Heb jezelf lief!

Lifestyle door Redactie

Niemand is perfect en bijna ieder mens heeft wel een onzekerheid. Maar de één heeft meer moeite met het accepteren van sommige dingen dan de ander. Maar toch is het heel belangrijk dat je blij bent met jezelf en hoe je eruit ziet. Natuurlijk is er altijd wel iets wat je anders aan jezelf zou willen, maar probeer eens te waarderen wat je hebt.

heb jezelf lief

Wanneer jij lekker in je vel zit en je zelfverzekerd bent, zul je dat ook uitstralen. Zelfverzekerdheid maakt je aantrekkelijk, niet alleen voor jezelf maar ook voor anderen. Wij denken dat het heel belangrijk is om van jezelf te houden en jezelf te accepteren. Daarom hebben we hieronder een aantal tips hoe je jezelf lief kunt hebben. Wanneer jij van jezelf houdt, zal het ook makkelijker zijn voor andere mensen om van jou te houden. Het is moeilijk om een goede relatie met iemand te hebben, als je niet eerst een goede relatie met jezelf hebt.

Fall in love
Word verliefd op jezelf, op de persoon wie je bent en op de dingen waar jij goed in bent. Kijk in de spiegel en accepteer dat je niet perfect bent, want dat is niemand. Concentreer je op de punten waar je blij mee bent en waardeer deze goede punten ook.

Stop met bekritiseren
Soms heb je een stemmetje in je hoofd dat jou elke keer wijst op de dingen die je niet goed hebt gedaan. Sommige mensen luisteren te veel naar dit stemmetje en daarom is het belangrijk om deze uit te zetten. Stop met de kritiek die je elke keer op jezelf uitoefent. Het is goed om kritisch te zijn op de dingen die je doet, maar het is niet nodig om je elke druk te maken over kleine foutjes. Mensen maken nou eenmaal fouten, daar leer je alleen maar van.

Wees positief
Probeer elke dag een keer voor de spiegel te gaan staan en positieve dingen tegen jezelf te zeggen. Het is bewezen dat wanneer je dit regelmatig doet, dat je ook daadwerkelijk positiever zult worden na een tijdje.

heb jezelf lief

Als je je best maar hebt gedaan…
Accepteer dat niet altijd alles in het leven gaat zoals jij het wil. Je hoeft echt niet altijd succesvol te zijn in de dingen die je doet. Soms gaat het ook om de weg ernaar toe en hoe jij je hebt ingezet. Accepteer dat je je best hebt gedaan en dat dat ook heel belangrijk is.

Stop zorgen
Veel mensen maken zich de hele dag druk om van alles en nog wat en dat maakt een mens echt niet gelukkiger. Probeer je zorgen los te laten en laat dingen gaan zoals ze gaan, probeer niks te forceren. Soms heeft het ook geen zin om je zorgen te maken om iets, want de situatie zal hierdoor niet veranderen.

Heb vertrouwen in jezelf
Vertrouw jezelf en bouw op jezelf en jouw kwaliteiten. Het is jouw leven en jij mag dat invullen zoals jij dat wilt. Durf daarom te vertrouwen op de keuzes die jij zelf hebt gemaakt of nog moet maken.

heb jezelf lief

Excusez moi
Heb jij in het verleden stomme keuzes gemaakt of domme dingen gedaan? Zet jezelf eroverheen en vergeef het jezelf. Het heeft geen nut om jezelf te kwellen om deze fouten. Wanneer je jezelf vergeven hebt, zal de toekomst er mooier uitzien.

Wees eerlijk naar jezelf toe
Zoals eerder aangegeven is het belangrijk dat je jezelf accepteert, maar het is ook goed om te accepteren hoe je je voelt. Negeer je gevoelens niet en laat ze op de vrije loop. Ben je blij? Geniet ervan! Ben je verdrietig? Probeer je niet te verzetten, maar geef jezelf over aan deze emotie.

Vergroot je zelfvertrouwen
Is er iets waar jij heel erg goed in bent? Ga daar dan mee aan de slag, zorg dat je er nog beter wordt. Dit vergroot je zelfvertrouwen.

heb jezelf lief

Relax
In de sleur van het drukke leven, is het goed om af en toe een moment rust voor jezelf te nemen. Maak even geen afspraken en ga eindelijk dat ene boek lezen of maak een wandeling in de buurt. Op deze manier kom je even helemaal tot rust en hoef je even nergens aan te denken.

Blijf gezond
Gezondheid is natuurlijk op vele manieren heel belangrijk voor je. Maar om je mentaal goed te voelen, helpt het zeker als je je fysiek ook goed voelt. Dus eet gezond, drink genoeg en sport!

Doe je ogen open
Wanneer je de dingen om je heen kunt waarderen en ervan kunt genieten, zul je ook beter in staat zijn om van jezelf te genieten. Vooral nu in de lente, zijn er veel mooie dingen te bewonderen. Open je ogen en leer genieten van de boom vol roze bloesem of de vogeltjes die fluiten.

heb jezelf lief

Het is natuurlijk bijna onmogelijk om alle bovenstaande dingen in één keer te volbrengen. Probeer alles rustig in stapjes te verdelen. En misschien heb jij een aantal punten al volbracht, concentreer je dan op de dingen die je anders zou willen doen.

Vind jij het ook belangrijk dat je van jezelf houdt? En wat doe jij om jezelf gelukkig te maken?

Foto's: weheartit

Door Myrre