Fashion

Je eigen stijl

Héél vaak, misschien wel bijna elke dag, krijg ik mailtjes of notes met vragen over 'een eigen stijl'. "Hoe krijg ik die?" vraagt een meisje. "Hoe weet ik wat mijn stijl is?" vraagt de andere. Dus bij deze, het langverwachte "Je eigen stijl" artikel!

Hoe krijg je een eigen stijl?
Een eigen stijl krijg je niet zomaar, dat groeit door de tijd heen. Het is niet iets wat je koopt of in één keer uitkiest!

Wat is een eigen stijl?
Een eigen stijl is niets minder of meer dan 'wat JIJ leuk vindt en wat bij JOU past'. Het heeft geen zin om andermans stijlen direct over te nemen, want iemand anders is niet precies jou. En het gaat er nu juist om wat JIJ, en JIJ alleen, leuk vindt!

Hoe kom ik er dan achter...?
Je kunt beginnen met een styleboard te maken. Dan neem je een groot stuk karton, of een noteblok. Vervolgens ga je in tijdschriften knippen en plaatjes uitprinten van internet wat jij écht leuk vindt. Alles wat je mooi, inspirerend en leuk vindt, knip je uit en plak je bij elkaar op je board of stuk papier. Je kunt er ook dingen bijschrijven. Zo zie je in één oogopslag wat je mooi vindt.

Kijk ook bij: Stijlboek en Maak je eigen stijlboek

En dan...?
Je weet nu in ieder geval al wat je mooi vindt. Ga nu naar je kast en kijk of je kledingstukken overeenkomen met de dingen die je mooi vindt op je styleboard. Zo nee, dan moet je gaan kijken wat je wilt!
Natuurlijk heb je niet meteen een portemonnee vol geld om alles wat je wilt te gaan kopen, maar je kunt er in de toekomst wel bij nadenken. Probeer in 't vervolg alleen nog maar dingen te komen die met de stijl op het styleboard passen.
Dingen die je niet meer mooi vindt of waarvan je vindt dat ze niet meer bij je passen, gooi of geef je weg. Zo, opgeruimd staat netjes!

En tot slot...
Probeer je styleboard steeds uit te breiden. Als je dingen niet meer mooi vindt, haal je ze er af. En je plakt er natuurlijk dingen bij. Want je eigen stijl staat nooit stil en kan veranderen!
Als je kleding wilt kopen, kijk dan goed op je board (na een tijdje zit -ie vanzelf in je hoofd...) en koop de dingen die je mooi vindt en bij jezelf vindt passen. Tuurlijk mag je van je stijl afwijken en wel eens wat anders kopen, da's niet erg! Maar let er op dat je het wel met de rest kunt matchen. Want dat is ook een voordeel van zo'n styleboard: alles past straks beter bij elkaar en zo is combineren ook makkelijker.

Inspiratie
Natuurlijk kun je wel gewoon inspiratie opdoen van andere stijlen. Kopieer niets klakkeloos, neem niet zomaar ideeën over... maar inspiratie opdoen kan altijd! Kijk bijvoorbeeld bij andermans Shoplogs, op fashionfora (zoek maar eens op Google...) en fashionwebsites als Style.com.

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved