Hoe herken je echte Uggs

Fashion door Redactie

Uggs zijn weer helemaal hot! De echte ‘Genuine Uggs’ vliegen de winkel uit en ook op eBay en op Marktplaats worden ze volop verkocht. Helaas zijn er ook veel namaak in omloop… Dus Girlscene vertelt je hoe je de echte genuine (echte) Uggs kan herkennen!

De echte classic Uggs!

1. De geur van de fake Uggs zijn heel anders dan die van de echte. De neppe ruiken een beetje naar verf of lak, terwijl de echte heel natuurlijk ruiken. Even snuffelen dus, voordat je ze koopt!

Binnenkant
2. Echte Uggs hebben schapenvacht aan de binnenkant. De fake versies hebben synthetisch bont aan de binnenkant:

Echt & Nep

3. De echte Deckers Australia Uggs zijn gemaakt in China. Dat zou je niet verwachten, maar het is echt zo. Op het labeltje van de fakes staat dat ze in Australië of Nieuw-Zeeland gemaakt zijn:

Echt & Nep

Let wel op: de Ultra-modellen worden nog wel in Nieuw-Zeeland gemaakt!

Zool
4. Ook moet je even kijken naar de zool (of daar foto’s van vragen). Uggs hebben een zool met reliëf, maar de hak is gewoon ‘plat’. Bij de echte Uggs loopt dit mooi door, maar bij de neppe is er een duidelijke lijn zichtbaar:

Echt & Nep

5. Op de zool staat ‘Ugg’, bij de echte staat er een ® achter, bij de neppe niet:

Echt & Nep

Buitenkant
6. De labeltjes op de hak zijn ook verschillend. Bij de fake Uggs zijn de letters wat vetter weergegeven, en is het lettertype van ‘Australia’ heel anders:

Echt & Nep

Overig
7. Echte Uggs bestaan niet in de kleur ‘Camel’. Let hier dus op als je ze koopt!

8. Als je op eBay of Marktplaats koopt, let dan op de naam van de advertentie. Stel: de verkoper biedt Classic Tall Uggs aan. Dan moet er in de advertentie naam iets staan als ‘Ugg Australia Classic Tall Uggs’, of iets dergelijks, en niet ‘Ugg Boots’. Bij de laatste kan je er van uitgaan dat ze nep zijn, of dat je met een niet erg handige verkoper te maken hebt.

Door onze reporter Cynthia