Alleen naar een feestje? Doen!

Lifestyle door Redactie

“Sorry, ik voel me niet lekker en kan niet mee vanavond”. Al maanden heb je uitgekeken naar dat leuke verjaardagsfeestje van vanavond, maar opeens belt je vriendin, met wie je samen zou gaan, af. Omdat je niet alleen durft, ga jij ook maar niet. Maar zo eng is het helemaal niet. Girlscene geeft je tips!

alleennaarfeest

Het komt wel eens voor dat je uitgenodigd wordt voor een feestje waar je verder helemaal niemand kent. Bij de gedachte aan een hele avond tussen een vreemde groep mensen zitten, krijgen veel meiden de bibbers. Maar waarom zou je eigenlijk niet naar een gezellig feestje gaan? En wie weet leer je ook nog een hele leuke mensen kennen!

alleennaarfeest

Wees eerlijk
Durf je niet zo goed naar een verjaardag van een goede vriendin, omdat je verder niemand kent? Wees gewoon eerlijk tegen die vriendin. Zeg dat je het een beetje eng vindt om in je uppie te komen en bang bent om de hele avond maar alleen in een hoekje te zitten. Je vriendin kan je dan voorstellen aan al haar gasten. Wat ook kan helpen is dat je vriendin jou ophaalt bij de halte of het station met een paar van haar gasten als je met het openbaar vervoer komt. Zo heb je al tijd om een beetje kennis te maken met de anderen voordat je op het feest aankomt.

alleennaareenfeestje

Smile!
Wij gaan vaak genoeg helemaal alleen naar persevents en het is altijd maar een verrassing of er bekenden aanwezig zijn of niet. Vaak sta je in het begin alleen te wachten, maar al snel komen er mensen naar je toe. De truc? Wees ontspannen en lach, dan hebben mensen vanzelf zin om met je te komen praten. En als iemand anders alleen staat, probeer oogcontact te maken en stap naar de ander toe. Sluit je in ieder geval niet af voor contact met een ander door bijvoorbeeld de hele tijd met je telefoon te gaan zitten spelen.

alleennaarfeest

Geef complimenten
Zie je een meisje waar je wel graag even mee zou willen babbelen, maar weet je niet wat je moet zeggen? Geef haar dan een complimentje over bijvoorbeeld haar lekkere luchtje of het leuke rokje dat ze aanheeft. Met een positief begin kan het alleen maar een leuk gesprek worden. En als je eenmaal een gesprek hebt, dan is de kans groot dat andere personen zich ook sneller gaan mengen in het gesprek.

alleennaareenfeestje

Help de gastvrouw
Vind je het nog steeds moeilijk om een gesprek te beginnen met mensen die je nooit van je leven gezien hebt? Help dan je vriendin mee met hapjes maken, drinken inschenken of ga zelf even rond met de hapjesschaal. Dan heb je al wat contact gemaakt met de rest. In de keuken kan het trouwens ook nog een gezellige boel worden tijdens het hapjes maken, er komen vanzelf mensen bij staan om met jullie te kletsen.

Ga jij vaak alleen naar feestjes? Wat vind jij het engste aan alleen gaan?

Bron beeld: weheartit.com

Door Brenda