America's Next Top Model: kleine modellen

Lifestyle door Redactie

Laat je joggingbroek met nonchalante knot en winter wollen sokken nog maar even aan, want na Benelux’ Next Top Model begint aankomende maandag een nieuwe reeks America’s Next Top Model.

Niet zomaar een ANTM, nee een hele bijzondere. Want vanaf maandag maken ook meiden zonder ellenlange benen kans op een doorbraak als supermodel. Voor het eerst in de America’s Next Top Model geschiedenis zijn alle deelneemsters onder de 1,70 meter. Zo is de kleinste kandidate, de 18-jarige Sundai, slechts 1,60 meter. Het is bijzonder, omdat het nog maar de vraag is of deze modellen in spé na het programma op een catwalk worden toegelaten, met hun lengte.

antm 13

In de 13e reeks is te zien hoe presentatrice en voormalig topmodel Tyra Banks 32 deelneemsters ontvangt, waarvan er 14 overblijven om de strijd voor America’s Next Top Model aan te gaan.

Ook deze reeks zijn fotograaf Nigel Barker, runway coach J. Alexander en fotoshoot directeur Jay Manuel weer van de partij. Samen met Tyra Banks zullen zij de wanna be modellen gaan beoordelen.

Dit keer krijgen zij zo nu en dan versterking aan de jurytafel van grote sterren, zoals model Chanel Iman, actrice Lauren Conrad en socialite Kim Kadashian.

gast antm 13

Chanel Iman, Lauren Conrad, Kim Kardashian

Wat wint het winnende model in deze reeks? Een contract van 100.000 dollar bij cosmeticagigant CoverGirl, ze wordt onder de hoede genomen bij Wilhelmina Models en zal te zien zijn in een zes pagina’s tellende modereportage in tijdschrift Seventeen.

Kijken dus! America's Next Top Model seizoen 13, vanaf maandag 22 november, om 20:30 uur op RTL5!

Wat vind jij van deze bijzondere ‘kleine’ modellen reeks America’s Next Top Model?

Door Marjolein