Fashion

Nu-Rave Scene

Glowsticks, fluokleurige leggings, oldschool sneakers, flashy truien, glitter, smileys… Al deze items lijken als het ware "fout", maar dat is allesbehalve waar! In de jaren tachtig behoorde deze stijl tot één van de meest populaire in Engeland.

In de kelders werden er toen illegale drugsfeestjes gehouden met nu-rave als dresscode. Nu, vele jaren later, wordt het fenomeen terug uit de oude doos gehaald en zetten de Britse jongeren
discoparty's op stelten in hun trashy but classy outfits. Maar zoals je weet beginnen de trends meestal in de grote modesteden uit het buitenland. Denk maar aan de leggings, in de zomer van 2003 werden deze al ontelbaar veel gespot in de Spaanse en Italiaanse kust- en modesteden !

Conclusie ? Be the first! en haast je zo snel mogelijk naar de dichtsbijzijnde H&M waar er in de koopjeshoek nog enkele accessoires te vinden zijn voor een spotprijsje. Ook Claire's (dé Britse accessoires-store bij uitstek) had zich ook al goed voorbereid op de rave-trend.

En naast kledingstijl, kan je nu-rave ook onderschikken in een muziekgenre. The Klaxons, The Crystal Castles, Namalee Loves Pop (thé queen of nu-rave) brengen dit genre in een mix van electro, powerpop, disco en rock. Erg dansbaar dus, dat ondervindt je zeker tijdens één van hun concerten of bij het draaien van hun muziek in clubs. Dus, zullen de Nederlandse steden binnenkort ook overspoeld worden door een vloedgolf van neonkleurtjes en discomuziek? We’ll see!
Ik ga in ieder geval mijn stoutse fluoroze legging aantrekken en voor de spiegel enkele moves oefenen!

Door Angela Donskaia, from Belgium with love!
De foto's hierboven zijn ook van een feestje waar Angela was.

Plaatjes ter inspiratie:

Skinny jeans!

De smiley staat symbool voor nu-rave

Glowsticks zijn een musthave tijdens nu-rave concerten en feestjes!

Check ook de pagina over Nu-rave van mijn collega's bij Pozerscene...

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved