Kledingtips voor een go-see

Fashion door Redactie

So you wannabe on top? Heb je nu alle seizoenen van ANTM en HNTM gekeken en heb je al je moed bijeengeraapt en je aangemeld bij een modellenbureau? Dan staat er nu waarschijnlijk een go-see in je agenda.

Meer weten over model worden? Kijk hier!

Wat is een go-see?
Dit gebeurt als je boeker (van het modellenbureau) een klant belt en regelt dat je die ontmoet, alleen of met een of twee andere modellen. Dit is een goede kans om jezelf te verkopen aan klanten op een wat meer persoonlijk niveau. Bron: dutchmodelinfo.nl

Reken maar op knikkende knieën en een rood hoofd, want er zijn er maar heel weinig die aardig tegen je doen bij zo’n bureau. Gelukkig weet jij nu wat je aan moet doen, want dit is wat Nederlandse modellenbureaus van je kleding verwachten...

Een wit hemdje (of bloesje)

In Nederland willen ze meisjes graag zo naturel mogelijk zien. Een simpel hemdje is zeer geschikt, maar een bloesje is natuurlijk wel iets stijlvoller. Zorg in ieder geval dat ze de vorm van je lichaam goed zien en draag géén zwart.

H&M, € 4,90

Een skinny jeans

Draag een goede skinny jeans. Zorg dat hij strak is en een beetje donker van kleur. Draag geen wortelmodel, want dat laat je bovenbenen er veel dikker uitzien dan ze zijn. In de zomer is een rokje of een shortje natuurlijk beter dan een jeans, maar maak het op géén manier ordinair.

Asos.com, € 30,-

Zwarte pumps

Draag hóge pumps, maar zorg dat je er wel op kan lopen. Als ze zien dat je waggelend binnenkomt, zeggen ze nog eerder ‘dag’ dan ‘hallo’. Kleur maakt niet veel uit, ga voor basic met een snufje glamour (maar geen hele ritsen strass-steentjes, natuurlijk).

Otto, € 129,-

Huidskleurig ondergoed

Draag altijd huiskleurig ondergoed. Draag een string en het liefst geen padded beha (met vulling of kussentjes), omdat ze bij het bureau ook je borstomvang moeten meten.

 

Beha Hunkemöller, € 10,- en string H&M, € 4,90

Middelgrote tas

Neem een middelgrote tas met een kort hengsel mee. Je boek/portfolio draag je meestal in je andere hand.

Mexx, € 65,-

Sieraden

Draag geen oorbellen, geen armbanden (een klein, bv. bedelarmbandje kan nog wel) en geen kettingen.

Je haar

Doe je je haar los of vast? Ik zou zeggen, doe het los als je binnenkomt en maak een paardenstaart voor de polaroid (deze maken ze vaak na afloop). Zorg in ieder geval dat je altijd speldjes, elastiekjes en een (touw)diadeempje bij je hebt.

H&M, € 1,90

Make-up

Make-up is een no-no bij een go-see. Maar je kan natuurlijk niet met je net-uit-bed-look binnen komen wandelen. Hier wat trucjes:

- Poeder je gezicht met compact poeder (géén foundation gebruiken);
- Draag zwart kohlpotlood aan de binnenkant van je bovenste ooglid en wit/lichtroze aan de binnenkant van je onderste ooglid;
- Draag eventueel een beetje lichte concealer op je oogleden;
- Highlight je ooghoeken;
- Draag eventueel een glanzende balsem of gloss.

Inderdaad, niet helemaal naturel, maar wel subtiel.

H&M, € 4,90

Tot slot, denk eraan, dit is dus wat ze in Nederland verwachten. Frankrijk is meer classy, Italië is meer eigen stijl (sneakers, why not?) en Amerika: think mini.

Filmpje van Canada's Next Top Model, waarbij de modellen naar go-see's gaan

Door Eva