Op kamers? Houd je huisgenoten te vriend

Lifestyle door Redactie

Ben je student of ga je studeren? Dan komt het vaak voor dat je op kamers gaat. Dit omdat je het graag wilt of omdat het niet anders kan, bijvoorbeeld vanwege het heen en weer reizen. Meestal betekent dit dat je je huis deelt met huisgenoten. Met twee, drie of soms zelfs meer mensen! Het is nu eenmaal zo dat je met de één beter kan opschieten dan met de ander. Hoe houd je je huisgenoten te vriend? Girlscene geeft je tips!

op kamers

Van ruilen komt…
Wat een toeval, laten jouw huisgenootje en jij nu net dezelfde kledingmaat en precies dezelfde stijl hebben! Maar als je merkt dat er steeds meer dingen ontbreken in je kledingkast, wordt diezelfde maat minder leuk. Kleding aan elkaar uitlenen is leuk, maar vraag het elkaar wel even van te voren.

op kamers

Tentamentijd
De stereo op volle touren en lekker luidkeels meezingen met Beyonce of Rihanna. Het is heel normaal om af en toe eens lekker uit je dak te gaan. Maar doe dit niet als je huisgenootje de volgende dag een belangrijk tentamen heeft. Houd daar altijd even rekening mee. Je wilt tenslotte die onvoldoende niet op jouw geweten hebben.

op kamers

Rommelkont
Stiekem weet je wel van jezelf dat je een rommelkont bent en dat je kamer er soms uitziet alsof er een orkaan heeft gewoed. Houd dit dan wel even tussen jouw slaapkamermuren… Niet dat je je huisgenootjes een hartaanval bezorgd, omdat jouw bodylotions en bh’s door het hele huis rondslingeren.

op kamers

Het hoort er nu eenmaal bij
Maar word nu ook geen clean-freak! Dan ben je bij een studentenhuis aan het verkeerde adres. Een beetje viezigheid hier en daar hoort er nu eenmaal bij.

op kamers

Wees eerlijk
Kun je je huisgenootje niet uitstaan? Ga hem of haar dan niet wegpesten of vernederen. Praat met elkaar en vertel waaraan jij je irriteert. Als je dit al meerdere keren hebt geprobeerd en je ziet geen vooruitgang, probeer elkaar dan zo min mogelijk te zien en/of te spreken.

Bekijk ook de check-list!

Zit jij op kamers en herken je deze situaties?

Bron beeld: weheartit.com

Door Evi