Lifestyle

Grieperig de les doorkomen

Je moeder loopt niezend door de woonkamer, vorige week heb je je vriendin al een fruitmandje gebracht en nu begin jij het ook al warm en koud tegelijk te krijgen en heb je het gevoel of je hoofd elk moment uit elkaar kan barsten, omdat hij niet stopt met bonken! ‘Het heerst.’ Deze maanden hoor je niet anders dan dat. Ziek zijn is niet leuk. Vooral niet als je belangrijke afspraakjes of tentamens hebt…

ziek

Soms is een dagje ‘schoolziek’ zijn best lekker. Zo’n dag als het je even allemaal te veel wordt en je anders toch niet met je aandacht bij de lessen bent. Dan mag je best even een dagje jezelf lekker verwennen. Maar, niet altijd kun je lessen missen. Bijvoorbeeld als er moeilijke dingen worden uitgelegd of als de tentamenweken er weer aan komen. Dan komt dat akelige griepje at the wrong time!

Ben je niet lekker, maar wil of kan je de les niet missen? Dan hebben wij drie tips die je helpen om toch nog een beetje florissant de les door te komen.

ziek

Geef jezelf een extra viamine –en energieboost
Fruit, vezels en koffie. Ga deze sombere dag voor veel vitamines, dus hou in je schooltas een gaatje vrij voor appels, bananen en mandarijntjes. Ook kunnen muesli –of andere energierepen helpen je aandacht een beetje bij de les te kunnen houden. En drink je koffie? Sla het koffiekwartiertje dan zeker niet over!

ziek

Even je aandacht ergens anders
Normaal gesproken mag het eigenlijk niet, maar soms is het gewoon even onmogelijk om je aandacht bij de les te houden. Al helemaal als je je van binnen zo ellendig voelt. Maak dan bijvoorbeeld even een ommetje of check op je mobieltje (als je internet hebt) de mail en de laatste twitterberichten. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je hierdoor de halve les mist.

ziek

Nog héél eventjes
‘Nog twee uurtjes, dan kan ik lekker mijn warme bedje opzoeken.’ Denk vooruit. Denk aan je bed of aan een lekker bad dat thuis op je te wachten staat. En je bent niet voor niets naar de les gekomen, de stof voor het tentamen dat voor de deur staat snap je nu veel beter!

En, als het niet beter wordt, één of twee paracetamolletjes kunnen ook altijd helpen.

Hebben jullie nog tips om met een griepje de les door te komen?

Bron beeld: weheartit

Door Evi

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved