Lifestyle

Girlscene talk: wat zijn jouw grootste angsten?

371

Onze lezeressen gaven aan bang te zijn voor clowns, naalden, vogels  of doen het in hun broek bij de gedachte aan ongekende hoogte. Maar er is nog iets, waar bijna iedereen bang voor is. Kijk verder voor de eerste aflevering van Girlscene talk!

Ik was ontzettend benieuwd naar waar jullie bang voor zijn. Ik plaatste een oproep op Facebook en Twitter en kreeg reacties vol enge, gekke maar ook logische angsten.

girlscenetalkangst

Een greep uit de reacties op de vraag ‘Wat is zijn jullie grootste angsten? En waarom ben je daar bang voor?”:

Britney: "Mijn grootste angst is vogels. Omdat je nooit weet wat ze willen, ze kunnen zo ‘bam’ ineens met die vleugels gaan slaan en langs of over je heen vliegen”.

Anneloes:“Hoogtevrees en dan met name de angst om te vallen. Dit heb ik vooral op trappen. De Eiffeltoren vind ik dan weer helemaal niet eng, want daar zitten tralies voor. Maar zodra de leuning laag zit, of er helemaal geen leuning is ben ik bang”.

Anne:“Clowns!”

Vittoria:“Ik ben bang om een dierbaar iemand te verliezen en om zelf dood te gaan”.

Esther:“Mijn grootste angst is dat ik iets laat liggen in de trein. Als ik er alleen maar aan denk begin ik kortademig te worden. En van oorwormen! Ik ben nog altijd bang dat ze in mijn oor gaan kruipen, haha”.

Nathalie:"Spinnen!!!”

Een paar angsten werden zo vaak door jullie genoemd dat ze in de top vijf terecht zijn gekomen. Maar eerst antwoord op de vraag 'Wat is angst en hoe ontstaat een angst?'

Of je nou bang bent voor spinnen, de tandarts, muizen of naalden, wanneer je in situaties komt waar je met je angst krijgt te maken, reageer je hier lichamelijk en emotioneel op. Als je bang bent, krijg je het gevoel dat je in gevaarlijke situaties zit. En hier reageert je lichaam dan weer op. Je kunt een beetje zenuwachtig worden, maar ook heel heftig reageren en in paniek raken waardoor je gaat zweten, licht in je hoofd wordt en je hart in je keel gaat bonzen of zelfs hartkloppingen krijgt.

Je hersenen kunnen ook het seintje geven dat je moet vluchten. Ren jij soms snel weg voor een zwart pluisje, omdat je dacht dat je een spin zag? Dan heb je te maken met vluchtgedrag dat ook bij angst kan horen. Zenuwachtig worden als je bang bent of in paniek raken is vrij normaal. Maar als je nog twee weken in paniek bent en flauwvalt bij een bezoekje aan de tandarts, ga dan naar de dokter. Hij kan je een therapie aanraden om beter met je angst om te gaan.

girlscenetalkangst

Angsten ontstaan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld bang zijn voor vrachtwagens die naast je rijden op de snelweg als jij in de auto zit. Dit kan komen doordat je in het verleden een auto ongeluk gehad hebt door een vrachtwagen die toen ook naast jullie reed. Je blijft bang om dit nog een keer mee te maken.

Je kan ook bang zijn voor vrachtwagens die naast je komen rijden op de snelweg, zonder hier zelf een slechte ervaring mee gehad te hebben, maar (één van) je ouders wel. Zij reageren bijvoorbeeld angstig op de snelweg wanneer zij in zo’n situatie terechtkomen en dat heb jij weer meegekregen in je opvoeding. Dus in principe heb je dan geleerd ‘Vrachtwagens die naast je komen op de snelweg zijn eng!’.

girlscenetalkangst

Het klinkt een beetje gek, maar angsten kunnen ook aangeboren zijn. De een is wat gevoeliger voor angsten dan de ander. Eigenlijk logisch als je nagaat dat de een gewoon wat meer durft dan de ander.

