Girlscene kickt af: smartphone

Lifestyle door Redactie

We zijn tegenwoordig aan van alles verslaafd. Soms zelfs aan dingen waarbij we het zelf niet eens door hebben. Word jij onrustig wanneer je geen internet hebt? Of als je geen tijd of geld hebt om te shoppen? Redactrice Esmée is vergroeid met haar Blackberry en test hoe het is zonder!

Ik zal maar meteen eerlijk beginnen. Ik doe dit niet uit vrije wil. 's Ochtends word ik twitterend wakker, in de trein doe ik ronde twee en de hele dag blijft dat rode lampje branden door e-mails, pings, whats-app berichten en facebook-reacties. Doodvermoeiend, maar o zo verslavend. Mijn Blackberry is inmiddels bijna twee jaar, een oud beestje dus, met de nodige kuren. Omdat mijn rotprovider -ik noem geen namen- mij zelfs niet met extra betaling een nieuwe telefoon wil geven, heb ik besloten om mijn kapotte Blackberry op te laten sturen. Foetsie, weg, adieu, voor ongeveer drie tot vijf weken.

blackberryafkicken

De eerste dagen
Dat ik zwaar verslaafd ben, is nu wel duidelijk. Ik denk constant het rode lampje te zien branden op mijn oude Nokia. Onmogelijk! Het lijkt soms wel een fata morgana. Smsen gaat ook voor geen meter; de helft van de nummers heb ik niet meer en ik ben een qwerty-toetsenbord gewend. Mijn Macbook biedt uitkomst, e-mails, tweets en facebookupdates verstuur ik vanaf de laptop. Maar voor en na het slapen gaan, in de trein en in restaurants op eenzame momenten, mis ik mijn lieve zwarte besje echt.

Na vijf dagen
Ik probeer de voordelen van deze situatie in te zien. Deze old school Nokia redt het bijvoorbeeld wel drie dagen op de batterij, terwijl mijn Blackberry twee keer per dag opgeladen moest worden. Maar bij ieder belletje dat ik pleeg en ieder smsje dat ik stuur, denk ik aan de enorme rekening die ik eind van deze maand zal ontvangen. Normaal gesproken kan alles gratis via mail, whatsapp of ping!

blackberrykicktaf

Na 1,5 week
Het begint te wennen. Ik kijk weer braaf op treinbordjes hoe laat de trein gaat en ik heb de bustijden weer uit mijn hoofd geleerd. Ook Twitter en Facebook ik veel minder. Dat is aan de ene kant maar beter, want ik ben redelijk verslaafd. Maar aan de andere kant merk ik dat mijn tweets minder grappig zijn, omdat ik niets meer spontaan kan posten.

Na 2 weken
Deze twee weken lijken wel een maand geduurd te hebben. Gisteren dacht ik een klein lichtpuntje te hebben. Marjolein's Blackberry was kapot. Ik voelde meteen een band, want zij had het er ook heel erg moeilijk mee. Gelukkig voor Marjolein, heeft ze hem verzekerd en kreeg ze a la minute een adoptieBlackberry. Toen Fashionscene-collega Evelien mij aanbood haar Blackberry te lenen, kon mijn dag, week, maand niet meer stuk. Ik ben dus gruwelijk gefaald in dit kick-af experiment.

Zijn jullie ook zo verslaafd aan smartphones?

Bron beeld: Weheartit.com

Door Esmée