Lifestyle

Social media, leuk maar pas op!

145

Het lijkt allemaal onschuldig, handig en leuk, maar internet heeft zeker ook nadelen. Het kan zelfs gevaarlijk zijn. Maar wij kunnen echt niet zonder, daarom laat Girlscene zien wat je beter wel en niet kunt doen op internet.

Er hoeft maar één naar ventje met verkeerde ideeën in je vriendenlijst te staan, die net leest dat jij in een bepaalde straat loopt. Gevaren kun je niet altijd voorzien. Het lijkt heel leuk, zo'n Hyves, Facebook of Twitter-account vol met 'vrienden', maar je deelt vaak veel private informatie op je profielen en niet iedereen is wie hij zegt dat hij is. Op internet kun je nou eenmaal makkelijk een profielfoto van internet plukken, je leeftijd en interesses veranderen en vrienden maken maar! Hoe voorkom je dat er zo'n griezel tussen je vrienden staat? En wat is nou wel leuk om met social media te doen?

socialmediagevaren

Twitter
Één van de jongste media is Twitter. Mensen die het niet gebruiken denken dat iedereen de hele dag plaatst wat hij of zij aan het doen is. Echter wordt Twitter door de meeste mensen juist gezien als nieuwsvoorziening of als platform om je mening over een bepaald iets te delen. Gebruik Twitter dus niet om de hele dag te roepen wat je eet. Het wekt ontzettend veel irritatie op wanneer je alleen maar woorden als 'broodje hamburger' of 'in bad' twittert en niemand interesseert het een bal wat jij eet of waar je ligt. Wel kun je met je volgers grappige, opvallende of bizarre dingen delen. Maar hou het leuk, plaats niet om de vijf minuten iets, want niemand leest het meer. Voor Twitter kun je aanhouden dat je niet meer dan vier tweets per uur plaatst. Wanneer je 'denkt in tweets' (Twitteraars herkennen dit) weet je dat je even moet minderen. Op Twitter kun je trouwens heel makkelijk je profiel afschermen. Mensen vragen je dan of ze je mogen volgen, en jij bepaalt wie dat wel of niet mag.

socialmediagevaren

Hyves
Je oma, je buurman, je vriendinnen; bijna iedereen heeft wel een Hyves profiel. Op Hyves kun je zelf heel je lay-out aanpassen, laten zien wat je bezig houdt (WieWatWaar), foto's plaatsen en respect'en van anderen en veel vrienden maken. Ook op Hyves kun je heel makkelijk je profiel voor jezelf houden. Helaas zie je op Hyves dat veel meiden de aandacht die ze door hun foto's krijgen, heel leuk vinden. Daardoor staan hun foto's vaak openbaar en krijgen ze veel respects en reacties. Pas daar mee op girls, mensen kunnen je foto's ook voor andere dingen (rare sites bijvoorbeeld) gebruiken! En wat zegt zo'n respect van een vreemde nou eigenlijk? Dat is trouwens tegelijk ook de grootste irritatie op Hyves: mensen die om respect vragen in ruil voor een respectje terug; niet doen dus! En mocht je wel heel je profiel open hebben staan, zorg er dan voor dat alle foto's normaal genoeg zijn om nog vijftig jaar -of langer!- over internet te circuleren. En geef in je WieWatWaars nooit aan waar je precies bent.

socialmediagevaren

Facebook
Eigenlijk is Facebook redelijk te vergelijken met Hyves. In plaats van respectjes, geef je een 'vind ik leuk' en in plaats van een WieWatWaar, plaats je gewoon een update. Pas ook hier een beetje mee op. Weet wie je in je vriendenlijst hebt staan. Behalve wat nare mensen, kan er bijvoorbeeld ook een werkgever tussen staan. En wil je echt dat hij weet dat je gisteravond zo lam was dat je niets meer weet? Op Facebook moet je natuurlijk net zo goed opletten met foto's; knippen en plakken is nou eenmaal heel makkelijk. En nog even iets: vink 'Directe Personalisatie' uit. (Het staat wat verstopt: Account, privacyinstellingen, Toepassingen en websites, instellingen bewerken, privacyinstellen kiezen, toepassingen spellen en websites, directe personalisatie -klikken en uitvinken). Doe je dit niet, dan kan Facebook jouw gegevens voor andere websites als Bing en Clicker gebruiken.

socialmediagevaren

Een klein onderzoek op onze social mediakanalen wees uit dat we mensen vooral ontvrienden wanneer diegene veel spamt (post je stem-voor-de-winactie of nieuwe blogpost dus maar één keer), te veel updates plaatst of te negatief is. Bij Twitter is een heel grote ergernis: retweeten in plaats van reply'en waarmee je je reactie op iemand z'n tweet deelt met heel je timeline in plaats van dat je het tussen jou en diegene houdt. Ook te weinig tweets kunnen een reden zijn om iemand vaarwel te zeggen, omdat diegene dan als spion wordt gezien.

Hebben jullie wel eens iets naars meegemaakt door internet?

Bron beeld: Weheartit.com

Door Esmée

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

145 reacties

 • 6 jaar geleden QueenOfCupcakex

  Ik weet niet hoor maar niet alles is waar

  en zeker de reacties niet...

 • 7 jaar geleden Hester

  ik denk soms in tweets maar ik tweet eigenlijk echt nooit meer haha.

 • 8 jaar geleden thesp00kygirl

  voeg nooit vreemde mensen toe!

 • 8 jaar geleden HartYou

  -

 • 8 jaar geleden HartYou

  Je moet ook uitkijken met andere dingen. Ik zat mijn naam te googlellen (gek woord) en heel lang geleden had iemand het er op girlscene over dat je kon kijken wanneer je doodging. Onzin, maar grappig dus ik dat gedaan, staat er nu dus wanneer gaat *voornaam achternaam* dood? Ik had zoiets van wtf? Ik klikte op dat ding, zo`n rouwadvertentie kwam dus..

  Ik was helemaal vergeten dat ik dat ooit voor de grap gedaan had en als ik wist dat het op internet bleef staan had ik het niet gedaan

 • 8 jaar geleden Ramona

  Ik zet nergens mijn echte foto neer, zelfs niet op LinkedIn. Vind het veel te link.

 • 8 jaar geleden Lots of locks

  Grappig, ik wist niet dat er bepaalde regels zijn verbonden aan twitteren

  Maar idd, niet zeggen waar je naartoe gaat, zeker niet als je alleen gaat, je weet maar nooit..

 • 8 jaar geleden Denise_Zwolle

  Leuk stukje. Hebben jullie ook Google plus?

  Je moet tegenwoordig niet alleen opletten wat je schrijft op Twitter, maar ook wat je zeg OVER Twitter. Een Amerikaanse politicus loog over hoeveel volgers hij had en het stond direct op internet. :wink2:

  http://onthypen.nl/vs-presidentskandidaat-gingrich-hypet-zijn-aantal-twittervolgers/

 • 8 jaar geleden Roxstar

  Ze zijn Myspace nog vergeten XD En waarvan is dat odnerste loge bij dat cupcakeje? Die met dat paarsachtige achtergrondje.

 • 8 jaar geleden me_gusta

  ik heb twitter hyves msn blog girlscene weheartit en verschillende youtube acc omdat ik de wachtwoorden telkens vergeet -.-'

  en ik wil misschien ooit nog facebook gaan doen.

  maar ik zorg er altijd wel voor dat mijn profiel afgeschermd is voor vreemden, dus alleen voor vrienden zichtbaar, en ik zet er ook niet te veel info op, alleen random dingen. geen gegevens waardoor ze kunnen weten waar ik ben of waar ik woon etc. ik beveillig alles altijd heel erg ;p

 • 8 jaar geleden Charmander

  lol, typ je naam + achternaam in op google afbeeldingen

 • 8 jaar geleden chocolateloverx

  ik gebruik alleen nog facebook. hyves is echt zoooo dood nu en twitter vind ik mwoa. iedereen tweet nogal veel nutteloze dingen en dan is het moeilijk de echt leuke/ grappige dingen eruit te halen..

 • 8 jaar geleden GummyBear123_

  gewoon mensen toevoegen die je ook echt persoonlijk kent...

