Lifestyle

Gala Darling

Ik ben dol op rare mensen. En dan bedoel ik niet die zwerver die ‘Altijd is Kortjakje Ziek’ aan het zingen is in de metro -- hoewel het wel een bepaalde sfeer geeft aan het openbaar vervoer, non?

Maar ik waardeer mensen die anders zijn. Bijzonder zijn. Ik hou van de excentrieke en bijzondere mensen van de wereld. Dat geeft ons weer wat om naar te kijken en misschien ook geinspireerd door te raken! Mijn absolute favorite? Gala Darling.

Gala darling

Knalroze haar, prachtige ogen met winged eyeliner en een bunny diadeem – daar word je toch vrolijk van?

Gala is nu 28 en heeft al veel bijzondere dingen gedaan. Ze verhuisde van Nieuw-Zeeland naar New York. Ze heeft met Olsenboye (het merk van Mary-Kate en Ashley Olsen), Estée Lauder en Coach gewerkt, in een modeshow van Betsey Johnson gelopen en haar eigen schoenen ontworpen. Ze heeft trapeze lessen gehad (net als Carrie Bradshaw in Sex and the City!). Ze heeft leeuwen gevoerd in de dierentuin, meegelopen in een Indiase feest optocht en ga zo maar door. Haar blog, die ze opzette nadat ze zich realiseerde dat ze nooit gelukkig zou zijn door voor iemand anders te werken, groeide uit tot een inspirerende, sprankelende website die heel ‘eigen’ is.

Gala heeft een compleet eigen idee van stijl en mode. Ze houdt van Steve Madden hakken maar ook van dr. Martens, heeft petticoats, Betsey Johnson jurkjes maar ook Forever 21 en MANGO kleding én Victoria Secret pyjamas. Elk seizoen beschrijft ze haar huidige of komende stijl met hilarische termen zoals ‘Gossip Girl On Acid’ of ‘Psychedelic ladies who lunch’. Haar outfit posts zijn altijd kleurrijk, vaak met glitters en grappige accesoires zoals hoedjes, mega-strikken en diademen. Gala Darling houdt van jurkjes en zich optutten, daardoor is ze altijd een feestje om naar te kijken!

Gala darling

En als Gala Darling ergens heen gaat, dan komt er een mooie blog met prachtige foto’s over. Foto’s van haar in een geweldig jurkje in Chicago, of Las Vegas. Springend op een hotel bed met haar vriendin. In Parijs met een geweldig knalblauw bolhoedje. Op het Burning Man festival in de woestijn met knalroze haar. Maar ook lezen over als Gala thuis is in New York is superleuk. Foto’s van haar met een panterprint hoodie middenop Times Square. Foto’s van haar in een mooie casual outfit (maar met roze haar!) onderweg naar een goed doel waar ze kleding gaat doneren. Met haar twee honden, Hank en Dolly aan het wandelen in Central Park. Foto’s van haar en haar vriend in Halloween kostuums, zij Alice in Wonderland, hij een van de Ghostbusters. Inmiddels is hij haar man, ze zijn in de zomer getrouwd en helemaal gek op elkaar!

Ze viert haar verjaardag buiten in het zonnetje met cupcakes, glitters en bellenblaaspistolen. Ze doet allerlei, leuke bijzondere dingen en je kunt zien dat ze overal van geniet. Wat dat betreft is ze een role model, tenminste voor mij: Doe je eigen ding, doe gek en geniet!

En oh, oh, oh, wat schrijft ze fijn. Super vrolijk en gezellig met een superpositieve vibe die je gewoon kunt voelen als je leest.

Gala darling

Gala schrijft sowieso dus ontzettend veel leuke artikelen, maar haar laatste stuk was over hoe ze de feestmaand december al helemaal heeft gepland (zo leuk: klik!) en dat is voor iedereen die van de maand december houdt een inspiratie bom! Daarnaast schrijft Gala elke donderdag ‘Things I Love Thursday’: een stuk over alle dingen waar ze op dat moment dankbaar voor is. Ze waardeert alles wat ze heeft en weet dat hoe meer dankbaarheid, hoe meer goede dingen haar kant op zullen komen! Elke vrijdag heeft ze Carousel: een parade van alle mooie, inspirerende en interessante dingen die ze die week op het internet gevonden heeft. Met trots kan ik zeggen dat ik er een keer tussen heb mogen staan.

Maar, één van de belangrijkste dingen waar Gala Darling, als blogger en als persoon, zich voor inzet is Radical Self Love. Ze doet niets liever dan anderen inspireren om van zichzelf te houden. Haar boodschap is dat we allemaal onszelf ‘radical’ moeten gaan liefhebben: onszelf accepteren, vertroetelen en ons het beste gunnen! We moeten onszelf leuk gaan vinden want we zijn ook allemaal leuk!

En daar schrijft ze superfijne, mooie stukken over. Zoals deze en deze.. of deze!

Als boodschap over Radical Self Love heeft ze het mooie Self Love Manifesto geschreven zoals je hieronder kunt zien:

Gala darling

Ik ben een beetje Gaga voor Gala.

Kennen jullie haar al? Wat vinden jullie van haar?

Door Genesis

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved