Lifestyle

Fabels en feiten over de anticonceptiepil

145

Zit je na te denken om te gaan starten met de pil? Poe, hoor ik meiden al denken. Er is ook zoveel informatie, dat we soms door de bomen het bos niet meer zien. Op mijnanticonceptie.nl worden er op alle brandende (en zelfs genante) vragen helder en duidelijk antwoord gegeven.

anticonceptiepilbayer

Voor alle inns & outs over 'de pil' kun je dus terecht op mijnanticonceptie.nl. Binnen no time ben jij de expert op het gebied van de anticonceptiepil en kun je je jongere zusje, nichtje of wie weet zelfs je oma helemaal bijpraten!

Heb je een kijkje genomen? Goed. Dan rest ons alleen nog de fabels en feiten over de pil! Want, verandert ons lichaam wanneer we de pil gaan gebruiken? Krijg ik grotere borsten of kan ik onvruchtbaar raken? Girlscene zet de fabels en feiten voor je op een rijtje:

Ik kom aan van de anticonceptiepil - fabel of feit?
Dat kan! Als je zwaarder wordt wanneer je met de pil start, dan kan de gewichtstoename te wijten zijn aan het onnodige vocht dat je lichaam vasthoudt. Hoe kan dat? De meeste pillen bevatten twee hormonen: een oestrogeen dat de vochtopname bevordert en een progestageen dat de eetlust kan bevorderen. Hierdoor kun je wat aankomen in gewicht als je met de pil begint. Niet alle anticonceptiepillen zullen hetzelfde effect hebben op je lichaam. De ene pil kan meer vocht afvoeren dan de andere. Daarom is het belangrijk dat je de juiste pil uitkiest. Je arts zal je hier raad over kunnen geven. Het kan dus, maar dit hoeft niet bij iedereen zo te zijn.

Mijn borsten zullen groter worden als ik de anticonceptiepil slik – fabel of feit?
Dit verschilt per vrouw. Sommige pillen stimuleren de borstklieren meer dan andere, vandaar dat je borsten iets groter kunnen worden. Misschien heb je wel last van gespannen borsten? Dat komt doordat je lichaam vocht vasthoudt. Praat erover met je arts.

Mijn heupen zullen breder worden door het gebruik van de anticonceptiepil – fabel of feit?
Veel meisjes beginnen met de pil op het moment dat hun lichaam nog in de groei is. Hierdoor denken ze vaak dat de anticonceptiepil verantwoordelijk is voor de veranderingen die toch al in hun lichaam optreden.

anticonceptiepilbayer

Roken en de anticonceptiepil gebruiken is gevaarlijk – fabel of feit?
Roken wanneer je de pil slikt, wordt sterk afgeraden. Zeker vrouwen boven de 35 jaar lopen dan een verhoogd risico op schade aan hart- en bloedvaten. Lees aandachtig de bijsluiter. Deze bevat belangrijke informatie. De pil heeft veel voordelen en dat kun je van roken niet zeggen. Daarom kun je beter stoppen met de sigaret dan met de pil.

De hormonen in de anticonceptiepil zijn ongezond – fabel of feit?
De hoeveelheid hormonen in de hedendaagse pillen is niet meer vergelijkbaar met die uit de eerste pillen in de jaren '60. De gebruikte hoeveelheden liggen nu heel wat lager. Moderne anticonceptiepillen hebben meer voor- dan nadelen.

Van de anticonceptiepil word je onvruchtbaar – fabel of feit?
Er is geen verband tussen vruchtbaarheidsproblemen en het gebruik van de anticonceptiepil. Zodra je stopt met de pil kun je onmiddellijk zwanger worden.

Ik moet af en toe stoppen met de anticonceptiepil om mijn lichaam te laten rusten – fabel of feit?
Als je geen last hebt van bijwerkingen is er geen enkele reden om te stoppen met de anticonceptiepil. Deze anticonceptiemethode is met de grootste zorg getest.

Ook voor meiden die de anticonceptiepil al enige tijd gebruiken of juist willen stoppen met het gebruik van de pil, kunnen terecht op mijnanticonceptie.nl.

Is jouw kennis up-to-date over anticonceptiemiddelen?

Door Marjolein

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

145 reacties

 • 6 jaar geleden Tinkerbell

  ik vroeg me af van welke pil je het minst last hebt van gewichtstoename?

 • 8 jaar geleden NailpolishDream

  Ik neem de pil nu toch al eventjes, en ik vind het zo gemakkelijk! langer dan 2 pilstrips neem ik hem niet door. Meestal doe ik dat in de zomer, of op vakantie wanneer mijn ongesteldheid mij eventjes fout uitkomt, bv. bij zalig zwemweer! De bijsluiter vind ik best komisch, wat je allemaal niet kunt krijgen (in extreme gevallen uiteraard)

 • 8 jaar geleden Genevieve

  ik zelf had altijd pijn toen ik ongesteld was ik slikte de pil maar het hielp nog niet, ik heb het totaal 9 maanden geslikt en ben uiteindelijk gestopt! De pijn werd niet minder en ik kreeg striae op mijn benen waardoor ik dus echt niet meer in een bikini durfde te lopen. Nu ik gestopt ben moet ik zeggen dat het allemaal wel beter gaat, de pijn word wel erger maar ja daar is volgens de dokter niks aan te doen. Want ik zelf slikte al de zwaarste.

