Twitteren voor dummies

Lifestyle door Redactie

De hipste social network-site van dit moment, Twitter, vierde onlangs zijn vijfde verjaardag! De hoogste tijd om het 'microblogging' eens onder de loep te nemen. Want hoe werkt het nou precies allemaal? Ze.nl legt het je uit!

Twitteren voor dummies

Twitter is een sociale netwerksite. Iets specifieker: Twitter is een vorm van micro-blogging. Als je Twitter vertaalt naar het Nederlands, betekent het kwetteren, oftewel: korte en krachtige berichtjes. Daar gaat het dus om! Je geeft antwoord op de vraag 'Wat ben je aan het doen?' in maximaal 140 tekens. Twitteren kan je zien als een sms'je sturen via internet naar al je volgers.

Waarom moeten we massaal aan Twitter?

  • Je bent als eerste op de hoogte van het nieuws;
  • Je kunt je eigen blog, website, etc. promoten;
  • Je weet gelijk waar je vrienden zijn en wat ze doen;
  • Je kunt beroemdheden volgen en zien wat zij aan het doen zijn;
  • Als je een vraag hebt, krijg je er snel antwoord op;
  • Je kunt elkaar om steun vragen voor humanitaire acties;
  • Je kunt informatie, foto’s en filmpjes met elkaar delen.

Twitter is lang niet meer alleen maar 'leuk'. Sinds het ontstaan van deze vorm van social media is Twitter niet alleen opgepakt door mensen zoals jij en ik, maar ook door bedrijven en organisaties. Inmiddels vind je alles op Twitter: de nieuwste innovaties van bedrijven, winacties, politieke overtuigingen, protesten, steunbetuigingen en verder gewoon alles wat mensen kwijt willen. Er worden tweetups georganiseerd (meetings via Twitter) en er is zelfs ooit een huwelijk ('twedding') gesloten via Twitter! Ook gevonden voorwerpen komen dankzij Twitter bij hun rechtmatige eigenaar terecht en als je een vraag stelt, is er altijd wel iemand op Twitter die antwoord geeft.

Twitteren voor dummies

Nog steeds groeit het aantal leden en inmiddels is Twitter zo groot geworden dat het niet meer weg te denken is uit onze maatschappij. Niet alleen kan je binnen luttele seconden zien hoe mensen denken over het jurkje van Yolanthe Sneijder-Cabau, ook serieuze zaken worden meteen op het internet geslingerd. Denk maar aan de aardbeving in Japan, waarbij Twitter een ontzettend hulpmiddel is geweest. Niet alleen is het een geweldig middel om vermiste mensen terug te vinden, dankzij tweets van mensen die het dichtst bij de ramp waren, wisten mensen aan de andere kant van het land dat zij ook enorm veel risico liepen.

Nog steeds niet overtuigd? Lees het volledige artikel op Ze.nl. Daar vind je alles over het aanmaken van een account, het tweeten (wat is een tweet nu precies?), het followen, wie moeten we volgen en nog veel meer! See you on Twitter!

Volg Girlscene ook op Twitter! Heb jij een Twitter-acoount?

Foto's: weheartit.com

Door Anouk/Ze.nl