Angsten horen eigenlijk bij een mens, het is iets natuurlijks. Dit zit je in je systeem, zodat je weet wanneer je moet vluchten. Maar als de angst veel erger is dan het ‘gevaar’ zelf, je de hele dag bang bent en slecht slaapt, besef dat je dan hoogst waarschijnlijk een angststoornis of een fobie voor iets te pakken hebt. Ook in dat geval, schaam je niet en zoek hulp.

Girlscene top vijf
Jullie zijn bang voor veel verschillende dingen. Maar hiermee kunnen we het grootste gedeelte van onze lezeressen de stuipen of het lijf jagen!

angst

1. Het heeft acht poten...
... en staat by far op nummer 1. Jep, ik heb het hiet over spinnen. Veel meiden gruwelen al bij het idee dat zo’n achtpotige vriend zomaar op je kan kruipen en het pas merkt als bijvoorbeeld je nek wel heel erg kietelt. Insecten zijn trouwens ook niet geliefd bij de lezeressen. Als spinnen als angst werd genoemd, dan kwamen insecten ook vrijwel altijd in dat antwoord voor. En dan met name wespen en (ik citeer)  “alle kleine beestjes in de zomer”.

2. Faalangst
Het idee dat je faalt school, werk en zelfs bij vrienden en familie houdt veel lezeressen bezig. Vaak denkt iemand met faalangst dat diegene de enige is. Maar dat is absoluut niet zo en het is niets om je voor te schamen. Er zijn trainingen voor om het onder controle te houden. Girlscene heeft eerder een artikel geschreven over faalangst.

girlscenetalkangst

3. Hoogtevrees
Hoogtevrees krijgt van jullie een derde plek. Deze ‘vrees’gaat vaak samen met de angst om te vallen.

girlscenetalkangst

4. Het donker
Niet kunnen zien wat er dan gebeurt of juist dingen zien die er niet zijn, maakt nog veel lezeressen bang in het donker. Straf jezelf niet door jezelf uit te maken voor watje of wat dan ook, maar probeer de angst te verminderen door bijvoorbeeld een nachtlampje aan te schaffen.

girlscenetalkangst

5. Angst om een dierbare te verliezen
Want de mensen waar je van houdt, wil je natuurlijk het liefst nooit verliezen.

Over welk onderwerp willen jullie het hebben in de volgende Girlscene talk?

Bron beeld: weheartit.com

Door Brenda

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

371 reacties

 • 4 jaar geleden justagirl

  dit klinkt heel raar maar ik ben echt doodsbang voor alles wat op me afkomt alleen dit komt dan wel weer door een aandoening maar het is heel irritant bij bijvoorbeeld het vangen van een bal bij de gym ik verstijf altijd helemaal met mijn handen voor mijn gezicht en ga ik hyperventileren

 • 5 jaar geleden aboutmeandmylife

  clowns, meeuwen en paarden

  meer eigenlijk niet...

 • 6 jaar geleden mara

  Iemand van mijn meest dierbaren te verliezen...

 • 6 jaar geleden PewDiePie lover

  ik ben bang dat de gene waar ik het meeste van hou.. mij gaan negeren

 • 6 jaar geleden sakshi

  Voor alle insecten ( ook voor vlinder) als ik ze zie, dan krijg ik gelijk hartkloppingen...en ik ren weg en als iemand me laat schrikken dan schreeuw ik het uit!

 • 7 jaar geleden Belieber

  gaatjes die dicht bij elkaar zijn, klinkt misschien raar. zoek maar op google trypophobia, zulke gaatjes. brrr krijg er kippenvel en brok in mn keel van gatver

 • 7 jaar geleden lachebekje

  de angst dat mensen verder gaan zonder mij, dat ik gewoon vergeten wordt.

 • 7 jaar geleden Emma

  voor de toekomst...

 • 7 jaar geleden love.yourselve

  deze topic is bijzonder, bijna niemand kent elkaar maar toch vertel je, je grootste angst dat meestal ook een groot geheim is

 • 7 jaar geleden love.yourselve

  dood....

  niet wetend wat er gebeurd....

  later....

  vroeger waren het honden, dode dieren maar die angsten kan je onderzien die van hier boven niet...