 • 8 jaar geleden NathaDiamond

  @MeliaRose

  In mijn bijsluiter staat dat het niet goed is. En vorig jaar had ik er in welzijn les over, en zei mijn leerkracht ook dat het niet echt goed is.

 • 8 jaar geleden MeliaRose

  @ placebo "kijk maar eens naar hoeveel mensen er tegenwoordig problemen hebben met zwanger worden en allerlei enge IVF-behandelingen moeten ondergaan.. en de meesten van hen hebben eerst jarenlang de pil geslikt. toeval? ik dacht t niet"

  Dat is eenzelfde redenering als: hoe meer ijsjes er per dag gegeten worden, des te meer mensen verdrinken.

  Dat klopt, als het namelijk mooi weer is, eten mensen meer ijsjes én gaan meer mensen zwemmen, waardoor ook meer mensen verdrinken.

  Het is niet zo dat ijsjes eten leidt tot meer verdrinkingen.

  Op dezelfde manier klopt het ook niet dat doordat zoveel vrouwen nu de pil slikken en hebben geslikt, ze meer problemen hebben met zwanger worden. Het kan zo zijn dat beide zijn toegenomen, maar er hoeft geen oorzakelijk verband te zijn! Sterker nog, er hoeft helemaal geen verband tussen beide te zijn.

  @ alle meiden: Als je duidelijkheid wilt over de pil, ga naar de huisarts. Hij/zij is opgeleid met medische kennis en kan jou er alles over vertellen.

 • 8 jaar geleden MeliaRose

  @NathaDiamond: het is helemaal niet slecht om pilstripjes door te slikken. Als je de pil slikt krijg je niet dat 'kussentje' aan de binnenkant van je baarmoeder die je wel elke maand krijgt als je niet aan de pil bent. Dat moet gereinigd worden, maar dus als je niet aan de pil bent. Mijn huisarts zegt dat het juist goed voor je is als je een paar keer de pil doorslikt. Slecht is het dus in elk geval niet. Ik slik altijd 3 stripjes achter elkaar en word de 10e week ongesteld. Ik zou alleen niet doorslikken als je tussentijds vloeit.

 • 8 jaar geleden NathaDiamond

  En trouwens, de pil doornemen is echt slecht. Waarom word je ongesteld? Om je baarmoeder te 'kuisen'. Af en toe kan wel, maar 3 maanden na elkaar? Ieuw..

 • 8 jaar geleden NathaDiamond

  Ik heb er geen problemen mee. Enkel het vergeten. Sinds de pil ben ik regelmatig, niet lang en minder pijnlijk ongesteld. Ik ben niet bijgekomen of andere dingen...

  En trouwens, liever bijkomen dan een kind

  En nog iets, kindjes kosten geld, de pil niet -> tot 21 jaar en een doktersvoorschrift.

  En als je echt 5 kg bijkomt, is het omdat je de verkeerde pil neemt, of misschien te jong bent. Ik kreeg hem pas op mijn 16de, omdat ik toen volgroeid was. Sommige mensen vinden gewoon moeilijk de juiste pil, daarom moet je naar de dokter --'

 • 8 jaar geleden Petra

  Niet te veel naar al die feiten en shit kijken, want zo kom je nergens in het leven. Ik gebruik de pil al jaren en heb nooit ergens last van gehad. Gewoon elke maand ongesteld en nog een stuk minder ook..

 • 8 jaar geleden LuvxuSR

  heb dt ding al 4jaar

 • 8 jaar geleden chantal

  ben aan de pil begonnen omdat ik heel onregelmatig en heel erg ongesteld was nu is dat gelukkig wel egelmatig en ook vel minder erg slik hem inmiddels al 2jaar

 • 8 jaar geleden Kiki

  @ Mrsvanderwiel

  Klopt helemaal, ik ben namelijk ook maagd en heb sinds een week de pil gekregen omdat ik erg last heb van een onzuivere huid en niets hielp daartegen. Dus de pil hoeft niet alleen als voorbehoedsmiddel te worden gebruikt.

 • 8 jaar geleden hoi

  Ik slik deze pil nu ongeveer 1 jaar, omdat ik heel erge last had van puistjes en onzuiverheden, maar die zijn nu allemaal weg.

 • 8 jaar geleden Pianissimo

  Antwoord op elke vraag zoals de eerste twee: het ligt aan welke pil je neemt.

  :')

 • 8 jaar geleden fashionflush

  @ brittypretty inderdaad! ik wil aan de pil en dit was wel handig om te weten

 • 8 jaar geleden Britte

  goed artikel is dit!!

 • 8 jaar geleden casualgirl

  Ik slik nu alweer een tijdje de pil, was begonnen omdat ik altijd erg hevig bloed verlor, toen ik net aan de pil begon was het verminderd, maar 't is weer net zo erg.

  1 lekker voordeel is dat de buikpijn vrijwel weg is (:

 • 8 jaar geleden FvOO

  Vanaf mijn 13e slik ik de pil, ik ben nu 19 en sinds een paar weken gestopt. De pil heeft mijn leven juist moeilijker gemaakt omdat ik door die hormonen erg depri werd en veel stemmingswisselingen kreeg. Ik vind het echt de grootste troep en ik ben zo blij dat ik ben gestopt.

  Doe mij maar een spiraaltje ideaal

 • 8 jaar geleden Esther

  de pil heeft me echt geholpen, ben nu veel minder erg ongesteld en mijn buikkrampen zijn verdwenen, het enige wat ik jammer vind is dat ik als ik aan een nieuwe strip begin, allemaal puistjes krijg! maarja daar moeten we dan maar mee leven

 • 8 jaar geleden EddieVedder

  @WhiteFeather, jij vraagt je oa. af waarom meisjes voor hun maandelijkse pijntjes de pil slikken?

  Ik was iedere maand een paar dagen helemaal ziek van de pijn, moest overgeven en flauwvallen omdat het zó veel pijn deed. Heb door de jaren heen ontzettend veel pijnstillers geprobeerd en niets hielp.

  Nu ben ik sinds 2 maanden aan de pil en heb ik er al veel minder last van. Voorheen was ik minstens twee dagen uitgeschakeld en 7 dagen ongesteld. Nu kan ik gewoon verder leven tijdens m'n ongesteldheid.

 • 8 jaar geleden xDeliicious

  ik gebruik de pil omdat ik een waterval was. en geloof me .. das niet fijn en nu uiteraard ook als voorbehoedsmiddel.

 • 8 jaar geleden WhiteFeather

  Waarom nemen er zoveel meiden de pil voor een aantal puistjes, pijnlijke maandstonden (daar bestaan medicijnen voor zoals apranax), om grotere borsten te krijgen, ect ... ? Ik zie het nog altijd als een voorbehoedsmiddel! Ik gebruik het dan ook alleen maar voor dat doel...

  Het is niet zo vanzelfsprekend om op een jonge leeftijd 'zomaar' hormonen te nemen. Vind ik.

 • 8 jaar geleden MrsvanderWiel

  @naznaazi

  De pil slikken heeft niks met maagdelijkheid te maken.

 • 8 jaar geleden Vlindertjee

  @naznaazi

  je kan ook de pil slikken al je nog maagd ben hoor

 • 8 jaar geleden Nika_

  Dat er geen hormonen in de koperspiraal zit snap ik, maar je maakt wel bepaalde hormonen aan... dat moet haast wel om je zo te beschermen tegen zwangerschap.

  Cijfers weet ik niet... maar ken zelf een paar meiden die zwanger zijn geworden ondanks het spiraaltje.

  Schijnt dat na een bepaalde periode hij kan gaan schuiven en minder goed kan werken.

 • 8 jaar geleden FunkyFreshness

  @KLIKJIJHIER die bestaat al wel een tijdje..

 • 8 jaar geleden KLIKJIJHIER

  Ik ben de plakpil aan het testen, dat is een nieuwe (nog niet uitgebracht) pil.

 • 8 jaar geleden Behnaz

  ik ben nog maagd (A)

 • 8 jaar geleden Nicolle

  Ik slikte hem eerder altijd, maar ik ben nu weer gestopt omdat ik 5 kilo daardoor aangekomen ben.

 • 8 jaar geleden Susan

  oke. ik lees nu heel veel verhalen over slechte dingen die de pil doen. maar ik heb er alleen maar goede ervaringen mee en kan het idereen aanraden.

  ik slik het nu ongeveer 1,5 jaar. voordat ik het slikte kon ik 3 dagen niet naar school toe omdat ik zo veel buikpijn had. vreselijk. nu is dat niet meer zo en ik verlies veel minder bloed.

  laat je wel goed informeren door de huisarts! die weet wel welk soort het beste bij jou past.

 • 8 jaar geleden Emma

  koperspiraaltje is heel betrouwbaar hoor, als ie tenminste goed geplaatst is. er zit geen enkele hormoon in, alleen maar koper. de pil is mijns inziens stukken onveiliger: je kan hem vergeten, als je overgeeft of diarree hebt ben je meteen niet meer veilig en als je bepaalde medicijnen (antibiotica bijvoorbeeld) neemt is 'ie ook niet meer betrouwbaar.. terwijl het spiraaltje puur plaatselijk werkt en van al deze dingen geen last van heeft

 • 8 jaar geleden Em

  ik slik hem nu een half jaartje. was altijd heel erg ongesteld, nu niet meer nou ben ik het gewoon normaal en maar 4 dagen! heb verder geen bewerkingen oid, ben er wel blij mee!

 • 8 jaar geleden Nika_

  @placebo; Koperspiraaltje is juist 1 van de meest onbetrouwbare anticonceptie.

  Er worden gigantisch veel mensen ongewenst zwanger met een koperspiraaltje.

  En ook het spiraaltje zorgt voor bepaalde hormonen in je lichaam.

 • 8 jaar geleden Nika_

  Ben het met een paar dingen niet echt eens.

  Bijv. dat de anticonceptie meer voordelen heeft.

  Na 5 jaar de pil slikken kreeg ik migraine aanvallen, een laag libido en ik werd depressief in de stopweken (tegen de zelfmoordneigingen aan).

  Wanneer je zwanger wil worden en je stopt met de pil heb je grote kans dat je moet 'ontpillen' zo kan je menstruatie wel een half jaar wegblijven en tot een jaar onregelmatig.

 • 8 jaar geleden MadeByKiki

  @fashionipassion er zijn bepaalde pillen waardoor je juist geen puistjes krijgt

  Misschien kun je naar je huisarts gaan om er over te praten.

  Succes

 • 8 jaar geleden fashionipassion

  En ik heb nu al geen puistjes, ben blij met mijn uiterlijk maar wil toch wel aan de pil. Ik ben alleen bang dat ik er juist puistjes van krijg en dikker van wordt. Hmm ik weet het nog niet zo goed...

 • 8 jaar geleden Bianca

  @ placebo "kijk maar eens naar hoeveel mensen er tegenwoordig problemen hebben met zwanger worden en allerlei enge IVF-behandelingen moeten ondergaan.. en de meesten van hen hebben eerst jarenlang de pil geslikt. toeval? ik dacht t niet"

  Volgens mij komt dat meer doordat vrouwen in Nederland over het algemeen later beginnen met het nemen van kinderen. Elk jaar dat je ouder wordt daalt de kans dat je zwanger wordt meer en meer. En dat de meesten van hen de pil hebben geslikt komt omdat de anticonceptie pil een nogal populair antieconceptie middel is, niet omdat je er onvruchtbaar van wordt.

  anyhoo, ik slik de pil al 2,5 jaar en ik heb er nog nooit last van gehad.

 • 8 jaar geleden lze_

  Ik vind dat het nu wel over komt alsof het zomaar wat is om de pil te slikken.

  Zelf ben ik op mijn 14e begonnen (ik heb altijd al bloedingen gehad tussen mijn periodes in, dit stopte door de pil), maar sinds een half jaar gestopt.

  Ten 1e ben ik toen ik begon in een half jaar 8 kilo aangekomen. Ook merkte ik als ik een tijdje gestopt was, ik me heel depressief voelde als ik weer begon.

  Het zijn wel hormonen die je in neemt, die niet natuurlijk zijn, het is logisch dat het veel invloed heeft op je gemoedstoestand.

  Ook had ik toen ik nog de pil slikte, heel veel last van mijn ongesteldheid, ik kon soms echt niks meer door de buikkrampen die ik had. en dit is nu helemaal over..

  Dus.. denk er goed over na voor dat je ermee begint

  hoewel de voordelen natuurlijk wel tegen de nadelen opwegen als je bijv een vriendje hebt ..

 • 8 jaar geleden nhgirl

  Ik slik het sind kort, en ben nu al 11 dagen ongesteld... Ook heb ik super veel last van doorbraakbloedingen. Dat is natuurlijk wel heel teleurstellend. Maar ik denk dat het idd per persoon heel erg verschilt, want al m'n vriendinnen hebben er geen last van (gehad). Denk dat m'n lichaam nog even moet wennen, of een andere pil moet. Maar ik vind het wel waard; nu ben ik tenminste beschermd tegen zwangerschap. Kijken waar je meer van aankomt; zwanger zijn of de pil. Het is maar wt je liever hebt xD

 • 8 jaar geleden Manon

  wat denkt iedereen hier teveel over na? ik slik het en voor de rest heb ik niet veel bijwerkingen en ben ik tenminste beschermt tegen een zwangerschap.

  wees blij dat er zo'n middel is en dat je tenminste niet zwanger hoeft te zijn op je 16e! (ook al zijn sommige meisjes nog steeds niet zo ver dat ze dat snappen )

 • 8 jaar geleden xmiich

  @Placebo,

  je menstruatiecyclus wordt totaal overgenomen wat ontzettend onnatuurlijk is is onnatuurlijk dan per definitie slecht? Het is ook natuurlijk om op je 30/40ste dood te gaan enzo, maar als hier wat tegen gedaan wordt dan hoor je er niemand over, plus de natuur van tegenwoordig is zo fucked up dat de term natuurlijk niet altijd positieve dingen met zich meebrengt

  veel mensen krijgen last van nare bijwerkingen, dit is slechts een kwestie van een goed middel vinden wat bij je past (wisselen van pil kan alle bijwerkingen weghalen en tegenwoordig zijn ze zo vaak licht dat de meeste mensen nergens last van hebben)

  het endocriene systeem krijgt er een onwijze tik Tik? Waarom? Het zijn toch gewoon hormonen die je lichaam ook zelf kan aanmaken?

  het vermindert de vruchtbaarheid op de langere termijn Hoe kom je hieraan? Door dokters wordt namelijk gezegd dat het helemaal niet schadelijk is voor je vruchtbaarheid (en ook in het artikel hierboven).

  om over trombose nog maar te zwijgen Het lijkt me überhaupt sterk dat je van de pil trombose kan krijgen, maar mocht dit schadelijk zijn voor mensen die hier aanleg voor hebben dan is er toch geen probleem als de huisarts dit navraagt?

  en je wordt WEL dikker van de pil, want je houdt veel meer vocht vast vocht maakt je niet dikker en dit vocht scheidt je gewoon weer uit als je een stopweek hebt

  EN je krijgt meer honger door die hormonen dat verschilt per persoon en is dus niet per definitie zo

  Over het artikel van de bijwerkingen hoor je tegenwoordig geen last meer te hebben omdat de pil veel minder sterk is dan dat deze vroeger was

  Dit is trouwens niet aanvallend bedoeld ofzo, maar het lijkt me wel handig als er concrete bewijzen zijn, voordat meiden dingen gaan baseren op meningen van anderen.

