Verzameling: Tijdschriften

Lifestyle door Redactie

Een maandje geleden trommelden we alle Girlscene-lezeressen op met een gekke, interessante of mooie verzameling. Jammer genoeg kunnen we niet al jullie leuke inzendingen op Girlscene showen, maar hebben we een selectie gemaakt. Vandaag deelt lezeres Bo haar verzameling.

Bo is een 17-jarig meisje dat in haar eerste jaar van de studie journalistiek zit. Ze heeft veel hobby’s, zoals shoppen, uitgaan, schrijven, fotografie en lezen. Maar haar grootste bezigheid is toch wel het sparen van tijdschrijften. Hier hoopt ze misschien later ook zelfs voor te mogen schrijven! De teller staat momenteel op... 331 tijdschriften!

tijdschrift

Hoe lang ben je al bezig met verzamelen?
2,5 jaar geleden ben ik begonnen met het sparen van tijdschriften. Daarvoor kocht ik ook al veel magazines, maar spaarde ze toen nog niet bewust. Op mijn tiende was ik al lid van Tina. Tegenwoordig valt elke maand het magazine Glamour bij mij op de mat.

Hoe is het gekomen dat je tijdschriften bent gaan verzamelen?
Als kind las ik erg graag. Ook vond ik het superleuk om plaatjes in tijdschriften te bekijken, lekker bladeren. Mijn moeder heeft me toen een abonnement op Tina cadeau gegeven en sindsdien ben ik steeds meer verschillende tijdschriften gaan lezen. Ik vond het steeds leuker worden om verschillende bladen te kopen en ben ze toen ook echt gaan sparen.

tijdschrift

Wat maakt jouw verzameling zo speciaal?
Speciaal aan mijn verzameling is dat ik niet alle bladen zelf heb gekocht. De meesten krijg ik, omdat ze weten dat ik het verzamel. Mijn tante is zo lief om haar tijdschriften bij mij te brengen. Ook krijg ik ze regelmatig van vriendinnen. Voor mij is een verjaardags-, kerst- of Sinterklaascadeau dan ook niet moeilijk te verzinnen: tijdschriften!

Wat is je favoriete tijdschrift uit je verzameling of aan welk tijdschrift heb je een bijzondere herinnering?
Mijn favoriete tijdschrift kreeg ik van mijn beste vriendinnetje, toen ik net was begonnen met verzamelen. Ze gaf me als verjaardagscadeau mijn eerste Vogue. Hier was ik heel erg blij mee. Ik had niet om een tijdschrift gevraagd, maar ze vond het wel een blad voor mij! Een goede keus dus!

tijdschrift

Wat vinden je vriendinnen van je tijdschriftenverzameling?
Mijn vriendinnen vinden mijn tijdschriftenverzameling erg leuk, maar verbazen zich elke keer nog over de hoeveelheid! Al zouden ze er zelf niet zo veel geld aan uitgeven. Wel een voordeel: ze kunnen altijd een leuk blad van me lenen.  

Ben jij de gelukkige eigenaresse van een collector’s item?
Ik heb niet echt een collector’s item tussen mijn verzameling, helaas. Wel hoop ik er ooit nog eentje (of meerdere) te krijgen, bijzondere exemplaren.

tijdschrift

Denk je dat je over tien jaar nog steeds tijdschriften verzamelt?
Het lezen ervan blijf ik waarschijnlijk altijd leuk vinden. Over tien jaar verzamel ik vast nog steeds tijdschriften, als de techniek het toelaat tenminste. Ik zou het wel heel jammer vinden als tijdschriften gaan verdwijnen. Dit omdat ik digitale tijdschriften een stuk minder leuk vind. Je kunt ze niet vasthouden, niet mooi uitstallen op je kamer en je kunt er niets uitscheuren om vervolgens aan je muur te kunnen hangen. Ik vind tijdschriften er altijd zo mooi uitzien! Op een scherm valt die toegevoegde waarde helemaal weg.

Wil jij jouw verzameling met ons delen? Stuur foto’s of een filmpje van jouw spulletjes met motivatie naarinfo@girlscene.nl onder vermelding van ‘mijn verzameling’.