 • 7 jaar geleden kamamama

  ik ben bang in het donker, ik ben bang om ineens dingen te zien die ik niet wil zien, dat maakt me bang...

 • 7 jaar geleden Collita

  Spinnen, donker, tandarts, dokter,... maar die vallen nog mee. Ik ben doodsbang voor dingen als een meer, een zee, rivieren en vijvers. Niet voor het water maar voor wat er in zit: vissen. Ik ben doodsbang voor vissen. Het idee dat ze je aanraken alleen al. Brrrr...

 • 7 jaar geleden lovelikethat

  donkere kleine ruimtes, verlaten huizen en de angst om mensen kwijt te raken die je dierbaar zijn

 • 8 jaar geleden girlscener11

  en owja, een keer (toen k wa jonger was) was het donker, en mn moeder die kwam wat in de wasmand doen, en die komt in het donker ineens tevoorschijn. ik heb toen zo lang gegild dak 5 dagen nodig had om mn keel een beetje te kalmeren. en een keer (toen ik nog jonger was) had ik het gezicht van mn pop heel langzaam naar me toe gedraaid alsof t zon pop-zombie-moorddinges was. eerst moestk lachen, en toen werd ik bang.

 • 8 jaar geleden girlscener11

  ik heb heel veel aangeboren angsten, dus dat gaat niet altijd makkelijk! ik ben bang in het donker, bang voor hoogtes, bang voor vanaf hoogtes vallen. en nog veel meer, kheb bijv op me elfde al de film scream gezien. steeds als ik naar bed ga, kan ik niet de kamer in als ie donker is.

 • 8 jaar geleden iris2110

  ik heb wel een beetje faalangst ja

 • 8 jaar geleden aliciaaaxxx

  Kikkers!!!! Echt verschrikkelijk!

  Zelfs van een plaatje ben ik al bang!

 • 8 jaar geleden Mascaralover

  Ik ben bang voor schilderijen. Als er iemand opstaat, en je kijkt er naar kijken ze je altijd aan...brrr,

  Insecten, dierbaren verliezen..dat wil ik ECHT NIET,

  idd ook faalangst.

 • 8 jaar geleden ShoppingCat

  ik ben super bang voor het donker! ik durf het alleen niet te zeggen dus ik lig altijd heel lang wakker. Maar ik slaap dan altijd wel met mijn Ipod zodat ik mij veiliger voel

 • 8 jaar geleden Yaël

  Ik ben echt heel bang voor poppen. Ik vind ze echt dood eng.

  En vorig jaar zomer was ik een keer half verzopen door golven , dus daar ben ik ook een beetje bang voor nu. En verder absoluut spinnen !

 • 8 jaar geleden IamAGirl!

  dierbare verliezen !! zeker nu mijn oma kanker heeft!:'(

  en het donker wel !

 • 8 jaar geleden yosiehetaapie

  ik wil een artiekel lezen over krijgen wat je wilt

 • 8 jaar geleden Xcocolove

  het donkeeer:$

 • 8 jaar geleden Tessa

  Oh ja, golven in de zee ook, dan denk ik van; er komt er een over me heen en dan kom ik nooit mee boven. Sowieso een hekel aan water en zwemmen want dan denk ik altijd dat ik verzuip. Ik heb wel zwemdiploma a en b hoor :P

 • 8 jaar geleden Tessa

  Oorwurmen en lieveheersbeestjes.