  Over andere reacties De pil doorslikken kan geen kwaad, dit hebben ze alleen maar ingevoerd omdat gelovige mensen anders niet aan de pil mochten. (dit vertelde ze me bij de apotheek omdat ik het navroeg (slik de pil zelf door))

 • 8 jaar geleden Sinterklaas

  Ik ben al meer dan 2,5 jaar aan de pil en heb nog nooit bijwerkingen gehad. Ik ben niet meer vocht gaan vasthouden of had ineens veel honger ofzo, en heb ook geen grotere borsten gekregen. Helaas zijn mijn puistjes niet minder geworden, maar dat was gelukkig toch al niet zo erg

  Het is echter heel erg persoonlijk! Ik ken meiden die twee cupmaten groter kregen of 10 kilo aangekomen zijn. Vaak is een andere pil al een oplossing.

 • 8 jaar geleden Roxanne

  ja oke, maar niet iedereen gaat zomaaar aan de pil de meeste hebben daar oook wel een duidelijke reden voor. Wat jij nu zegt is debnk ik ook voor veel meioden die willen beginnen met de pil een goede reden om er nog extra over na te denken en goed te informeren, want sommige vragen er niet eens naar ofzo. Maar ik denk wel dat het handiger is dat je niet meer met allerlei argumenten komt omdat het zo slecht is,. Het is goed bedoeld, snap ik ook wel, maar ik denk niet dat iedereen er op zit te wachten

  En soprry voor de spelfouten. Maar ik vind het echt zö irritant dat je pas een kwartier later ziet wat je hebt getypt, o fben ik nou de enige die dit heeft?

 • 8 jaar geleden Noname

  @Placebo: Ik ben het echt met je eens.

  Het is opzich niet een vreselijk middel natuurlijk, MAAR er zou zoveel meer voorlichting moeten zijn over de nare kanten ervan. Anders kunnen mensen helemaal in de put raken over wat er nou met hen is, terwijl het te wijten is aan de pil.

 • 8 jaar geleden Emma

  @ Ignorance: de prikpil zou ik ook niet aanraden, krijg je in 1x echt een MEGA stoot hormonen binnen. waarom probeer je de NuvaRing of een spiraaltje niet? zit veel minder troep in en is net zo makkelijk!

 • 8 jaar geleden Emma

  er staan heel veel argumenten: je menstruatiecyclus wordt totaal overgenomen wat ontzettend onnatuurlijk is, veel mensen krijgen last van nare bijwerkingen, het endocriene systeem krijgt er een onwijze tik van EN het vermindert de vruchtbaarheid op de langere termijn. om over trombose nog maar te zwijgen. maargoed; iedereen moet het voor zichzelf bepalen, ik vind het alleen erg triest dat huisartsen niet eens over alternatieven spreken (tenzij je er zelf op gaat lopen aandringen) en die pil zomaar aan iedereen meegeven. ja ze meten je bloeddruk en ze vragen of je familieleden hebt die aan trombose lijden, maar dit is dan ook alles.

 • 8 jaar geleden Ignorance_

  Ik kan het niet slikken, haha!

  Krijg dat kleine pilletje niet doorgeslikt. :$

  Ook moet ik er altijd van overgeven.

  Dus ben er maar mee gestopt!

  Ben nu aan het denken aan de prikpil.

 • 8 jaar geleden Roxanne

  @Placebo

  mooi betoogje heb je daar met wel één argument: Volgens deskundigen was het in de jaren 80 slecht voor je lichaam

  schat het is ondertussen 2011 de pil is ondertussen verbeterd. Ik zeg niet dat het nu helemaal optimaal is maar is lang niet meer zo slecht voor je

  en je e komt aan omdat je vocht vasthoudt. Goh dat was moeilijk te bedenken..

 • 8 jaar geleden Emma

  weleens erover nagedacht dat de pil een heeeele hoop geld in het laatje brengt bij farmaceutische bedrijven? mijn huisarts wuifde mijn klachten (zware depressies, ontzettend moe, veel kg aankomen) ook weg en die zei dat het echt niet door de pil kwam en dat ik me aanstelde. vervolgens ging ik op internet informatie erover op zoeken en bleek dat er duizenden vrouwen in Nederland zijn met exact dezelfde problemen. en het is wel ERG toevallig dat die klachten bij bijna iedereen verdwijnen na het stoppen met de pil.. als jij het wil nemen moet je t zelf weten, maar ik zal zelf nooit van m'n leven meer aan die rotzooi beginnen en ik raad het dan ook echt af!

 • 8 jaar geleden Janst

  Als de pil echt zo slecht is als jij zegt Placebo, dan zouden de doktoren het echt wel afraden.

  Zolang er niets wetenschappelkijk is bewezen is er dus niets aan de hand

 • 8 jaar geleden fashionaddictxx

  ik zit nog niet aan de pil, maar wil er denk ik wel binnekort meebeginnen.

 • 8 jaar geleden Emma

  en je wordt WEL dikker van de pil, want je houdt veel meer vocht vast EN je krijgt meer honger door die hormonen. toen ik eenmaal dat spiraaltje kreeg en stopte met de pil raakte ik binnen een maand 5 kilo kwijt, zonder er verder ook maar iets voor te hoeven doen.

