Tips na een break-up

Lifestyle door Redactie

Of hij het nou heeft uitgemaakt of jij er een punt achter hebt gezet, het is nooit leuk een liefde te beëindigen. Je voelt je vaak ellendig en hebt zin om je vol te proppen met van alles en nog wat, om het verdriet maar weg te kunnen stoppen. Leg die reep chocolade weg, want er zijn genoeg andere dingen die je kun doen om de break-up te overleven.

breakuptips

Wij hebben in het verleden al vaker tips gegeven tegen liefdesverdriet, maar wat liefdesverdriet betreft kun je nooit genoeg tips krijgen. Je kunt natuurlijk in een donker hoekje kruipen, maar je kunt ook zorgen dat jij weer een independent woman wordt. Hieronder kun je lezen hoe je je weer beter gaat voelen en hoe jij straks de wereld weer aan kan.

break-up tips

Beweeg
Natuurlijk mag je wel een tijdje lekker op de bank hangen, films kijken, veel eten en lekker snotteren, maar daarna is het tijd voor beweging! Misschien heb je daar totaal geen zin in, maar je zult je hierdoor uiteindelijk veel beter gaan voelen. Tijdens het sporten maakt je lichaam namelijk geluksstofjes aan en die zorgen ervoor dat je je een stuk beter voelt.

break-up tips

Ga shoppen
Dit is een riskante bezigheid wanneer je liefdesverdriet hebt, omdat je misschien veel te veel geld uit gaat geven dan je eigenlijk mag. Bedenk van tevoren hoeveel je mag uitgeven en trakteer jezelf op een nieuw paar schoenen, een nieuw jurkje of iets anders waar je blij van wordt. Ga gezellig met je moeder of vriendinnen naar de stad, zo ben je ook weer even lekker de deur uit.

break-up tips

Maak nieuwe doelen
Zorg dat je zo min mogelijk tijd hebt om aan hem te denken, houd jezelf bezig. Je kunt bijvoorbeeld een lijstje maken met dingen die je altijd al had willen doen. Wilde je een bepaalde cursus volgen of afspreken met een oude vriendin? Schrijf al deze to do’s op en probeer ze dan ook allemaal waar te maken.

break-up tips

Naar de kapper
Een nieuwe start, een nieuwe coupe. Haal het beste in jou naar boven en laat eens iets heel anders met je haar doen. Knip een pony, knip het kort of laat het in een totaal andere kleur verven. Na de metamorfose kun je er weer even helemaal tegenaan!

Wil je meer tips bij liefdesverdriet? Kijk dan ook even bij het artikel ‘How to get over liefdesverdriet’ en ‘Je beste vriendin heeft liefdesverdriet’.

Hoe kom jij het beste over je liefdesverdriet heen?

Bron/beeld: hellobeautiful.com, flickr.com, getasixpack.com

Door Myrre