Girlscene experiment: Deed het pijn?

Lifestyle door Redactie

Een nieuwe rubriek op Girlscene: Girlscene experiment! In deze rubriek doen we elke keer een onderzoekje naar dingen die jonge meiden bezig houden. Deze keer: werken slechte openingszinnen?

“Deed het pijn?” Hij kijkt me aan met een paar glazige ogen. Dit ga je toch niet serieus zeggen, denk ik nog terwijl ik hem argwanend aankijk. “ Toen je uit de hemel viel?” Nee! Asjeblieft! Dat heb je toch niet echt gezegd net? Ik heb even nodig om ervoor te zorgen dat ik niet keihard in lachen uitbarst. “Uhm, ik ga mijn vriendinnen even zoeken”,  zeg ik, terwijl ik me snel uit de voeten maak.

Hoe kan het toch dat jongens het blijven proberen met suffe openingszinnen? Zou het bij sommige meiden wel werken? Ik ben benieuwd hoe de mannen zelf reageren op dit soort flauwe onzin. En om die proef op de som te nemen moet ik dus een hele avond openingszinnen gaan afvuren. Joepie!

De avond begint voor mij uiteraard met een cocktail, “ doe er nog maar een flinke scheut wodka bij hoor”. En dan ga ik aan de slag. Mijn eerste slachtoffer is een jongen van een jaartje of 21. Hij ziet er best leuk uit en ik heb al wat oog contact met hem gemaakt. Met lood in mijn schoenen loop ik naar hem toe en weet ik de suffe woorden uit mijn mond te persen. “ Deed het pijn?” Ongelofelijk! Doe ik dit echt?! Ik kan mijn lachen niet inhouden en meneer kijkt me vreemd aan. “Wat is fijn?” Nu doe ik het bijna in mijn broek. Hulpeloos kijk ik naar mijn vriendinnen om vervolgens het verhaal maar uit te leggen.

Girlscene experiment: Deed het pijn?

Zes mannelijke kandidaten verder heb ik nog steeds niet zo’n succes met mijn ‘serieuze’ openingszinnen. Ik krijg het gewoon niet voor mekaar om serieus te blijven terwijl ik zo’n slechte grap maak! Ondertussen heb ik wel de leukste gesprekken met alle kandidaten. Het blijkt dat de meesten nooit gebruik maken van ingeoefende openingszinnen (zeggen ze...). Meestal kijken de heren eerst of het meisje interesse heeft door flink veel oogcontact te maken. Vervolgens vinden ze het veel leuker om een gevatte opmerking te maken of een hele simpele openingszin te gebruiken.

Zo blijkt “heb je een vuurtje?” nog steeds een hele populaire. Toch heb ik ook nog wel wat creatieve openingszinnen gehoord. Er was bijvoorbeeld een jongen die met een bierviltje in zijn mond aan kwam lopen om vervolgens te zeggen “gooide jij die?”. Tja, hij blijft ingestudeerd, maar wel grappig en in ieder geval niet seksistisch!

De beste plek om je moves uit te proberen is volgens alle mannen de bar. “Je staat daar toch te wachten en je kunt dan makkelijk een gesprek aanknopen”.  En wat vinden ze er dan van als een meisje het gesprek begint? De reacties verbazen me. Sommige mannen kunnen het wel waarderen, waarbij anderen liever zelf de touwtjes in handen hebben. En openingszinnen? “Ja, dat ligt eraan hoe leuk het meisje is”. Tja, het blijven mannen.

Maar de grote vraag is natuurlijk of het gelukt is. Ik moet eerlijk zeggen, ik heb er een hele leuke date aan over gehouden. Ik heb nu zelfs al drie keer met hem afgesproken. Maar of dat nou kwam door een geweldige openingszin? Nee, dat niet. Er was gewoon een klik, en dat is uiteindelijk veel belangrijker dan een goede openingszin. Mijn conclusie; doe eens gek, doe eens iets anders, stap op hem af en stap uit je eigen comfort zone. Hilariteit gegarandeerd!

Wat is de slechtste openingszin die jij ooit hebt gehoord?

Foto van Anouk Smit.

Door Marit