 • 8 jaar geleden FEEH85

  spion hahaha

 • 8 jaar geleden Pien

  ik doe alleen aan facebook en zo moeilijk is het toch niet: alleen mensen toevoegen als je ze kent in real life

 • 8 jaar geleden ikHOUvanKLEREN

  ik heb hyves maar doe er niks mee

 • 8 jaar geleden Koosje

  die tip voor facebook is handig, bedankt.

  ik doe alleen aan facebook en dat vind ik wel prima.

 • 8 jaar geleden Britt

  Hyves sterft uit. Ik vind foursquare trouwens zo vreemd. Dat is pas iets voor stalkers.

 • 8 jaar geleden Rieke

  @imjustapeach ja inderdaad ¬¬

 • 8 jaar geleden Ginotje12

  Ben al heel lang niet op mn Facebook geweest, heb snel wat dingen veranderd bij mn privacy instellingen :O Dankje

  Xx

 • 8 jaar geleden xSummerFeelings

  @ imjustapeach

  Idd! Ik tikte eens een keer mijn naam op google in een toen kreeg ik alle berichten die ik (op mijn oude account)ooit op girlscene heb gezet.

 • 8 jaar geleden xYess

  Ik heb helemaal niks met social media zoals hyves, fb, twitter enzo... Ik heb een blog en msn, en dat vind ik wel genoeg.

  Als ik iemand iets wil vertellen, dan bel/sms ik hem/haar gewoon.

  Of ik spreek diegene gwn face 2 face.

 • 8 jaar geleden imjustapeach

  En girlscene dan? Al je berichtjes kan je vinden op google...

 • 8 jaar geleden HarajukuLover

  Dat op facebook kan ik helemaal niet veranderen. Het vinkje staat aangevinkt maar aanpassen lukt niet...!

 • 8 jaar geleden bluelion

  ik doe aan helemaal niets

 • 8 jaar geleden jijmaaktmeblij

  echt een goed artikel, de facebook tip ben ik ook superblij mee, meteen uitgeschakeld. ik besef hierdoor dat bijna iedereen bij mij alles kan lezen en bekijken, en ik dat dus niet meer moet doen. ook twitter ik denk ik iets te veel. x

 • 8 jaar geleden Marije

  Thanks voor de tip over 'Directe Personalisatie' op facebook, ik heb het meteen veranderd!

 • 8 jaar geleden Toallita

  @Carlyn20 waarschijnlijk komt dat doordat jij nog minderjarig ben en doordat bij facebook iedereen onder de 18 standaard wordt beschermd tegen dat soort dingen.

 • 8 jaar geleden Carlijn

  Goed artikel, alleen ik probeerde dat van FB dus te doen met die directe personalisatie. Maar er staat bij mij; deze optie is nog niet voor jou open. Oftewel ik kan dat dus niet uitschakelen, hoe kan dit? iemand tips?

 • 8 jaar geleden pennetje1

  Ondanks dat je nog steeds goed moet opletten weten ze ondertussen meer over je dan je lief is...

  Vind 't wel jammer dat iedereen nu FB gebruikt. Zo'n drie jaar terug was het voornamelijk buitenlanders en Nederlands die veel reizen of vrienden in het buitenland hebben wonen. En was het nog een redelijk onbekend voor de meeste Nederlanders. Maar nu zit iedere noob op facebook. Is ook wel weer ''gezellig'', voor zover internet gezellig kan zijn, maar toch het speciale is er wel af.. Ben benieuwd of FB over twee/drie jaar net zo dood is als hyves nu is.

 • 8 jaar geleden binipini

  Heb geen enkele social media,

  Mensen die me echt kennen hebben mijn tel wel!

 • 8 jaar geleden Manon

  die facebook tip is een goeie! wist ik niet

 • 8 jaar geleden TheStooges

  "Voor Twitter kun je aanhouden dat je niet meer dan vier tweets per uur plaatst."

  ja, gelijk wat 'regels' doen joh.

  je moet mijn tl eens zien iedereen post wel 10 tweets in 5 minuten en iedereen leest ze ook.

 • 8 jaar geleden Büsra

  Zo, meteen die 'directe personalisatie' uitgeschakeld! Bedankt voor de tip!

 • 8 jaar geleden Smaa

  http://www.knurps.nl/2011/04/facebookvriendin-rooft-baby-uit-buik-foto.html

  Een voorbeeld,

  Die vrouw is echt ziek ..

 • 8 jaar geleden Walk the line

  vind het wel leuk maar besteed er niet teveel aandacht aan en hoef ook zeker niet 300 nepvrienden. waarvan iedereen ook nog zo'n perfect leven heeft en alles gaat goed -updates op facebook :P ya right

 • 8 jaar geleden xSteeff

  'hartje' Twitter.

 • 8 jaar geleden Kiris

  @SomedayFashion:

  Hyves kan FB nooit overnemen, want Hyves is alleen in NL en FB over de hele wereld... :P

 • 8 jaar geleden Grapjasje

  Ik heb sinds kort men fb-profiel verwijderd... Het is zooo verslavend ;s

 • 8 jaar geleden purkie

  heb een hyves .. geen idee waarom doe er niets mee dan dat mensen die me kennen me kunne noten als ze me zoeken..en heb wel getelt 1 foto ..

 • 8 jaar geleden Spaceman

  Ik zit bijna nooit meer op hyves..

 • 8 jaar geleden slimblondjexx

  Ik krijg honger van die cakejes

 • 8 jaar geleden clennie86

  en als je gaat soliciteren, de meeste werkgevers googlen tegenwoordig je naam... wel verstandig om er dan geen dronken foto's tussen te hebben staan :P

 • 8 jaar geleden Ellepants

  wist ik al

 • 8 jaar geleden Cynthia

  Teletekst on Fri 29-07-11 15:39

  Ik hou van dit artikel. Hopen dat mensen zich nu realiseren dat we niet geïnteresseerd zijn in hoeveel reacties en respects ze op een profielfoto krijgen. Serieus voel je je dan stoer of zo? :S Het betekent niets!

  Ik doe tegenwoordig niks meer met Hyves of zo.Ik doe Tumblr en hou Twitter in de gaten met celebrities en zo ik volg nieteens NLse mensen want die tweeten idd alleen maar dat ze op de wc zitten :P

  Oja 500+ vrienden staat ook niet stoer, het is alleen maar irritant want je wilt toch geen updates van onbekende mensen? En we weten toch wel dat je ze niet allemaal kent :P Zo me ff uitgeleefd op mijn social media haat :P

  Niet mee eens! ik heb 800+ 'vrienden' op Hyves. Daarvan ken ik ze allemaal, ik weet van ze allemaal wie ze zijn.

  Natuurlijk zijn het echt geen echte vrienden, maar ook geen onnbekenden, want wat je zegt, dat intereseerd mij ook niet wat onbekenden doen.

  Ik word heel vaak toegevoegd door onbekenden, maar accepteer ze niet.

  Dus wat jij zegt slaat eigenlijk niet echt ergens op, sorry

 • 8 jaar geleden WeGotStyles

  Ik hou van dit artikel. Hopen dat mensen zich nu realiseren dat we niet geïnteresseerd zijn in hoeveel reacties en respects ze op een profielfoto krijgen. Serieus voel je je dan stoer of zo? :S Het betekent niets!

  Ik doe tegenwoordig niks meer met Hyves of zo.Ik doe Tumblr en hou Twitter in de gaten met celebrities en zo ik volg nieteens NLse mensen want die tweeten idd alleen maar dat ze op de wc zitten :P

  Oja 500+ vrienden staat ook niet stoer, het is alleen maar irritant want je wilt toch geen updates van onbekende mensen? En we weten toch wel dat je ze niet allemaal kent :P Zo me ff uitgeleefd op mijn social media haat :P

 • 8 jaar geleden Musiciannotes

  Er staat 'Facebook is eigenlijk wel te vergelijken met Hyves', dat had van mij wel andersom gemogen, Hyves neemt namelijk alles schaamteloos over van Facebook (en ook van Twitter trouwens). Vind het ook raar dat Hyves eerder genoemd wordt in het rijtje, Hyves is de laatste tijd fucking dood, bijna iedereen ergert zich alleen maar aan die paupersite.