 • 8 jaar geleden Emma

  meiden, denk alsjeblieft na of dit het wel waard is. als je de pil alleen maar slikt om van die 3 puisten af te komen of omdat je dikkere tieten wil: doe het niet. want de pil is gewoon pure vergif. het vermindert de vruchtbaarheid op lange termijn (dat wil zeggen: meerdere jaren. het stukje hierboven zegt dat het geen invloed heeft op je lichaam, maar kijk maar eens naar hoeveel mensen er tegenwoordig problemen hebben met zwanger worden en allerlei enge IVF-behandelingen moeten ondergaan.. en de meesten van hen hebben eerst jarenlang de pil geslikt. toeval? ik dacht t niet), je krijgt door de pil allerlei chemische hormonen in je lichaam en het is gewoon echt NIET goed voor je. ik heb de pil zelf ook geslikt, maar ik ben ermee gestopt. dit stukje heb ik van een website gekopieerd:

  Anticonceptie is sinds de jaren 60 gemeengoed geworden in Nederland. De baby boom van de jaren ‘50 leverde een enorme bevolkingsgroei op, iets waar de regering mee in haar maag zat. Daarnaast wilde veel vrouwen onafhankelijker in het leven staan en niet meer de huisvrouw spelen zoals hun moeder dat vroeger deed. De anticonceptiepil bleek daarom een goude uitvinding, zowel voor de vrouwen als voor de regering. Verder bleek het voor paren handiger omdat ze nu het tijdstip zelf konden bepalen wanneer ze kinderen wilden krijgen. En vrouwen konden nu zelfs hun eigen menstruatiecyclus regelen. Niets dan voordelen, of?

  Vanaf de jaren ‘80 kwam er meer en meer kritiek op de anticonceptiepil, vooral van de kant van natuurgeneeskundigen, maar ook van fysiologen. Er is namelijk niets vrouwelijkers dan de menstruatie: menselijk ingrijpen op deze cyclus verstoort het hele ‘vrouw-zijn’. Vrouwen die anticonceptie gebruikten kregen zoals dat met een reguliere term werd aangeduid: ’sterke bijwerkingen’, variërend van misselijkheid en hoofdpijn tot en met verminderde libido en zelfs later baarmoederkanker, hoewel dat nooit direct gerelateerd zou zijn volgens wetenschappers. Homeopaten weten wel beter.

  De laatste decennia is het gebruik van de anticonceptiepil des te massaler geworden en beginnen vrouwen ook op steeds jongere leeftijd aan deze pil. We kunnen zelfs spreken over meisjes: het is niet ongewoon dat jonge meisjes van 14 en 15 jaar al bij de huisarts langsgaan voor de pil. Temidden van hun puberteit, waarin ze vrouw worden, en waarin juist het endocriene systeem (hormoonstelsel) zich in hoog tempo ontwikkelt, krijgt men deze afgrijselijke pil, omdat de condoom niet als fijn wordt ervaren. Het ergste is dat deze in het zorgverzekeringspakket zit zodat voorschrijving zo geregeld is, en nog eens geen cent kost. Omdat alle negatieve geluiden die er zijn gekomen ten aanzien van de pil grotendeels de kop in worden gedrukt weten moeders vaak niet wat ze hun jonge kind aandoen.

  ik werd depressief van de pil, kwam er gigantisch door aan en ook al ben ik er nu een halfjaar van af; mijn cyclus is nog steeds naar de kl*te. maar goed, als je geen tienermoeder wil worden: neem een koperspiraaltje. dit is veilig, 5 jaar werkzaam & het mooiste van alles: GEEN HORMONEN! het plaatsen is even vervelend, maar dit spiraaltje heeft geen enge bijwerkingen. je menstruatie kan iets langer duren, maar bij mij en mijn vriendinnen is dat niet gebeurd. zodra hij verwijderd wordt ben je meteen weer vruchtbaar. ik kan het iedereen aanraden!

 • 8 jaar geleden Kim

  Ik zit ook aan de pil maar er is niks mis mee hoor

 • 8 jaar geleden aaayla

  @nuran, dat weet je arts. vandaar dat je eerst op gesprek moet voor je pil haha.

 • 8 jaar geleden Saartje831

  ik gebruik de pil nu iets langer dan een half jaar, en het bevalt me best, ik ben hem gaan slikken omdat ik erg last had van mijn menstruatie, maar ik ben wel aangekomen door de pil. ze zeggen dat het er wel weer gwn af gaat (hoop ik maar dan :P)

 • 8 jaar geleden Nuran

  hoe weet ik nou welke pil welke bijwerkingen heeft

 • 8 jaar geleden potjepindakaas

  Ondanks dat ik ben aangekomen, ben ik echt tevreden over mijn pil hoor. Puistjes zijn ook minder geworden!

 • 8 jaar geleden pindakaas22

  @Chocolaate196: geloof het niet, de acpil zorgt er juist voor dat het vaak minder wordt.

 • 8 jaar geleden YaYa

  van welke pil worden je borsten groter? ik weet dat het oppervlakkig klinkt, maar ik zou het toch graag weten... het lijkt me een geweldig bijwerking:p niet voor iedereen warschijnlijk, maar in mijn geval zou het wel goed zijn

 • 8 jaar geleden Chocolaate196

  Ik gebruik nu pas de pil mr ik heb nu puist-uitbarstingen, kan dat ook door de pil komen?

