Fashion

Pin-Up Lifestyle

Pin-Up Lifestyle: het is geen nieuwe trend overgewaaid uit een of ander land. Het is geen commerciële kledingstijl die zijn weg naar het grote publiek heeft gevonden. Maar een lifestyle, uit het stof herrezen en opnieuw hot as hell !

Het begon allemaal met Marilyn Monroe, wellicht de fashiongoddess van ieder meisje op aarde. Ze veroverde alle harten met haar charmante looks, lach en creatieve uitstraling.Met haar platinablonde haarlokken, kersenrode lippen, intens zwarte ogen en natuurlijk haar befaamde polkadot bikini, werd ze een stijlicoon voor vele meisjes. Betty Page, Brigitte Bardot, Audrey Hepburn behoorden ook tot de 'famous ones'. In die tijd waren het dus vooral de actrices die de show stalen.

Marilyn Monroe

Betty Page

Maar na verloop van tijd zag je op de straten en beach boulevards steeds minder pin-ups. Er is natuurlijk altijd een tijd van komen en een tijd van gaan, maar hier kwam er eigenlijk nooit een tijd van gaan. Het verdween misschien uit het straatbeeld, niet uit de wereld. Zo zijn er de dag van vandaag nog steeds prachtige pin-up stars op de wereld te vinden. Het is zelfs meer dan een look geworden, een hele levenstijl is er uit geëvolueerd.

Ze hebben namelijk niet het herkenbare uiterlijk, maar ze beoefenen ook een kunstig beroep! Je zult ze dan ook meestal aantreffen als fotomodel, actrice, make-up artist, styliste, hair-stylist... Inspiratie zoeken is voor hen geen moeilijke opgave!

Het is wel niet zo dat ze in mini-jurkjes en jarretelles de straat op gaan en zich gedragen als levende barbiepoppen. De 'moderne Pin-up' heeft dat vleugje rock & roll in zich ! Ze stralen het gewoon uit als ze met hun lange zwarte pony, red lips, rock t-shirtje, skinny jeans en kersen en skull-accesoires de festivalwei oplopen. Het doet je wellicht denken aan emo/scene/trash look, dit lijkt er wel hard op, maar is vrouwelijker, eleganter en chiquer!

Check ook:
www.pinupgirlclothing.com

Kapsels

Glamourous krullen
Opgestoken haar
Een lange strakke pony
Bobkapsel
Golvend haar

Make-up

Felrode of felroze lipstick
Zwarte of felrode nagels
Zwarte mascara
Nepwimpers
En altijd een zwarte eyeliner lijntje!

Catrice

Essence

Bourjois

Rimmel

Gemey Maybelline

What every Pin-Up loves !

- Bolletjes
- Kersjes
- Luipaardprint
- Strikjes
- Make-up
- Lingerie
- Marine-look
- Rock & roll
- Vintage
- Cult
- Burlesque
- Kittens
- Los Angeles en Hollywood (er gewoon van houden is al troef

Door Angela

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved