Kijktip: vrouwenzender TLC

Lifestyle door Redactie

Lezeressen die 's avonds met samengeknepen billen en een kopje thee genoten van de onberekenbare neushoorn -en zijn Wildlife vriendjes- of poezelige viervoeters in nood, moeten het sinds een paar weken doen met modepopjes, modellen, cupcakes, huismoeders, bitchy comments en Britse humor. Animal Planet maakt vanaf 18 uur 's avonds plaats voor de nieuwe vrouwenzender TLC.

Nederland is een televisiezender rijker! TLC is in Amerika een groot succes. Waar de afkorting voor staat? The Ladies Channel? Na wat gegoogle blijkt, The Learning Channel. Close! TLC richt zich op vrouwen. De programmamakers voelen zo goed mogelijk aan wat vrouwen echt interessant vinden en nemen zichzelf niet té serieus, waardoor TLC voor iedere stemming geschikt zal zijn. Van actie tot ontspanning, van fascinerend tot informatief en van gek tot grappig: de programmering sluit aan bij verschillende interesses van verschillende moderne vrouwen.

Girlscene zet de leukste programma's -volgens de redactie- voor je op een rij!

Kell on Earth
Kelly Cutrone, oprichtster van marketing-, branding- en pr-bureau People's Revolution, geeft een kijkje achter de schermen van de dynamische en hectische wereld van de fashion-pr.

Cutrone heeft de naam afstandelijk en intimiderend te zijn en, afgaand op haar directheid en geloofwaardigheid in de modewereld, is het eenvoudig te begrijpen waarom. In 'Kell on Earth' nemen we een kijkje in het alles behalve normale leven van Kelly. Deze alleenstaande moeder verdeelt haar tijd tussen het runnen van haar succesvolle pr-bureau en Fashion Weeks in New York en Londen, en is één van de opmerkelijkste vrouwen van New York.

Kijk Kell on Earth elke donderdag om 22.55 uur.

 

The Model Agency
The Model Agency gunt je een kijkje achter de schermen van het modellenbureau dat Caroline White samen met haar broer Chris Owen heeft opgericht. Samen hebben ze al een hele lijst modellen zoals Naomi Campbell en Claudia Schiffer naar de top gebracht. In het programma neemt het duo ons mee met hun zoektocht naar jong talent in de harde maar glamoureuze wereld.

Kijk The Model Agency elke donderdag vanaf 21.00 uur

 

Who Do You Think You Are
In deze boeiende genealogische serie gaan bekende Amerikanen op reis om hun stamboom te onderzoeken, vaak met emotionele resultaten.

Kijk mee hoe 'Friends'-actrice Lisa Kudrow op zoek gaat naar haar voorouders; ze reist naar Wit-Rusland en Polen, waar ze een hartverwarmend verhaal ontdekt dat ze zo snel mogelijk met haar vader wil delen. Wanneer Hollywood-actrice Susan Sarandon het gerucht ter ore komt dat haar mysterieuze grootmoeder Anita een losbandige vrouw was en bovendien een showgirl in New York, gaat Sarandon op pad om dit familiemysterie te ontrafelen.

Actrice Sarah Jessica Parker van 'Sex in the City' onderzoekt het verleden van haar familie, waarbij ze te weten komt dat een van haar voorouders betrokken was bij een van de meest angstaanjagende gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis. Actrice Brooke Shields onderneemt een reis naar Rome en Parijs, waar ze ontdekt met welke kant van haar verdeelde familie ze zich het meest identificeert.

Kijk Who Do You Think You Are elke woensdag om 22:00 uur

 

Great British Hairdresser
In 'Great British Hairdresser' zien we hoe de beste Britse kappers een keiharde strijd aangaan om tot Beste Britse Kapper gekroond te worden door tophairstylist James Brown.

Brown wordt bijgestaan door Jo Elvin, hoofdredactrice van de Britse editie van Glamour Magazine, en samen selecteren ze de deelnemers door middel van een reeks wekelijkse fashionuitdagingen. Co-presentatrice, model en voetbalvrouw Abbey Clancy volgt de deelnemers tijdens hun strijd om een droomopdracht: het stylen van het haar van een bekende ster voor de cover van Glamour Magazine!

In deze meedogenloze stylingwedstrijd moeten de deelnemers onder andere een stijl voor de nieuwe vintage collectie van Lily Allen creëren en de krappe deadlines van de London Fashion Week halen. Daarnaast onthult James in elke aflevering talloze haartips en beroepsgeheimen. Wil je weten hoe je de kapsels van beroemdheden zoals Kate Moss, Cheryl Cole en Brigitte Bardot kunt namaken, dan is deze serie geknipt voor jou!

Kijk Great British Hairdresser elke donderdag om 22:00 uur

 

Maar er is nog veel meer leuks te zien op TLC. Zoals LA Ink, Snog Marry Avoid en DC Cupcakes! Ga voor een overzicht van alle programma's naar www.tlc.nl.

TLC is dus iedere avond vanaf 18 uur te zien, op Animal Planet!

Heb jij al gezapt naar TLC?

Door Marjolein