 • 8 jaar geleden Caitlin

  ik vooral spinnen en hoogtevrees maar soms heb ik toch ook wel neigingen tot een dierbare te verliezen dat ik daar toch ook wel wat bang voor ben x

 • 8 jaar geleden AnneS.

  ik had eens een nachtmerrie over dat ik een een of andere verlammings ziekte had gekregen en dat het eerste wat bij mij het niet meer deed waren mijn stembanden. ik kon toen niet meer normaal praten, maar alleen brabbelen. ik voelde me zo hulpeloos en vooral op de een of andere manier dom, omdat ik hard heb moeten werken om op de havo te komen, en dan kan ik niet eens meer normaal communiceren. gelukkig was dit maar een nachtmerrie, maar die was gebaseerd op het nieuws van sbs 6 waarin een man beschreef dat hij een ziekte had waardoor hij langzamer hand steeds meer ledematen gingen verlammen en dus nooit meer normaal kon functioneren. moet je na gaan hoe het eigenlijk voor zo'n ander moet zijn... een nachtmerrie die letterlijk uitkomt. en nu ben ik dus bang dat als ik die ziekte krijg ik geen leven meer hebt, maar gelukkig zitter niemand in mijn familie die zo iets heeft dus heb er in ieder geval geen aanleg voor

 • 8 jaar geleden Kimseltje

  jaaa spinnen ergste wat er is :o

 • 8 jaar geleden Alexxandra

  ik kan ook niet echt tegen die horror films dan zoals orphan of the grutch ofzo, dan zie ik overal witte gezichten en zwarte haren in.. :$

 • 8 jaar geleden Alexxandra

  Spinnen, het donker :$ daar ben ik echt bang voor!..

 • 8 jaar geleden kecee

  muizen, ik wordt echt helemaal paniekerig als ik die beesten zie. Heb een hekel aan ze!

 • 8 jaar geleden Imke

  Ik ben bang voor spinnen en wespen omg die zijn echt eng waaaahh!

 • 8 jaar geleden Natascha

  Ok, hier komt ie... slangen! die gladde sissende beesies jaikks, eenden als ze dichtbij komen (ooit toen ik klein was gebeten door een eend), verlatingsangst (dan moet ik maar niet een vriendje hebben dat te lief voor me is, dan krijg je dat weer), naalden (ben de laatste keer in het ziekenhuis een keer niet flauwgevallen YES!), angst-om-aan-tafel-te-zitten-bij-mn-vriendje zn ouders zijn zoo moeilijk en zoo netjes...dus zooo anders dan dat ik ben :P en ik ben ook nog eens bang in het donker, als ik alleen ben dan he..btw lampje aanzetten werkt niet want als ik het ganglicht aanlaat dan ben ik bang dat ik iemand zie verschijnen ofso...

 • 8 jaar geleden naomi

  het klinkt misschien heel raar, maar ik ben als de dood voor alle dooie beesten die mijn kat vangt ;S oh ja en hoogtes zijn ook niet mijn ding :P

 • 8 jaar geleden Saaarxx

  Oh ja, bij het afscheid van groep 8 zat iedereen keihard te huilen, ik ook.

  Het was eigenlijk 20 dierbaren verliezen tegelijk.

 • 8 jaar geleden Saaarxx

  Ik ben bang voor wespen en voor poppen..

  als je de film chuckie hebt gezien, weet je precies wat ik bedoel..

 • 8 jaar geleden Derya

  ik ben bang voor geesten.. ik vind het ook eng om dan in het donker langs een begravenis te gaan omdat ik dan denk dat ze er zijn ofzo :$

 • 8 jaar geleden Soukaina

  5. Angst om een dierbare te verliezen. x

 • 8 jaar geleden ZOEworld__

  IK ben sinds bang van apen, ik was op vakantie in Bali en we gingen naar een apenpark dus die apen liepen gewoon vrij los. Komt ineens een aap mij aanvallen en pakt ie mijn zonnebril zet hem op en breekt hem dan in 2 sinds die dag ben ik bang van apen :p

 • 8 jaar geleden TrueGirlx

  Nou.. Ik Ben Bang Dat Ik Altijd Eenzaam Zal Blijven..:cry: & Nummer 5 :nee1: Maar Ik Ben Tevreden Met Mezelf!

 • 8 jaar geleden beautybydidi

  1,2,3,4,5 ! ;o

 • 8 jaar geleden heeen122

  ik ben bang voor alle dieren ( behalve honden en katten) en ben bang voor clowns en voor de tandarts en voor nog veel meer dingen,,,, dus tja maar verder leef ik heel normaal

 • 8 jaar geleden XlolliXpoppiX

  nummer 2 & 4 & van poppen ben ik ook doodsbang !!

