Kledingtips voor elke cupmaat

Fashion door Redactie

Borsten zijn er in álle maten, en BH’s ook. Maar ben jij niet blij met je cupmaat maar helemáál geen zin in plastische chirurgie? Dan heeft Girlscene wat tips voor je.

Kleine(re) cupmaat

Heb jij een kleine cupmaat en wil jij zonder kipfilets in je BH je borsten groter laten lijken of je kleine cupmaat verdoezelen? Misschien heb je wat aan de volgende tips.
- draag V-halsjes, deze maken je borsten optisch groter. Zorg wel dat het shirtje niet té laag is.
- draag grof gebreide truien en vesten in de winter in plaats van fijne stofjes.
- ook al zijn je borsten nog zo klein, draag wel een BH. Deze zorgt ervoor dat je borsten een mooie vorm krijgen onder je kleding.
- ga je uit en heb je een shirtje met een lage hals aan? Doe dan een beetje bronzing poeder op je decolleté. Zo vergroot je je borsten optisch!
- draag niet al te lage shirtjes, maar ook niet met een hele hoge hals. Ga voor de gulden middenweg: laat niet téveel zien, maar zorg ook dat je shirtje niet tot aan je hals zit.
- draag niet te strakke kleding, deze accentueren juist wat je niet wil laten zien.

Leuke merken: BLOND Amsterdam, H&M, Hunkemöller, HEMA

Grote(re) cupmaat

Heb jij een grote cupmaat en ben je er niet blij mee? Girlscene heeft ook voor jou wat tips.
- een goede BH is het belangrijkst. Kijk hier http://www.girlscene.nl/fashion/kledingtips/2007/oktober/De_perfecte_beha waar je op moet letten.
-  hoog aangesloten blouses, truien, koltruien en shirts laten je borsten nog groter ogen. Vermijd dit dus. Je kan beter een laag decolleté hebben dan een te hoge. Bedenk wel dat te laag natuurlijk nooit mooi is.
- Doe je met uitgaan graag een topje aan maar vind je dit te bloot bij je decolleté? Doe dan een chique sjaaltje om. Hartstikke hip en het verdoezelt je grote cupmaat.
- Overdag: grof gebreide sjaals zijn echte uitkomsten. En lekker warm!
- Draag shirtjes of vestjes met het accent op je taille. Bijvoorbeeld een wikkelvestje of iets met een tailleriempje.
- Ga voor een ronde hals als je shirtjes koopt. Deze brengen balans in je lichaam.
- Wil je met een feestje graag een strapless jurkje of topje aan? Dit kan je echt beter uit je hoofd zetten. Jouw borsten zijn niet op haar mooist met een strapless BH omdat deze niet genoeg steun geeft. Ook zijn BH’s met doorzichtige bandjes niet echt flatteus en verpesten je mooie jurk of top. Ga dus voor een mooi jurkje/topje mét bandjes of mouwtjes.

Leuke merken en winkels: La Perla, Chantelle, Triumph, Hunkemöller, Livera

Door onze reporter Cynthia