De perfecte beha

Fashion door Redactie

Of je nou een grote cupmaat hebt of een kleine, een bh dragen we bijna allemaal. En wist jij dat 80% van de vrouwen een verkeerde maat bh draagt? Grote kans dus dat ook jij de verkeerde maat aanhebt!

Een verkeerde maat bh is niet flatterend, hoe duur of mooi je bh ook is. Als hij niet goed past, zie je dit, ook door je kleren heen. Een goede bh is ontzettend belangrijk voor je houding, maar ook voor hoe je eruit ziet! Als je wilt dat je bovenkleding goed zit, moet je beginnen met je bh.

Maat A, B, C, D of cup G? Of H? En weet je zeker dat je cup B hebt? Ga tóch de volgende keer als je een bh gaat kopen naar een betere lingeriewinkel en laat je cupmaat opmeten. Je hoeft je nergens voor te schamen, de medewerksters van een lingeriewinkel kijken niet op van een cup AA of een cup H.

Ga je bh’s passen? Let dan op het volgende:

De cups: de cups moeten mooi om je borsten heen zitten. Ze moeten niet lubberen, maar ook niet je borsten afknellen: dit zie je door je bovenkleding heen. Lubberen: te strak, afknellen: te klein.

De omtrekmaat: je zou het niet denken, maar de omtrekmaat is het allerbelangrijkste deel van de bh. Het rugpand moet perfect aansluiten en niet te hoog of te laag zitten, maar even hoog als de voorkant (de cups, dus). Te hoog: te groot. Te laag: te klein.

De beugels: deze geven je borsten een mooie vorm. Iedereen heeft een andere beugel nodig. De ene vrouw heeft een bh nodig met de beugels wat meer uit elkaar, de ander dicht bij elkaar. Sommigen vinden een beugel niet nodig, of niet fijn zitten. Let ook op het stukje tussen de cups, daar waar je beugels eindigen. Deze moet mooi tegen je middenrif aanzitten! Zitten ze niet tegen je middenrif aan: te groot.

De schouderbandjes: je zou denken dat de schouderbandjes voor steun zorgen, maar niets is minder waar! Ze zorgen maar voor 10% steun. Zorg dat ze niet te los zitten, maar ook niet te strak: zo snijden ze in je huid en dat is allesbehalve comfy. Enne, strakker aantrekken om je boezem een lift te geven, werkt dus niet! Snijden: te kort. Afzakken: te lang.

De stof: ga je voor kant of een gladde bh? Bedenk voor welke gelegenheden je de bh wilt gebruiken. Het handigste is een gladde bh, die kan overal onder: t-shirts, truien, jurkjes.. Maar een romantische met kant is natuurlijk ook altijd leuk. Bedenk dan wel dat het niet erg mooi is onder een strak shirtje of hempje.

De kleur: nude (huidkleur) is praktisch voor onder witte shirts, maar niet erg ‘sexy’. Wel altijd handig om er één te hebben, maar een spannend kleurtje is natuurlijk ook altijd erg leuk.

Een handige truc bij het passen om snel te kijken of een bh goed zit: de shake-truc! Buig voorover, shake it, ga weer rechtop staan en als je bh + borsten dan nog goed zitten, heb je een goede bh te pakken.

Enne, trek gerust een middagje uit voor het uitzoeken van een nieuwe bh, zeker als je een lastige cupmaat hebt. Bezuinigen is af en toe wel lekker, maar wat bh’s betreft kan je beter voor kwaliteit gaan! En bestellen via internet kan je het best alleen doen als je het merk kent en precies weet wat je cupmaat is.

Succes met het vinden van een goede bh!

door onze reporter Cynthia