Daten Zonder Rampen – Deel 2

Lifestyle door Redactie

De eerste date was geslaagd, je loopt met een big smile rond die niet weg te toveren is en je zweeft op wolkjes. Helemaal nadat jullie na de eerste date hebben afgesloten met het idee om nog een keertje af te spreken. Maar hoe kom je de tweede date goed door? Lees daarover meer in de tweede aflevering van D.Z.R. (Daten Zonder Rampen).

DZR2

De 2- 3 dagen regel
De eerste date was geweldig, hij is superleuk en je buik zit vol met vlinders. Het liefst wil je hem de volgende ochtend na de date alweer contact met hem opnemen om iets af te spreken. Maar wacht hier even mee. De ongeschreven regel is eigenlijk dat je twee á drie dagen wacht voordat je weer contact met hem opneemt. Dit betekent trouwens niet dat je moet wachten totdat hij een teken van leven geeft. Neem initiatief en nodig hem uit voor de tweede date.

Als jij hem uitnodigt, bedenk dan gelijk wat je wilt gaan doen. Zo voorkom je dat je aan de zijlijn staat te vernikkelen tijdens een voetbalwedstrijd van zijn beste vriend, omdat dit het idee was van je crush maar jij geen nee durfde te zeggen.

Hoor je helemaal niets meer van hem na de eerste date of reageert hij niet op jouw berichtjes? Control - Alt - Delete!

DZR2

Neem de tijd en ontspan
Je hebt je crush natuurlijk al laten zien hoe leuk je bent tijdens de eerste date. Dus ontspan en wees jezelf. Het is namelijk erg lastig om je (door de zenuwen) anders voor te doen dan je eigenlijk werkelijk bent. Ga dus ook niet liegen, over zussen die je helemaal niet hebt of dat je vader directeur is van een groot bedrijf terwijl hij ‘gewoon’ op een kantoor werkt. Stel je voor dat het iets wordt, dan moet je dus een rol blijven spelen. Erg vermoeiend en de waarheid komt altijd naar boven. Proberen indruk op hem te maken is tijdens een tweede date echt niet meer nodig.

Neem tijdens een tweede date rustig de tijd om elkaar te leren kennen. Ga bijvoorbeeld een dagje naar een pretpark, of maak een lange bos- of strandwandeling. Als je het nog eng vindt om een hele tijd alleen met hem te zijn, stel dan een dubbeldate voor met een goede vriendin en haar vriend.

DZR2

Watch your breath
Ook al zul je voor de tweede date wat minder zenuwachtig zijn, draaf niet door. Pas bijvoorbeeld op wat je eet. Het is niet de bedoeling dat je een uur voor je afspraakje nog gretig borrelnoten of iets met knoflook zit te eten, of een haring, broodje pindakaas, olijven, salami. Nou ja, je weet wel wat ik bedoel. Mocht de kans bestaan dat je tijdens de tweede date gaat zoenen, dan wil je dat natuurlijk niet verpesten door slechte adem.

Heeft je moeder de avond voor je date toch enorm veel knoflook door de macaroni lopen gooien? Don’t panic. Knoflookadem kun je verdoezelen door veel water te drinken, kauwgom te kauwen, op peterselie kauwen, een pepermuntje eten en natuurlijk je tanden te poetsen. De gekste tip die ik ooit gehoord heb voor het verhelpen van knoflookadem is een koffieboon eten. Lijkt me totaal niet lekker, maar het schijnt toch echt te werken.

Gaan jullie uit eten en bestelt hij een shoarmaschotel met een dubbele portie knoflooksaus? Forget what I said en bestel hetzelfde… of een haring, een berg olijven of een broodje pindakaas. Of alles tegelijk.  In ieder geval, als jij ook dingen met knoflook gaat eten heb je minder last van zijn stinkadem.

DZR2

Observeer
Heb je hem tijdens de eerste date gezien in de laten avonduren en dus in het donker? Spreek nu eens overdag af om hem eens subtiel te kunnen bekijken. Met de nadruk op subtiel. Als je hem van top tot teen blijft inscannen zal hij zich gauw gaan afvragen of er misschien vlekken op zijn kleding zitten of dat er een dikke por in zijn neus zit. Gluur even stiekem naar hem als hij drinken gaat halen of als hij voor je loopt.

Zijn eetmanieren kan je gewoon observeren tijdens het eten zelf. Schrokt hij enorm tijdens het eten en knap je daardoor ontzettend op hem af? Nou ja, dan weet je dat ook weer.

Let ook op zijn lichaamstaal. Als hij je echt heel leuk vindt, zal hij vaak naar je toe leunen en je zo min mogelijk de rug toekeren. Ook wijzen zijn knieën dan jouw kant op als hij zit en zal hij vaak oogcontact met je zoeken.

Word niet onzeker als je hij je niet aankijkt tijdens een gesprek. Het kan zelfs zo zijn dat hij je zo leuk vindt, dat hij je nauwelijks durft aan te kijken. Als hij tijdens een dubbeldate meer interesse heeft voor jouw vriendin dan voor jou, dan moet je je wel zorgen gaan maken.

DZR2

De tweede date is afgelopen. En dan?
Als het na een hele middag samen de date ook een succes was, dan kun je wel zeggen dat het echt klikt tussen jullie. Voor de eerste zoen bestaan er eigenlijk helemaal geen regels, doe dit wanneer jij je er goed bij voelt. Misschien hebben jullie al gekust tijdens de eerste date. Nog niet gezoend? Dan is dat een goede stille reden om gelijk een afspraak te maken voor een derde date.

Wat je wel en niet moet doen tijdens de derde date? Daarover meer in de volgende D.Z.R. (Daten Zonder Rampen).

Bron beeld: weheartit.com

Door Brenda