 • 8 jaar geleden Meike

  nummer 5 en 4

  en ik ben bang voor clowns.

 • 8 jaar geleden Tsuki

  uhm, ik vind van die poppen eng, met van die enge starende ogen.... brrrr

 • 8 jaar geleden Jip

  spinnen, clowns eb geesten.

 • 8 jaar geleden 97080701

  ik ben bang van vissen vogels insecten katten en eigenlijk alle dieren behalve honden, en van poppen, ben ook bang in het donker, en zo kan ik nog wel even doorgaan..

 • 8 jaar geleden xpartyhard

  ik als de dood voor clowns , aliens , koeien & spinnen .. haha :$

 • 8 jaar geleden Drowningfish

  Ik ben zo bang van clowns geworden. Het klinkt gek, maar nadat ik IT had gezien, denk ik bij elke clown, NAAAAAAAAAAH. Maar IT vond ik niet eng ofzo, alleen die tanden van de clown en alles.qq

 • 8 jaar geleden Laura

  Ik vindt vlinders verschrikkelijk, die koppen zijn zo eng! Mensen lachen me altijd uit als ik vertel dat in Blijdorp de verkeerde uitgang uitgerend ben van de vlindertuin, nja, een soort glazenhuis.

 • 8 jaar geleden powerpinguin

  Ik heb in zekere zin last van faalangst, en ik denk ook wel verlatingsangst.

 • 8 jaar geleden Anna

  Ik ben bang voor vogelverschrikkers

 • 8 jaar geleden Flowery

  spinnen! ik vind ze zoooo eng, als ik er een zie ga ik keihard gillen, waar ik ook ben. En soms zelfs huilen als ik echt heel bang word of als ie beweegt.

  En voor de rest al die vieze insecten in de zomer.

 • 8 jaar geleden luffashionx

  Ik ben als de dood voor naalden, en ik vind clowns en wespen ook best eng.

  Angst om een dierbare te verliezen heb ik natuurlijk ook, maar niet in de zin dat ik daar elke dag aan denk, onbewust ben ik er wel angstig voor.

 • 8 jaar geleden emily

  ik ben bang om een dierbare te verliezen, en het is misschien raar, maar als het donker is ben ik ook vaak bang om een geestverschijning te zien ofzo (al is dat nog nooit eerder gebeurd, ik vind het toch een eng idee).

 • 8 jaar geleden Flower Beauty

  Maar mijn persoonlijke angsten zijn dat ik school niet haal, dat ik het slechte pad op ga en mijn leven vergooi. En dat ik niet weet wat ik doe in het leven :O

 • 8 jaar geleden Flower Beauty

  Spinnen?! Haha die spinnen hier zijn zo klein :') In Zuid-Amerika heb je vogel en bosspinnen die zijn echt harig en groot (>_<) Bah, komen gewoon in je huis.Ben bang dat ik iemand dierbaar verlies. En dat de fossiele brandstoffen opraken waardoor we geen energiebronnen meer hebben. Of dat er een (nazi) oorlog uitbreekt. :O en dat kan allemaal gebeuren, maar dat de brandstoffen opraken is al zo... en dat nazi zal wel komen als Wilders aan de macht komt...

 • 8 jaar geleden loftmusic

  2, 3 en 5 horen bij moi

 • 8 jaar geleden EddieVedder

  De hele top 5, behalve 1. Seriously SPINNEN?

  Wat willen ze doen dan? :')

  Hier in Nederland heb je (volgens mij) geen giftige spinnen, dan zou ik het wel begrijpen. Dan zou je toch ook bang voor honden, katten e.d. moeten zijn? Die zijn veel groter, kunnen ook kriebelen en zijn veel 'gevaarlijker' dan spinnen..? :')

 • 8 jaar geleden Jolijn

  Ik ben bang/durf niet in diep water te springen of ver van de kant te zwemmen in water waar ik niet kan staan.

