Leuke verjaardagsfeestjes

Lifestyle door Redactie

Ieder jaar is het weer een brandende vraag: Wat ga je doen met je verjaardag? Ga je het überhaupt vieren, en zo ja, ga je het groot vieren of houd je het klein. Girlscene geeft je een paar ideeën, hieperdepiep!

Vroeger was het makkelijk. Je ouders bepaalden hoeveel vrienden en vriendinnetjes je mocht uitnodigen. Vervolgens kon je kiezen uit een paar standaard dingen: discobowlen, hamburgers bakken bij de Mac, zwemmen, koekhappen of naar de bioscoop. Zo makkelijk is het nu allang niet meer.

verjaardagsfeestje

Je kunt natuurlijk een groot (thema)feest geven voor al je vrienden en vriendinnen. Maar je kunt het natuurlijk ook anders aanpakken. Wie weet vier jij je verjaardag wel op één van onderstaande manieren.

Schaatsen
In de winter jarig? Op veel pleinen in steden zijn er schaatsbanen, maar je kunt natuurlijk ook naar een indoorbaan. Lachen wordt het sowieso en daarna kunnen jullie met z'n allen aan de warme chocolademelk.

verjaardagsfeestje

High Tea
Een high tea buiten de deur kun je doen, maar is wel prijzig. Extra leuk is om met een clubje vriendinnen zelf van alles te bakken en te maken. Cupcakes, brownies, scones en sandwiches bijvoorbeeld. Zet het allemaal op een leuke etagere, die kun je ook zelf maken. Zorg voor vrolijke servetjes en eventueel gekleurde papieren bordjes. En vergeet de verschillende theesoorten niet!

verjaardagsfeestje

Barbeque
Ook hiervoor moet het mooi weer zijn. Haal verschillende soorten vlees en vergeet de vegetariërs niet! Zorg voor verschillende soorten sausjes en genoeg stokbrood. Je kunt gekleurde plastic bordjes en bekertjes halen, zodat je niet alles hoeft af te wassen. Kan jij zelf niet barbecueën? Vraag je vader, neef, broer of vriend!

Samengesteld etentje
Je nodigt al je vrienden uit en vraagt ze allemaal om een gerecht te maken. Je maakt zelf een grote pan soep en je zorgt voor stokbrood. Vervolgens geef je 1 groepje vrienden de opdracht om kleine bijgerechtjes te maken. De andere groep, bijvoorbeeld de jongens, moeten zorgen voor het ijs. Dit is vooral handig als je veel 'losse' vrienden hebt die elkaar niet (goed) kennen. Zo hebben ze meteen gespreksstof over het gerecht dat zij mee hebben genomen.

verjaardagsfeestje

Parkfeest
Ben je in de lente of zomer jarig? Geef een parkfeest! Zoek met je beste vriendinnen 's ochtends al een mooi plekje uit. Leg er een leuk picknickkleed neer en versier de bomen met vlaggetjes en ballonnen (als het niet te hard waait). Zorg voor lekkere hapjes. Leen een koelbox van je ouders of familie en leg daar het drinken en de spullen in die kunnen smelten.

verjaardagsfeestje

Go shortie, it's your birthday. We're gonna party like it's your birthday!
Een themafeest doet het altijd goed. Wij bedachten deze thema's en kwamen meteen in de stemming.
- Sex and the City
- Disney
- Johnny en Anita
- Gemaskerd bal (zoals in Gossip Girl)
- Discofever
- Google je naam: iedereen verkleedt zich als de eerste hit
- New Kids
- Grey's Anatomy
- Flowerpower
- Filmsterren
- Jaren '80 of '90
- Barbie & Ken

Hoe vier jij je verjaardag het liefst?

Foto's: wehearit/H&M

Door Esmée