Interview met MTV-presentatrice Nadia

Lifestyle door Redactie

Dat beauty zeker wel met brains samen kan gaan, bewijst nieuwe MTV-presentatrice Nadia Palesa Poeschmann. Samen met Tess Milne presenteert ze het programma MTV Was Here. Wij maakten kennis met deze babe.

Van jongs af aan stond ze al in de dansschool. Daarna volgde ze toneellessen, presentatielessen, speelde in commercials en reisde de wereld over als model. Tussendoor studeerde ze nog even Media en Cultuur aan de universiteit en presenteerde ze voor Veronica en RTL. Vanaf 2011 is ze het nieuwe gezicht van MTV, reden genoeg om haar aan ons vragenvuur te onderwerpen.

interview Nadia MTV

Hoe bevalt het tot nu toe bij MTV?
Het is echt super hier! Het leuke is dat het niet alleen bij presenteren blijft. Het is een allround functie, dus ik zit ook veel op de redactie. Daar bedenk ik items en doe ik mijn eigen research. Bovendien stapte ik bij MTV al in een rijdende trein en is het gewoon go with the flow!

Hoe ben je bij MTV terecht gekomen?
Ik heb er auditie voor gedaan, met dertig anderen. Veel mensen denken dat zoiets je aan komt waaien, maar ik heb er keihard voor gewerkt. Ik heb presenteer- en acteerworkshops gevolgd. Daarna heb ik vrijwilligerswerk voor Emma TV gedaan (red. de televisiezender van het Emma Kinderziekenhuis). Ook zocht ik zelf filmproducties van de filmacademie op waar ik dan in acteerde. Ik wilde zoveel mogelijk uren maken. 

Wat vind je zo leuk aan presenteren?
Ik ben dol op andere mensen. Tijdens mijn modellentijd ontmoette ik al zoveel nieuwe mensen, dat ik echt een sociaal dier ben geworden. Dat zou ik niet meer kunnen missen. Ik ben ook oprecht geïnteresseerd in anderen en dat is weer een hele fijne eigenschap tijdens interviews. Ik ga nu fluitend naar mijn werk en dat is zeker niet altijd zo geweest.

Wanneer wist je dat je presentatrice wilde worden en hoe ben je er uiteindelijk ingerold?
Vanaf mijn achttiende stond ik als model voor de camera en daarvoor was ik door het toneelspelen en dansen al gewend om in de schijnwerpers te staan. Wanneer ik op sets stond voor commercials voelde ik de energie van zo'n team. Toen merkte ik wel dat dit iets voor mij is. Ik heb zoveel mogelijk ervaring opgedaan en heb me ingeschreven bij een castingbureau. Dan gaat het balletje vanzelf rollen.

Je bent geboren in Afrika, heb je daar nog iets van meegekregen?
Nee eigenlijk niet. Het staat wel heel interessant op mijn paspoort, maar toen ik drie was, zijn we al naar Nijmegen verhuisd. Van de tijd in Afrika weet ik vrijwel niets meer. Tijdens mijn modellentijd in Kaapstad was ik van plan om daarna door te reizen naar het gedeelte waar ik geboren ben, maar toen kwam Veronica met een leuke presenteeropdracht en heb ik het idee laten varen. Maar het kan altijd nog!

interview nadia MTV tess milne

In je modellentijd heb je onder andere in Milaan, Sidney en Kaapstad gewoond, wat vond je de leukste stad?
Sowieso Sidney. Je hebt daar natuur, ruimte en hele aardige mensen. Bovendien is de prijs/kwaliteit verhouding daar erg goed, in Kaapstad ook overigens. Wanneer je in Kaapstad voor twintig euro aan eten bestelt, ben je een koning. In Nederland heb je dan net wat te drinken en een voorgerecht. En de mogelijkheid nog even in zee te zwemmen na je werk is natuurlijk ook niet verkeerd.

Heb je veel gemerkt van het magere ideaal dat in het modellenwereldje normaal is?
Ik moest dunner dan dun zijn, dus ik at niet veel en heel gezond. Maar ik ben een Nederlandse vrouw met, vooral na mijn twintigste, heupen dus dat was struggelen. Op een gegeven moment was ik zo dun dat ik niet meer ongesteld werd. Dat was voor mij de grens en tegelijkertijd een teken om weer te gaan studeren.

Je hebt daarna Media en Cultuur gestudeerd en werkte daar nog naast. Hoe combineerde je zo'n pittige studie met werk?
Dat was soms best lastig, vooral omdat ik geen enkele vrijstelling kreeg terwijl ik al veel ervaring had in de media. Maar wanneer ik een paar modellenklussen per maand deed, kon ik daar gelukkig weer een tijdje van leven.

Hoe was het om naakt over een voetbalveld te rennen (red. Nadia speelde Ellen in de Andrélon reclame)?
Doodeng. In eerst instantie zou er een stand-in gebruikt worden, dus toen ze het mij vroegen moest ik er even een nachtje over slapen. Uiteindelijk heb ik het puur uit professionaliteit gedaan. Wanneer ik actrice wilde worden, zou ik ook wel eens uit de kleren moeten. Bovendien vierde de humor hoogtij in deze commercial en was het niet ordi.

Werd je op straat herkend na die reclame?
Ja voor het eerst, terwijl ik al vaker reclames had gedaan. Tijdens het tanken kreeg ik opmerkingen. En mannen maakten natuurlijk allerlei grapjes. Alhoewel mensen soms je gezicht niet meteen kunnen plaatsen.

Als je een top vier zou moeten maken van modellenwerk, acteren, dansen en presenteren, in welke volgorde zou die dan staan?
1. Presenteren. Ik doe nu wat ik leuk vind en hier wil ik nog veel beter in worden.
2. Acteren. In de huid van iemand anders kruipen blijf ik geweldig vinden.
3. Modellenwerk. Dat doe ik nu tien jaar en ik heb mezelf in de tussentijd expres verder ontwikkeld, omdat modellenwerk leuk is als je jong bent. Maar het beroep heeft nou eenmaal een houdbaarheidsdatum.
4. Dansen. In mijn vrije tijd dans ik nog steeds veel, maar professioneel hoeft en kan het niet meer. Sowieso is een danscarrière heel kort, op je 25e zit je dan al op de helft van je carrière.

Je doet aan kickboksen, duiken en motorcrossen. Niet echt meisje-meisje hobby's. Ben je altijd zo stoer?
Nederland is niet echt een spannend land, je hebt hier immers geen bergen, ongerepte natuur of sneeuw waardoor weinig extreme sporten mogelijk zijn. Dus ik probeer er wat van te maken. Maar duiken in de Noordzee vind ik veel te koud en ik vind het ook heerlijk om in een mooi jurkje met hoge hakken naar een feestje te gaan.

Heb je nog tips voor meiden die presentatrice willen worden?
Schrijf voor jezelf op waarom je het zo graag wilt en wat voor soort presentatrice je dan wilt worden. Wil je een kinderprogramma doen of juist iets met muziek of dieren? Focus daarop! Verder kun je programma's bijwonen zodat je kunt zien hoe dat allemaal gaat. En daarnaast kun je vrijwillig meewerken bij bijvoorbeeld een lokale zender.

interview nadia MTV

Stagiairre Myrre met Nadia na het interview

Je kunt Nadia iedere zaterdag om 18.45 zien bij MTV Was Here, samen met presentatrice Tess Milne.

Door Myrre en Esmée