  Als jong meisje (had al wel mijn zwemdiploma) ben ik een keer bijna verdronken in het diepe toen ik er in sprong. Hoe? geen idee. Nu nog ls ik langs de rand van het diepezwembad sta krijg ik al knikkende knieen. gelukkig kan ik altijd nog zelf kiezen waar ik ga zwemmen maar ik wil er wel graag van af

 • 8 jaar geleden Charlotte

  Ik ben bang om een dierbare te verliezen, om zelfd dood te gaan.

  Ik ben ook bang om te falen, ergens niet aan kunnen voldoen terwijl mensen dat wel van me verwachten.

 • 8 jaar geleden Lisa

  ben bang in het donker, heel erg. Ik zie dingen die er niet zijn.. staat daar ook

  en bang voor spinnen van dat plaatje met dat web kreeg ik al kriebels van..

 • 8 jaar geleden Deborah

  ben zelf een keer flaugevallen uit paniek

 • 8 jaar geleden Deborah

  ben zelf een keer flaugevallen uit paniek

 • 8 jaar geleden Deborah

  bang voor mensen die kotse en mezelf. al meerdere therapie gehad maar kom er niet vanaf. echt heeeeeeeeeel vervelend. top 7 in rij van nederland - emetafobie

 • 8 jaar geleden Stephanie

  ja ik ben ook bang om een dierbaar iemand te verliezen, en ik heb enorme schrik van spinnen! echt, als ik ze al op tv zie kan ik al niet tegen! en faalangst heb ik ook heel erg

 • 8 jaar geleden MeertjuhS

  dierbare en ik ben ontzettend bang voor reptielen,

  als er enge beesten op tv zijn durf ik niet eens meer voor de tv langs te lopen!!!

 • 8 jaar geleden YoungSouls

  ik heb het allemaal hierboven, met name faalangst :\

 • 8 jaar geleden Quirrell

  Een dierbare te verliezen.

 • 8 jaar geleden Annayake

  Angsten om iets te verliezen.Ik heb al best wel veel megemaakt in mij leven.

  En ik ben echt doodsbang voor clowns.

 • 8 jaar geleden Glanced

  angst om een dierbare te verliezen

 • 8 jaar geleden youarelovely

  Insecten, ieeew, vooral oorwurmen, naaktslakken, dikke pissebedden en spinnen... :S

 • 8 jaar geleden Elysa

  Er is zo'n fobie,, weet niet maar hoe het heet. Het is de angst voor pindakaas die aan je gehemelte blijft plakken.. xD

 • 8 jaar geleden Nuran

  ik ben bang voor het donker,wespen,spinnen :S

 • 8 jaar geleden laura

  Angst om een dierbare te verliezen, bijvoorbeeld mijn ouders: Ik ben enigst kind! en dan hebt je niemand meer

 • 8 jaar geleden mollie30

  porseleinen poppen :O

 • 8 jaar geleden xloveisintheair

  hoogtevrees..

 • 8 jaar geleden sosoashley

  doodgaan

 • 8 jaar geleden xannnke

  faalangst, en doodgaan, lijkt me echt verschrikkelijk.

 • 8 jaar geleden Manon

  Ja eigenlyk allemaal hierboven, behalve faal angst.

 • 8 jaar geleden GirlzRulz

  ik ben bang voor pestkoppen omdat ik altijd gepest ben

 • 8 jaar geleden Sabine

  spinnen, ik ben er echt doodsbang voor. kom niet van mijn angst af!

 • 8 jaar geleden StopTheTime

  Ik heb niet zoveel om echt bang voor te zijn..

  oké, ik heb claustrofobie, moet er niet aan denken hele ernstige pijn te hebben en de elementen (water, vuur, aarde, lucht) zijn sterker dan ik als mens ben. Maar dat zijn dingen die ik redelijk onder controle kan houden, omdat er niet direct in ernstige situaties mee in aanraking kom.

  En dan zijn er nog van die kleine dingen zoals dat alle glazen op de glasafdeling bij bijv. action of xenos breken.

