Maak seks lekker veilig

Lifestyle door Redactie

Jeetje! Wat hebben jullie veel reacties achtergelaten onder onze advertorial ''Oefenen met een banaan?''. Wij, van VrijSoaVrij.nl, wilden jullie aanzetten tot een discussie over condoomgebruik. Goed om te lezen dat jullie onverbloemd je mening geven wanneer jullie het ergens niet mee eens zijn. Daar kunnen we wat mee!

maak seks lekker veilig

Vandaar dit bericht, waarin we jullie wat meer zullen vertellen over de Vrij Veilig campagne van dit jaar en wat we graag willen overbrengen. Komt ie:

De campagne voor dit jaar heet ''Maak seks lekker veilig''. Wij willen jullie met de campagne aanzetten om op het juiste moment over condoomgebruik te beginnen. Jongens hebben vaak wel een condoom bij zich voor  'het geval dat', maar doen het vaak liever zonder. Meiden gebruiken meestal liever wel een condoom, maar vinden het soms moeilijk om erover te beginnen. Iemand moet er over beginnen en daar draait het om. Wees gewoon lekker duidelijk: begin over condooms voor je broek uitgaat.

De tekst van vorige week moest duidelijk maken dat je als jonge vrouw sterk genoeg mag zijn om het condoom gewoon zelf bij je te hebben. En je kan er voor kiezen om het condoom gewoon bij hem om te doen. Dan is er ook geen discussie. En de meeste jongens vinden het dan nog plezierig ook.

Iedereen weet inmiddels wel dat een condoom gebruiken het verstandigste is wanneer je elkaar nog niet zo goed kent. En toch zijn er nog jaarlijks tienduizenden jongeren die een soa oplopen...

Hoe zou jij omgaan met een jongen als hij liever geen condoom wil gebruiken?