 • 8 jaar geleden Koosje

  ik was aan de pil alleen ik werd er niet goed van!

 • 8 jaar geleden Sherlock_Holmes

  waren ze maar zo cool paars :P

 • 8 jaar geleden WhiteFeather

  Nochtans, leerkracht natuurwetenschappen zei dat je NIET verdikt door de pil ZELF Maar die hormonen kunnen er wel voor zOrgen dat je je gedrag ONBEWUST verandert, en daardoor misschien verdikt.

  Dat zien wij toch in de les

 • 8 jaar geleden chrisvis

  het is ook echt letterlijk gekopieerd van die site...

 • 8 jaar geleden PureVision  Ik ben aan het begin wil eens misselijk geweest midden in de nacht, heel vervelend was dat. Maar nu heb ik er geen last meer van. Mijn borsten zijn trouwens wel groter geworden en ik heb ook bijna nooit meer een puistje.

 • 8 jaar geleden fat pinguin

  nouja, opzich lijkt het me niet zo erg, maar om mij heen hoor ik meer slechte dan goede verhalen dus tsja.... dat moedigt niet echt aan, aan de andere kan theb het voorlopig nog niet nodig dus.....:P

 • 8 jaar geleden _CCG

  ik ben ook dikker geworden sinds ik de pil slik en ik eet nooit echt veel, dus had al zo een vermoeden dat het door de pil kwam !

 • 8 jaar geleden chichichi

  Ik denk dat het van je lichaam hangt!..Toen ik met de pil begon, was ik flink aangekomen maar dat is omdat ik 6 weken op vakanties was dus ik ik had veel en van alles gegeten..maar 4 maanden later ben ik afgevallen en bewoog zelfs minder dan mijn gemmidelde gewicht..dus het is wel mogelijk

 • 8 jaar geleden AngelInHell

  heb inderdaad minder last van puistjes maar ben wel ontzettend bijgekomen en vele breeder geworden ö dat is wel minder en mijn borsten zijn ook 2Cup maten groter geworden zelfs

 • 8 jaar geleden Sarah

  Ook belangrijk om te weten is dat je GOED de bijsluiter moet lezen van antibiotica wanneer je dit moet pakken; sommige antibiotica verminderen immers het 'vruchtbaar-belemmerende' aspect van de pil en als je seksueel actief bent kun je dus zwanger worden wanneer je aan de antibiotica zit.

 • 8 jaar geleden WATERMELON

  ik ben echt een paar kilo aangekomen door de pil en ik ben 's ochtends vaak misselijk, dat had ik daarvoor ook niet.

 • 8 jaar geleden Ekster_

  Er zijn nog zoveel andere dingen als de pil ! Ik raad echt iédereen de NuvaRing aan ! Ik vind dat je je goed moet informeren over welke andere dingen er nog op de markt te vinden zijn behalve de pil

 • 8 jaar geleden lovelifestyle

  @janinatju verschilt per persoon, ik had er geen last van :p

 • 8 jaar geleden janinatju

  Is het waar dat je in het begin last hebt van tussenbloedingen?

 • 8 jaar geleden Bootlegs

  De pil nemen kan ik meiden zeker aanraden. Je menstruatie onder controle,minder last van jeugdpuistjes en vooral niet zwanger worden. Ik ken maar weinig meiden die de nadelen ondervonden (:

 • 8 jaar geleden Kathrina

  Ik wil eigenlijk wel aan de pil, maar weet zeker dat m'n ma me heel raar gaat aankijken als ik dat zeg..

 • 8 jaar geleden Raartjee

  lang leve de pil! niet zwanger en bijna niet ongesteld

 • 8 jaar geleden MieMieMie

  @popcornX

  oestrogeen is NIET het hormoon wat seksueel verlangen opwekt. Het remt juist seksuele opwinding. Seksuele opwinding heeft vooral te maken met je subjectieve gevoel van opwinding Ook heb hormoon testosteron heeft er mee te maken

 • 8 jaar geleden Zina

  Aankomen door de pil. vreselijke bijwerking :S Maar voor de rest is het echt super

 • 8 jaar geleden Sabrina

  goed artikel

 • 8 jaar geleden Marieke

  Goeie reacties! Over de pil hoor ik zo vaak 'dat het slecht voor je is' 'dat je er dik van wordt' of onvruchtbaar en andere onzin! Vreselijk als mensen die er geen verstand van hebben je beoordelen xD

  Het lijkt misschien onnatuurlijk, maar de stoffen die in een pil zitten maak je grotendeels zelf ook al aan

 • 8 jaar geleden eenHockeyerB4

  ik wil eigenlijk ook aan de pil, maar wil echt NIET aankomen

 • 8 jaar geleden XVMJ

  @Kayleefashion ;

  haha ja daar heb ik ook last van ! hoop hetzelfde x

 • 8 jaar geleden Jurissa

  Mon 28-03-11 16:53

  Ik ben al ongeveer anderhalf jaar aan de pil, en ik merk wel dat ik vaker moe ben door de hormonen. Maar mijn ongesteldheid is veel minder pijnlijk, en ik vind het heerlijk dat ik kan kiezen om de pil door te slikken,.

