10x ongemakkelijke situaties voorkomen

Lifestyle door Redactie

‘Uhm, ja…’ Zo’n typisch geval van een embarrassing moment dat je met je mond vol tanden staat, je hoofd zo rood als een tomaat wordt en je niet weet hoe snel je weg moet komen. En praten met onbekenden is voor velen van ons al helemaal een lastig ding. Met deze tien tips is dit verleden tijd en kun je ongemakkelijke situaties in de toekomst voorkomen!

ongemakkelijke situaties voorkomen

Doe een beetje huiswerk
Vraag aan je vriendinnen wat little details over die onbekende persoon met wie je wel een praatje zou willen maken. En als je hem of haar al eens eerder op een ander feestje hebt gesproken, kun je het misschien weer over de gesprekonderwerpen van toen hebben. Er zal vanzelf een interessant gesprek uitrollen.

Wat was je naam ook al weer?
Niets is zo vervelend als het vergeten van iemands naam. Probeer daarom altijd als iemand zich aan je voorstelt, zijn of haar naam in je hoofd één of twee keer te herhalen. Loopt je vriendin in de buurt rond? Haal haar erbij en stel haar aan the unknown person voor. Zo kun jij zijn of haar naam nog een keer oppikken. Als er geen vriendin in de buurt is, kun je nog altijd de oude ‘kun-je-je-naam-even-spellen truc’ gebruiken. Maar dan moet diegene nu net geen Bas of Lotte heten.

ongemakkelijke situaties voorkomen

Kus, hand, drie kussen!?
‘Moet ik hem of haar nu een hand, drie kussen geven, één kus!?’ Voor je het weet staat hij of zij voor je neus en weet je zo snel niet wat je moet doen. Je schudt iemand de hand als je diegene voor het eerst ontmoet, tenzij hij of zij al de beginnende move maakt om je te kussen. Drie kussen geef je meestal aan bekenden. Dit geldt ook voor één kus op de wang, maar deze geef je eerder aan goede vrienden of vriendinnen. Let wel, als je iemand vaker hebt ontmoet, hoe jullie begroeting de vorige keren verliep. Zo voorkom je misverstanden.

Algemene vragen
Begin het gesprek met een algemene vragen. Welke opleiding volg je? Waar woon je? Wat doe je in je vrije tijd? Zo kun jij op deze vragen doorgaan en vallen er geen stiltes.

ongemakkelijke situaties voorkomen

Stel vriendinnen aan elkaar voor
‘Roos, dit is Lisa. Lisa dit is Roos.’ Geef je een feestje en heb je verschillende vriendengroepjes? Stel ze aan elkaar voor. Zo voorkom je dat er in de loop van de avond een ‘groepjessfeer’ ontstaat. Als je je vriendinnen aan elkaar voorstelt, vertel dan ook wat voor interesses ze hebben. Misschien hebben ze wel leuke dingen gemeen en komen er nieuwe vriendschappen uit voort.

Raakvlakken
‘Dat vind ik nou ook!’ Probeer raakvlakken te vinden over onderwerpen die jullie beiden interesseren. Bijvoorbeeld over een bepaalde BN’er, kledingstijl, film of muziekgenre.

ongemakkelijke situaties voorkomen

Toen was het stil
Valt er een stilte? Don’t panic! Stiltes lijken vaak langer te duren dan ze in werkelijkheid zijn. Soms heeft iemand net even iets langer de tijd nodig om over jouw vraag na te denken en daar antwoord op te geven. Dus geef hem of haar dan ook even de kans om dit te doen en ga niet als Miss Kwebbelkont direct door naar de volgende vraag.

Unlike
Er zijn drie verschillende type mensen die je óók kunt ontmoeten en waarmee je het gesprek liever zo snel mogelijk wilt beëindigen:

Het heb-ik-jou-eerder-ontmoet type
Deze persoon doet alsof hij/zij jou niet kent en nog nooit eerder gezien heeft. Terwijl je vorige week nog met z’n tweeën de dansvloer onveilig hebt gemaakt...

Het te-dicht-op-je-lip-zit type
Deze persoon komt te dicht bij je in de buurt. Hij/zij gaat te dicht op je lip zitten en vraagt té persoonlijke dingen. Deze persoon kun je het best proberen te vermijden.

Het kan-niet-stoppen-met-praten-over-zichzelf type
Het constant praten over hem of haarzelf kan ook te ver gaan. Hij of zij stelt jou geen vraag en je moet telkens maar aanhoren hoe goed het met hem of haar gaat. Probeer een gesprek als deze snel, maar netjes af te sluiten. Er zullen genoeg mensen op het feest zijn die zich wél in jou interesseren.

ongemakkelijke situaties voorkomen

Me, myself and I
Wij praten soms graag over onszelf. Wat we doen, hoe je aan je leuke outfit bent gekomen, welke opleiding je volgt. Laat daarom degene met wie je in gesprek bent altijd uitpraten. Ga niet tussendoor over een ander onderwerp beginnen. Toon interesse!

Tijd om te gaan
Soms heb je van die feestjes dat je er een haarspeld kunt horen vallen en om de vijf minuten op je horloge kijkt of het al oké is om weg te gaan. Als je aan zulke feestjes wilt ontsnappen, gebruik goede smoesjes als: ‘Ik heb nog een ander feestje.’ of ‘Mijn hond zit al de hele dag alleen thuis, dus ik moet nu echt gaan.’ Ook de rescue smsjes zijn een goede tip. Sms een vriendin of ze je even wilt bellen met de smoes dat je nu echt naar huis moet komen want… (Vul zelf maar in meiden).

Hebben jullie nog tips om ongemakkelijke situaties te voorkomen?

Bron beeld: weheartit.com

Door Evi