Internetpesten: ik bedoelde het niet zo

Lifestyle door Redactie

Iedereen haat pesten. Maar toch gebeurt het heel erg veel, te veel. De laatste jaren is vooral het internetpesten toegenomen, omdat we nou eenmaal meer gebruikmaken van internet. En Girlscene wil graag haar steentje bijdragen aan de vermindering hiervan.

internetpesten

Want is internetpesten niet ontzettend laf? Bij 'offline' gepest weet je nog wie die gemene dingen tegen jou zegt en kun je de boel relativeren. Maar online kan iedereen, alles maar roepen. En daarbij komt dat als je online iets gemeens over iemand zegt, dat diegene dat keer op keer kan teruglezen. Online opmerkingen plaatsen, is dus helemaal niet zo onschuldig als dat je soms denkt.

internetpesten

Op Girlscene hebben we regelmatig rubrieken met foto's van lezeressen, schrijfsters of redactieleden daarin. Gelukkig valt het op onze website reuze mee, maar toch moeten Marjolein en ik soms een vervelende reactie over bijvoorbeeld iemands kleding of voorkomen, verwijderen. We geven er dan een waarschuwing bij en krijgen vaak de reactie terug dat het echt niet zo bedoeld is. Daarom willen we jullie graag dit filmpje laten zien, zodat reacties die niet zo bedoeld zijn, ook niet meer op Girlscene of andere websites geplaatst worden. 

 

Is er bij jou weleens een rotopmerking van iemand blijven hangen?

Bron beeld: Weheartit.com

Door Esmée