  Mijn dokter vertelde me trouwens dat het veiliger is om de pil 3 keer door te slikken en daarna pas een stopweek in te lassen. Ik dacht altijd dat het juist slecht was om de pil door te slikken, maar als je het drie keer doet dan werkt hij optimaal. Daarom zitten er ook altijd drie strips in een pakje. Ik ga het eens proberen! Stel je voor, maar vier keer per jaar ongesteld. Chill

  In feite wordt je niet ongesteld als je de pil slikt.

  Het bloedverlies wat je dan krijgt in je stopweek komt gewoon omdat je stopt met de pil (:

  In feite zou je dus nooit hoeven te stoppen, kijk dit filmpje maar :

  http://www.rtl.nl/xl/#/u/39d60a88-4f1f-38a9-9d71-b5e2ad58b527/

 • 8 jaar geleden Bianche

  Mijn migraine werd door de pil versterkt dus ermee gestopt. Ik ga nu maar opzoek naar een ander soort anticonceptiepil, van een ander merk, die geen extra migraine veroorzaakt

 • 8 jaar geleden Kaylee

  Ik wi binnenkort de pil gaan slikken dus dit is wel handig. Ik hoop best wel erg dat m'n borsten groter worden en m'n heupen wat breder, heb nu niet zo'n vrouwelijk lichaam haha.

 • 8 jaar geleden MieMieMie

  progestageen is hetzelfde als progesteron(maar wel gemaakt door de farmaceutische indrustrie), dit hormoon zorgt ervoor dat je geen eisprong hebt en dat je baarmoederwand ongeschikt is voor een eitje. Verder is het niet gevaarlijk om de pil te blijven doorslikken, dit is niet ongezond. Bij een evt spotting kan je een paar dagen stoppen om zo het spotten te stoppen Oestrogeen zorgt er juist voor dat je bijna tot nooit spotting hebt

 • 8 jaar geleden Girlygirl

  Ik ben al ongeveer anderhalf jaar aan de pil, en ik merk wel dat ik vaker moe ben door de hormonen. Maar mijn ongesteldheid is veel minder pijnlijk, en ik vind het heerlijk dat ik kan kiezen om de pil door te slikken,.

  Mijn dokter vertelde me trouwens dat het veiliger is om de pil 3 keer door te slikken en daarna pas een stopweek in te lassen. Ik dacht altijd dat het juist slecht was om de pil door te slikken, maar als je het drie keer doet dan werkt hij optimaal. Daarom zitten er ook altijd drie strips in een pakje. Ik ga het eens proberen! Stel je voor, maar vier keer per jaar ongesteld. Chill

 • 8 jaar geleden popcornX

  een oestrogeen dat de vochtopname bevordert en een progestageen dat de eetlust kan bevorderen.

  Het lijkt me sterk dat er EEN oestrogeen in zit, volgens mij bestaat er maar 1 soort. Daarnaast is oestrogeen het bronsthormoon, hij zorgt er dus voor dat je zin hebt in seks, of bereid bent om seks te hebben. Ik hoor altijd mensen klagen dat ze juist minder zin hebben in seks...

  Progestageen, iew, gewoon een namaak hormoon xD

 • 8 jaar geleden Jule

  @shineeee

  ja dat gevoel had ik dus ook xd

 • 8 jaar geleden Me_You_We

  hahaha! Net bij de apotheek mijn eerste strip gehaald! hahaha

 • 8 jaar geleden Bernice

  @Sweetlike doe ik ook Helpt nu wel!

 • 8 jaar geleden Tessa

  ik slik hem ook omdat ik 2 keer per maand ongesteld was, maar ik heb niet echt last van bijwerkingen

 • 8 jaar geleden PFFF

  Ik heb nu een spiraaltje, beter dan elke dag een pil moeten innemen want, die vergeet ik toch:P

 • 8 jaar geleden shineee

  Ik was wel wat aangekomen maar dat kwam ook omdat ik veel meer eetlust had dan daarvoor.. ik had ook zo een gevoel dat me borsten krompen haha

 • 8 jaar geleden Sweetlike

  Ik ga met de pil beginnen,

  omdat ik zo'n last heb van puistjes >_<

  Men zegt dat het helpt. Hopen dat het zo is :P

 • 8 jaar geleden Iris

  Nou ik heb helemaal nergens last van..mijn borsten zijn niet gegroeid, naar mijn idee zijn mijn heupen nog gelijk en ik ben ook niet dikker geworden..

 • 8 jaar geleden xxxsnowwhite

  ik heb ook de pil, maar ik wordt er wel wat dikker van. vooral van mijn vorige pil was ik 1 maat (broek en shirtjes) aangekomen en 1 cupmaat gegroeid in 3 maanden en daarom ben ik nu overgestapt op een minder zware en nu valt het wel mee. maar je heupen worden echt breder, want toen ik stopte werden ze weer smaller. ik denk dat dat aan het vetlaagje op je heupen ligt ofzo. maar de pil is wel echt een aanrader voor meiden die heel veel last hebben van pijn als ze ongesteld zijn!

 • 8 jaar geleden irenem

  de enige reden om tussendoor even te stoppen met doorslikken, is om zeker weten te checke of je niet zwanger bent!! toch?