Lifestyle

Girls issues: deel 10

Deze week in Girlsissues: een lezeres die nog steeds verliefd is op een ex die inmiddels een ander vriendinnetje heeft. Lees gauw verder...

girlsissues

Hallo Sharon,

Ik heb een probleem, maar ik kan er met niemand over praten. Vorig jaar werd een jongen uit mijn klas verliefd op mij (T) en ik ook op hem. We waren geen koppel maar wel verliefd op elkaar. Hij besloot om er niets over te zeggen tegen de klas, omdat we allebei onze klas niet zo aardig vonden. En dat was best spannend. Elke dag schreven we berichtjes, zaten we op MSN en op school spraken we met elkaar. Maar niemand die wist dat wij verliefd waren. Allemaal heel leuk dus.

Tot ik op een dag naar een vriendin ging om huiswerk te maken. We keken eerst nog even op Twitter en Facebook. Op Facebook zagen we dat T. opeens een relatie had met R. R., en dat was mijn grootste vijand. Ik heb de hele avond gehuild en alles aan mijn vriendin verteld. Op MSN vertelde hij dat hij mij niet wou kwetsen en dat hij nog steeds gevoelens voor me had. Dit maakte het voor mij alleen maar moeilijker.

Nu, alweer een nieuw schooljaar, en T. en R. zijn nog altijd een koppel. Ze zitten ook nog steeds bij mij in de klas. Ik heb er nog altijd moeite mee. Ze lopen vaak hand in hand en kussen in de klas. Ik kan het echt niet aanzien. Soms hoop ik zo dat hun relatie eindigt, en ik en T. een koppel worden. Maar ook al gaat het uit tussen T. en R., misschien ziet T. mij helemaal niet meer staan. Waarom heb ik zo'n liefdesverdriet? Ik heb zo'n raar gevoel, dat dit allemaal mijn fout is...

Anoniem

Beste Anoniem,

Dit is inderdaad een erg lastige situatie. Het is moeilijk om te weten hoe T. precies denkt. Hij heeft het duidelijk leuk gevonden dat jullie elkaar zoveel spraken, anders zou hij dat natuurlijk niet doen. Het is wel vreemd dat hij wel aan iedereen verteld dat hij iets met dat andere meisje heeft en dat hij dit niet doet bij jou om de reden dat 'de klas niet leuk zou zijn'. Juist als de klas niet leuk is, is het extra fijn als je samen kunt zijn en kunt laten zien dat jullie elkaar hebben gevonden? Daarnaast is het inderdaad nog moeilijker voor jou als hij zegt nog gevoelens voor je te hebben, terwijl hij duidelijk verliefd is op dat andere meisje.

Het is logisch dat je hoopt dat de relatie zal beëindigen als je nog steeds gevoelens voor hem hebt. Hij heeft jou daarnaast hoop gegeven dat dit misschien ook gaat gebeuren, door te zeggen dat hij nog gevoelens voor jou heeft. Als je verliefd op hem bent is het heel normaal dat je je zo voelt en zoveel liefdesverdriet hebt, vooral omdat je eigenlijk elke dag met de situatie wordt geconfronteerd. Het is niet jouw fout, jij bent verliefd en hebt nog steeds hoop om met deze jongen verder te kunnen. Hier is toch niets fout aan? Probeer jezelf niet de schuld te geven.

Wat belangrijk is om dit hoofdstuk af te kunnen sluiten, is duidelijkheid vanuit zijn kant. Hij is natuurlijk ook niet zomaar een relatie met dat meisje begonnen. Het beste kun je gewoon een keer een gesprek met hem beginnen als hij alleen is, zodat jullie er met zijn tweeën over kunnen praten. Ik snap dat dat heel spannend is, maar zo krijg je wel de duidelijkheid. Vraag hem eerst nonchalant hoe het met hem gaat en hoe het in de liefde is. Hij zal doorhebben waar je op doelt, maar het kan ook zijn dat hij het niet doorheeft. Zo niet, dan zou ik hem op een rustige, vriendelijke manier vragen hoe zijn relatie met dat meisje is, hoe het zo is gekomen en wat de gevoelens inhouden die hij nog voor je zou hebben. Je zult zo te weten komen hoe hij over jullie denkt.

Mijn gevoel zegt alleen dat het beter is om je aandacht op andere jongens te richten, die moeite willen steken in een relatie met jou. Probeer niet teveel te focussen op de hoop, maar probeer realistisch te zijn. Bedenk je ook eens hoeveel andere jongens er zijn waar je iets moois mee kunt opbouwen.

Heel veel sterkte met het liefdesverdriet!

Liefs, Sharon

Heb jij ook een brandende vraag aan Sharon? Je kunt je vraag mailen naar sharon.girlsissues@gmail.com. We zullen iedere week twee vragen uitgebreid beantwoorden, dus houd de rubriek goed in de gaten want wie weet geeft Sharon antwoord op jouw vraag! Uiteraard blijf je volledig anoniem.

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved