Plan Nederland: Because I am a girl

Lifestyle door Redactie

Je kent vast de stichting ‘Because I am a girl’ wel. Deze stichting zet zich in voor gelijkwaardigheid van meisjes over de hele wereld. Ze vechten tegen het onrecht dat veel meisjes wordt aangedaan. Als je nu sponsor wordt van de stichting krijg je het nieuwe boek ‘Wereldmeiden’.

Plan Nederland: Because I am a girl

Als meisje in Nederland ben je gezegend met een heleboel dingen. Je hebt recht op vrije meningsuiting, je kan naar school, je hebt onderdak en zo kan ik nog wel even doorgaan. In heel veel landen hebben meisjes al deze voordelen niet. Gelukkig zijn er stichtingen die zich inzetten voor het verbeteren van de positie van meisjes. Zo ook ‘Because I am a girl’. Maar om te helpen zijn natuurlijk donaties nodig. Met kleine bedragen kan al heel veel gedaan worden!

Plan Nederland: Because I am a girl

€ 5,- : Met jouw steun kan een meisje naar school
€ 10,- : Opvang van een meisje in een opvanghuis
€ 20,- : HIV test en aidsremmers voor een vrouw

Daarnaast krijg je als sponsor het boek ‘Wereldmeiden’. Dit boek is geschreven in samenwerking met acht Nederlandse schrijvers, waaronder Susan Smit. Zij zijn allemaal naar een land geweest waar Plan Nederland werkt aan het verbeteren van de situatie van kinderen. Een mooi boek om te lezen dus!

Plan Nederland: Because I am a girl

Op de site kan je lezen: “Plan staat voor een wereld waarin alle meisjes en jongens zich volledig kunnen ontwikkelen en waarin meisjes gelijke rechten hebben en dezelfde kansen krijgen; een wereld die de rechten en waardigheid van volwassenen en kinderen respecteert.”

Lijkt me een mooi doel! En als jij het geld niet hebt, misschien kunnen je ouders nog wat missen...?

Door Marit