Je eigen blog: schrijf tips

Lifestyle door Redactie

Op Girlscene las je al meerdere artikelen over hoe je een eigen blog kunt starten. Nu hebben we een aantal schrijftips voor je op een rijtje gezet. Teksten op je weblog zijn namelijk heel belangrijk!

Voor de basis tips hoe je een site opstart klik je hier.

Hoe maak je een goede fashionblog, deel 3

Geen spelfouten

Er is bijna niets zo erg als een tekst met spelfouten. Als je iets schrijft waar veel spelfouten in staan, is het voor je lezer moeilijk om te volgen omdat ze steeds worden afgeleid door de foutjes. Lees je tekst dus een paar keer over, eventueel hardop. Weet je dat je eigen spelling slecht is, vraag dan iemand anders om het even na te kijken.

Geen spreektaal

Natuurlijk ben je vrij om je eigen stijl te kiezen, maar spreektaal staat over het algemeen niet zo professioneel. Wat sowieso echt uit den boze is, is MSN-taal of 'Bre3zah-taal'.

Goede indeling

Als je een artikel schrijft, denk dan goed na over de indeling. Kop, intro, middenstuk en einde. Het is mooi als je het 'oprolbaar' of 'rond' schrijft. Dat betekent dat je aan het einde van je artikel terug komt op waar je mee begonnen bent. Maak ook gebruik van alinea's. Een grote lap tekst is heel onaantrekkelijk om te lezen.

Let op je doelgroep

Met je weblog spreek je een bepaalde doelgroep aan. Verdiep je dus in die doelgroep en kijk wat hen aanspreekt. Let ook op het taalgebruik van je doelgroep, ga bijvoorbeeld geen moeilijke woorden gebruiken zonder ze uit te leggen.

Succes!

Door Marit