 • 8 jaar geleden Kokoshoofd

  De laatste

 • 8 jaar geleden Chelsxx

  Ik ben bang in kleine ruimtes. Bijv. in liften/wc's enz. Dat je er niet meer uit kunt.

  En 's nachts dan hoor ik allemaal geluiden en dan denk ik dat het inbrekers zijn. Dan wil ik echt supergraag slapen zodat ik niks meer hoor alleen dat lukt niet.

  Spinnen enz vind ik dan weer helemaal niet eng. haha :P

 • 8 jaar geleden YellowBlack

  Ik ben ontzettend bang als ik niet meer kan staan in de zee. Als ineens het zand onder je voeten verdwenen is. Maar dit komt omdat ik toen ik klein was eens bijna verdronken ben omdat plots het zand verdwenen was en er een sterke stroming was die me steeds verder trok.

  De laatste tijd ga ik vaak in naar een zwembad bij me in de buurt, maar toch raak ik iedere keer in paniek als ik in het diepe moet.

 • 8 jaar geleden MMLSAA

  Ik ben bang van vissen -___-

 • 8 jaar geleden Cherri

  Ik ben vooral bang voor het donker, niet als ik wakker word in de nacht.

  Maar als ik naar onder moet in de keuken en er is niemand en het licht is uit.

  En ook voor inbrekers, dat er iemand in de kamer is die mij iets zal aandoen als ik hem niet mijn geld of spullen geef.

  Laten we niet vergeten de angst voor in de zee te zijn, en je meegetrokken wordt en je niet terug kan zwemmen, had ik een keer met mijn moeder toen ik klein was, maar ik zwem wel nog gewoon in de zee dus tjah.

 • 8 jaar geleden Miivrouwtjj

  ogja en niet vergeten VLIEGTUIGEN god die dingen kunnen met 1 verkeerde beweging neervallen.. -_- & bang voor auto ongelukken heb namelijk vorig jaar een zware ongeluk gehad waarbij het eigenlijk onmogelijk zou zijn om levend uit de auto te komen gelukkig is dat ons wel gelukt! maar sinds dien ben ik bang om lang in een auto te zitten enz..

 • 8 jaar geleden Miivrouwtjj

  vleermuizen

 • 8 jaar geleden ElodieVuitton

  ik ben bang voor liften. :x ja heel stom ik weet het

 • 8 jaar geleden itunesitunes

  slangen en krokodillen.

 • 8 jaar geleden Bente

  ik ben heeel bang voor de tandarts..

 • 8 jaar geleden lisa

  zo kan ik er veel opnoemen.

  maar waar ik het aller bangste voor ben is

  - een dierbaar iemand verliezen.

  - een hele erge ziekte te krijgen.

  - een slechte toekomst krijgen.

 • 8 jaar geleden Leviathan

  Ik heb hoogtevrees (Dat plaatje is eng.. :P)

 • 8 jaar geleden Sanne

  Ik hooou van donker haha.

 • 8 jaar geleden Jessura

  @lovemylive wauw dus ik ben toch niet de enige. ik ben hier ook als de dood voor. zelfs al als ik iemand op tv zie overgeven word ik gek.

 • 8 jaar geleden lovemylive

  @diamantjee: echt? oh gelukkig ben ik niet de enige!

  nou het is best wel erg, als ik iemand zie kotsen ga ik helemaal huilen en trillen en voel ik me ongeveer een week kut.

  maar je bedoelt praten met een psycholoog?

 • 8 jaar geleden Diamantjee

  @lovemylive

  ZO raar is dat niet hoor, er zijn zelfs meerdere mensen die daar bang voor zijn. Alleen de meeste durven dit niet toe te geven, omdat ze zich ervoor schamen.

  Ik weet natuurlijk niet hoe erg het bij jou is, maar als je je hele leven er door laat bepalen is het een idee om er eens over te praten.

  Een vriendinnetje van mij heeft dit ook gehad en na de gesprekken is zijn van haar angst afgekomen.

 • 8 jaar geleden chocolademasker

  hoogtevrees, slangen!!!!!!