De don’ts op een date

Lifestyle door Redactie

Al drie uur van te voren sta jij je op te tutten en dan heb je ook nog eens het dilemma ‘What should I wear?’ Zeventien outfits en vijf kapsels verder ben je dan ein-de-lijk klaar om te gaan. Je hebt sinds tijden weer een date!

Jullie hebben afgesproken bij dat leuke tentje om de hoek. Terwijl je in een haastig tempo (je bent te laat, hoe is het mogelijk…) richting het café marcheert, krijg je het ineens toch wel benauwd. ‘Waar moet ik het met hem over hebben?!’

date

Girlscene geeft je tips waar je het in ieder geval niet over moet hebben en wat je niet moet doen op zo’n eerste date. Als je deze don’ts vermijdt gaat het vast een superleuke avond worden. En misschien komt er wel een vervolgdate! (Tenzij hij totaal niet je type is...)

- Over het grote talent van je ex en dat hij altijd zo lief voor je was… Dit is dus één van de grootste don’ts! Jouw date zou zich erg ongemakkelijk voelen en niet weten waarom hij eigenlijk met jou op date is. Je kan dan misschien beter iets met je ex gaan doen.

- Ga ook niet al te bloot gekleed naar je eerste date. Je wilt tenslotte niet dat hij denkt dat je een ‘makkelijke prooi’ bent. Je moet natuurlijk wel jezelf zijn en je lekker voelen in wat je draagt.

date

- Om de zenuwen een beetje in bedwang te kunnen houden, besluit je maar een wijntje te bestellen. Hij smaakt best goed. Je besluit er nog ééntje te bestellen. Maar van twee worden het er drie en de vierde wordt na wat dubbel tonggepraat ook al voor je neergezet. Les twee: Word nooit dronken op je eerste date!

- De vierde don’t is liegen. Ga geen verhaaltjes verzinnen om jouw leventje rooskleuriger over te laten komen bij hem. Jij hebt een eigen autootje, je vader is de baas van Rabobank en jij hebt al twee jaar ervaring als model. Stel dat het wat wordt tussen jullie, dan zullen deze leugens vroeg of laat toch uitkomen. En dan?

date

- Als jullie besluiten een hapje te gaan eten, denk dan aan de knoflook. Probeer deze te vermijden girls! Want misschien zit er aan jullie date wel een happy end en krijg je de kus waar je al zo lang over droomde. Zucht… Dan wil je niet uit je mond ruiken. Zorg in ieder geval altijd dat je kauwgum of pepermunt bij de hand hebt, in geval van ‘nood’.  

- ‘Pinggg!’ Ook al kun je er normaal gesproken geen minuut zonder, laat je mobieltje op deze romantische avond met rust! Leg hem ook niet op tafel, want als hij afgaat ben je meestal te nieuwsgierig en zal je het toch niet kunnen laten er even op te kijken. Het is nu niet bepaald gezellig voor je crush als jij de helft van de tijd met je vriendinnen zit te kletsen.    

date

- Draag je normaal gesproken nooit hakken, maar besluit je dit wel te doen op je date? Niet doen! Oké, hakken zijn sexy, maar als je er niet op kunt lopen maak je niet echt een goede indruk… Hij zou je altijd herinneren als het meisje dat niet op hakken kan lopen. Een beetje awkward!

- Me, myself and I. Pas op dat jij niet de hele avond het middelpunt bent. Je mag best vol zijn van jezelf, maar laat hem ook zijn verhaal doen. Luisteren is heel belangrijk. Dit laat zien dat je echt interesse in hem hebt.   

date

Was jij zenuwachtig op je eerste date?

Bron beeld: weheartit

Door Evi