 • 8 jaar geleden ITSS

  Mensen die op hyves/facebook whatever zetten van wanneer tot wanneer ze op vakantie zijn, is ook niet zo heel erg slim

 • 8 jaar geleden Drowningfish

  goed artikel !

  ik heb gelukkig nog nooit iets naars meegemaakt op het internet, en mn ouders waarschuwen mij hier ook voor, dat bepaalde mensen/inbrekers/gevallen dit zien en als je er bijvoorbeeld neerzet wanneer je weg bent(vakantie oid) dat ze dan eerder inbreken.;p

 • 8 jaar geleden schaamhaar

  @Mellany je doet veel te moeilijk. Er is gewoon een programma dat het op kan sporen. :')

 • 8 jaar geleden heart123

  oh ik heb zin in cakejes

 • 8 jaar geleden KatyLouboutin

  Dat denken in tweets komt me bekend voor XD

 • 8 jaar geleden xtessa

  handig die directe personalisatie!

  haha idd @lasignora

 • 8 jaar geleden skram

  Heel vaak worden de social media gebruikt voordat je een sollicitatie gesprek ingaat. Je baas hoeft je alleen maar even te googelen, en als je dan per ongeluk je hyves-facebook of twitterpagina niet hebt afgeschermd.... tja!

 • 8 jaar geleden Toivoa

  Ik gebruik alleen facebook, en heb er nooit last mee gehad. (:

  &Directe Personalisatie staat van zelf uit als je minderjarig bent.

 • 8 jaar geleden iFashion

  Maar 4 tweets per uur? Dat is wel heel weinig...

 • 8 jaar geleden Jowie

  Cupcakeloves het kan bij jou mischien wat anders liggen maar niet zeggen dat je alleen thuis ben is zo'n beetje de number one rule. Het is alleens gebeurd en best logisch.

 • 8 jaar geleden BAANAAAAN

  Ik ben voor de vakantie gestopt met al die zooi. Ik doe alleen nog tumblr omdat ik dat iets anders vind, maar naast dat je gevaarlijke "vrienden" of "followers" kan hebben ben je ook gewoon de hele tijd met andere bezig. Ik vond juist nou het vakantie is het wel mooi om gewoon al die sites even niet aan te zetten zeg maar, en het geeft een enorme rust. Ik kan me wel voorstellen dat veel kinderen niet willen stoppen met twitter en facebook enzo maar ik zou het wel aanraden omdat het vooral in je vakantie een hele rust geeft .

 • 8 jaar geleden lasignora

  Omdat iemand dan als een spion wordt gezien? Wtf.

 • 8 jaar geleden Anne

  Hihi, dat eerste plaatje is leuk!

  Maar ik hoop dat alle lezeressen zelf ook wel een beetje in de gaten hebben wat je wel en niet moet doen..

 • 8 jaar geleden Mirthe

  4 tweets per uur!? dan zou mijn tl heel dood zijn

 • 8 jaar geleden xxxxx95

  ik snap heel weinig van facebook xd

 • 8 jaar geleden Mellany

  @Cupcakeloves. Je kunt wel zeggen 'niet iedereen weet waar ik woon' maar ik zou maar voorzichtig zijn als ik jou was. Een slimme inbreker weet dat er zoveel 'home alone' op hyves/facebook/twitter staat en maakt daar gebruik van! Adres hebben ze ook vast een manier om die te vinden (vrienden, sportclub etc). Hoe makkelijk is het voor een inbreker als er staat 'home alone en ben nu de hele dag winkelen ', dan kun je er het beste meteen bijzetten 'en de sleutel ligt onder de mat'. Haha :P.. wel nuttig artikel!

 • 8 jaar geleden Fluffy_

  nou dan vind ik girlscene nog het gevaarlijkst x] ik kom zo vaak via google fotos van meisjes tegen, als ik klik kom ik op girlscene en op hun profiel uit, en vaak kan ik dan hun hele levensverhaal lezen :').

 • 8 jaar geleden Supernovae

  ''denken in tweets'' oke ik moet minderen haha xd

 • 8 jaar geleden Bianche

  Ook te weinig tweets kunnen een reden zijn om iemand vaarwel te zeggen, omdat diegene dan als spion wordt gezien.

  hahah "als spion" sure. Je unfollowed diegene dan eerder omdat het toch geen nut heeft om hem te followen omdat die toch niks plaatst.

  Ik vind het wel irritant als bijv 2 personen net doen alsof twitter msn is, en je hele timelime volstaat met de conversatie tussen hen.

 • 8 jaar geleden Bianche

  En je hebt ook altijd van die domme mensen die

  "home aloneee!" in hun msn/hyves/twitter/facebook neerzetten...

 • 8 jaar geleden xJustme

  je moet nooooooooooit erop zetten wanneer je op vakantie bent enzo!

  het is echt waar, dat werkgevers je googelen!

  wat je op internet zet gaat er nooit meer af..

 • 8 jaar geleden orlendy

  als je zo denkt dan is het helemaal niet leuk meer om op internet te zitten tog .. ik denk zelf dat je er een beetje op moet letten wat je wel tweet of wat je niet tweeet en foto's op hyves (enz). en over dat je niet moet tweeten wat je de hele dag zit te doen .. het is JOUW twitter dus ook JOUW tweets !

  xoxox

 • 8 jaar geleden Anne112

  Denk ook even aan toekomstige werkgevers. Als je solliciteer gebeurd het vaak dat ze je naam even googlen en als ze dan rare (bijv. dronken) foto's tegen komen kunnen ze daarop afwijzen. Dat gebeurd tegenwoordig regelmatig.

 • 8 jaar geleden ANNULED

  Lol. Dit wist ik allemaal wel al, aangezien ik social media consulente ben Vind het wel goed dat jullie iedereen eens wijzen op de gevaren! Ik merk wel dat echt VEEL meisjes het doel van Twitter niet snappen. Je moet er iets zinnigs te zeggen hebben, anders gaan mensen je helemaal niet volgen! Tweeten wat je doet, quotes, of enkel retweets zijn dus niet goed. En 4 tweets per uur? Te veel! 4 tweets per dag is al meer dan voldoende Oh, "Twitter is jong" en "ontvrienden omwille van ReTweets" is de grootste onzin die er bestaat.

 • 8 jaar geleden moos

  Inderdaad, sommige mensen zeggen letterlijk: (bijvoorbeeld) van 10 juni tot 31 augustus wegg. Niet doen, inbrekers weten dat dan ook! Zelfs afwezig is al te veel.. Dat is het domste wat je kan doen.

 • 8 jaar geleden WinnieThePooh

  ik heb twitter en ik vind er egt niks aan!

 • 8 jaar geleden Lisanne

  Twitter, ugh.. Ik heb van die domme mensen die tweeten; 'ik eet', 'ik ga nu douchen' of 'ik haat mijn mama, als je dit leest; ik haat je!' etc. Gelukkig volg ik ze niet meer, maarja. Je hebt soms van die mensen

  En er was ooit een jongen, die ging een spacecake? bakken. Had hij ergens op gezet. Hij had zijn buurvrouw daar te vriend op en die had het gelezen. Die jongen zijn moeder was toen weg ofzo, en later vroeg die buurvrouw aan zijn moeder of de spacecake lekker was haha, zo zie je maar :')

 • 8 jaar geleden xZonnestraaltje

  Als ik kijk bij die directe personalisatie, staat er dat dat nog niet beschikbaar is voor mij. Dus ik kan hem ook niet uitzetten. Heel raar.

 • 8 jaar geleden chucky1012

  Handig om te weten! Ik krijg ineens spontaan trek in die heerlijke cakejes!

 • 8 jaar geleden Renate

  Dit is toch gewoon common sense?

 • 8 jaar geleden Ilse

  Dat van "directe personalisatie" is wel een goeie.

 • 8 jaar geleden Elysa

  Een vriendin van mij voegt allemaal vreemde mensen toe op hyves, en dan word ze er heewl close mee enzo,, en nu wil ze er eentje gaan ontmoeten...

  Ik vind dat echt dom en nai"f..

 • 8 jaar geleden Alerion

  Hebben jullie wel eens iets naars meegemaakt door internet?

  Yep, heb zoals in het artikel genoemd is een aantal keren meegemaakt dat iemand mijn foto (van mijn gezicht dus) gebruikte op hyves en dus deden alsof ze dat zelf waren. Maar voor mij is het niet zo simpel om te zeggen van: dan scherm je die foto's toch af, omdat het deels mijn fotografie is die ik met iedereen wil delen... Mijn zelfportretten zijn daar ook onderdeel van, wat het met social media soms moeilijk maakt. Maar ja, dat mensen foto's jatten hou je denk ik toch niet tegen.

 • 8 jaar geleden Mchick

  dit hoorde ik van mijn vader, die verstand heeft van social media:

  dat social media gevaarlijk kunnen zijn, omdat ´slechte´mensen je kunnen volgen, en bijvoorbeeld precies kunnen zien of je op vakantie bent. dieven weten dan precies wanneer en dat ze uit stelen kunnen gaan. ook is het zo dat als je eenmaal iets op internet gezet hebt, het er nooit meer af gaat, of je het item nou verwijdert of niet. foto´s van een dronken bui kunnen na 50 jaar dus nog tegen je gebruikt worden.

 • 8 jaar geleden Brechje

  Wanneer je 'denkt in tweets' (Twitteraars herkennen dit) weet je dat je even moet minderen.

  Haha heel herkenbaar idd en minderen gaat niet werken hoor.. ik blijf liever lekker twitterverslaafd!

 • 8 jaar geleden Niina

  wat een gezeur

 • 8 jaar geleden Styles

  Nou ik blijf lekker twitterverslaafd En ik heb vanavond nog getweet dat ik een broodje hamburger at en blijkbaar vonden mensen dat wel erg interessant want ik kreeg er 3 replies op.

 • 8 jaar geleden Pizzadoos

  Je moet ook nooit in je WWW zetten wanneer je precies op vakantie gaat.

 • 8 jaar geleden Cynny

  @xXJeWeLXx

  Same here...

 • 8 jaar geleden hesna

  heb toch enkel facebook en beveilig veel dingen !

 • 8 jaar geleden Busra

  heel goed artikel dit!

  en het klopt echt we moeten serieus niet gaat tweeten waar je bent enzo.

  k gebruik twitter haast niet meer ik lees meer leuke tweets en tweet qoutes enzo is veel beter vind ik zelf ook.

  wat boeit iemand anders nou dat ik naar de ah ga.

 • 8 jaar geleden Sequin

  Ik heb alleen Facebook vor contacten uit het buitenland (oh ja en Skype is ook superhandig! Gratis bellen MET video!)

  Twitter vind ik echt zooo overdreven. Het interesseert toch bijna niemand of je nou aan het chillen bent op een terras of niet, want iedereen is alleen maar bezig met zijn eigen dingen posten om zo goed over te komen bij anderen. Dus het boeit niemand wat die andere mensen doen. Iedereen is tegenwoordig alleen maar met zichzelf bezig.

 • 8 jaar geleden vanessa

  thQ! xxx

 • 8 jaar geleden lovehatesme

  heb alleen fb, maar doe er niet zoveel mee. het is wel handig voor party's enzo. en als ik mensen net heb ontmoet dan zoek ik ze ook wel nog een keer op, gewoon om een keer te kijken naar hun profiel. :p

 • 8 jaar geleden Replaceyourheart

  Goed artikel!

 • 8 jaar geleden x_Annekeee

  Goed artikel, heb dat op FB meteen uitgezet!

 • 8 jaar geleden OneDirectionluv

  ja, twitter is een verslaving, dus dat is sws 100 tweets per dag :$ maar ik praat over een onderwerp met mensen over de hele wereld dusjaa

 • 8 jaar geleden Froefroe_

  @xXJeWelXx

  Ja dat komt er bij mij ook op

 • 8 jaar geleden Zoe

  Hahaha ik heb best veel sm! hyves, twitter, facebook,msn, ping, whatsapp, etc.

 • 8 jaar geleden xXJeWeLXx

  Hmmmz:

  "Opmerking: Directe Personalisatie is nog niet beschikbaar voor jou."

 • 8 jaar geleden missssunshine94

  Leuk en handig artikel!

 • 8 jaar geleden Amouretta

  Ik heb het niet zo voor sociale media eigenlijk. Iedereen vraagt me altijd waarom ik geen Facebook heb en ik vind dat een beetje irritant, ik heb het niet omdat ik het gewoon niks vind, is toch niet raar? :')

  Als ik iemand wil spreken, bel ik of stuur ik gewoon een smsje of e-mail haha.

 • 8 jaar geleden rosalielouisae

  GOED ARTIKEL.