Lifestyle

Rescue tips bij break-ups

Vriendjes… Het ene moment zijn ze de prins op het witte paard en het andere moment kunnen we ze niet uitstaan en hebben we de grootste ruzie met ze over de onnozelste dingen. Bijvoorbeeld wie nu het nachtlampje aan heeft laten staan of over wat voor een soort film jullie gaan kijken. Vriendjes kunnen het bloed onder je nagels vandaan halen, beter dan wie dan ook.

Maar toch zijn zij degene waar je altijd met alles bij terecht kunt en staan ze altijd voor je klaar. Ook al heb je de laatste trein gemist of fiets je liever niet alleen in het donker, hij zou (bijna) altijd jouw redder in nood zijn!

Maar, gaat het niet meer tussen jullie en is de liefde over? Dan is dit niet het einde van de wereld! Wij ladies kunnen zonder deze men from mars. We zijn sterk genoeg om op onze eigen hoge hakken te staan en voor onszelf te zorgen. Heb jij nu wél het gevoel dat je leven na the break-up geen zin meer heeft. Weg met deze gedachte. Denk juist wat de voordelen van het vrijgezelle leven je bieden!

ex

De hoe-kom-ik-over-mijn-ex-heen tips!

Verwen jezelf
Doe eens lekker sportief en pak de fiets naar de supermarkt! Koop daar al het lekkers wat je ziet, van pepernoten tot cheese onion chips, dit keer maakt het niet uit wat voor een bedrag er uiteindelijk op de kassabon komt te staan. Zo’n verwenavondje heb je nu echt verdiend! Eenmaal thuisgekomen doe je je al vijf jaar oude, maar o zo lekker zittende pyjamabroek aan. Kies de allersimpelste film uit die in de kast staat. Maar onthoud: géén romantische film, daar ga je je alleen maar beroerder door voelen. Haal al het lekkerst tevoorschijn en eet de calorieën, die je net tijdens het fietsen hebt verbrand, er met liefde weer aan. Zo, dat lucht op. Maar als die te simpele film met te flauwe grappen eenmaal is afgelopen, heb jij je misselijk gegeten aan alle chocoladerepen, pepernoten, cheese onion chips en Ben & Jerry ijs en voel je je weer net zo ellendig als daarvoor. Misschien nog wel ellendiger! We moeten daarom op zulke momenten ook never nooit alleen zijn. Bel een vriendin of zij jou wilt bijstaan in deze moeilijk periode. Ze zal het vast niet erg vinden, aangezien jij de woonkamer hebt omgetoverd tot een groot snoepparadijs en je er ook altijd voor haar bent.

ex

Lijstjes
Maak samen met je vriendin een lijstje met alle negatieve punten die je maar van je ex kunt bedenken. Dit lucht enorm op kan ik je vertellen. Hij heeft een ochtendhumeur, bijt nagels, heeft enorme zweetvoeten, ga zo maar door. En niet stoppen voordat je er minstens dertig hebt! Misschien is dit een avondklus of zelfs nachtwerk. Maar hoe langer je er mee bezig bent, des te meer je op hem afknapt en hoe sneller je hem vergeet.

ex

Delete
Wis hem uit je geheugen. Dit betekent: alle vakantiemomenten, party pics, schoolfoto’s en andere kiekjes en filmpjes waar je samen met hem op staat wis je uit je bestand. Je weet heel goed waar de delete-knop op je computer zit. Oké, je hoeft niet alles meteen te verwijderen, maar maak in ieder geval een speciale map aan waar alleen jouw vriendin het wachtwoord van weet. Zo voorkom je emotionele terugvallen, zul je hem eerder vergeten en word je een stuk minder snel aan die leuke tijd met hem herinnert.

Vul de alleen-zijn-uurtjes anders in
Zoek een sport of hobby die je leuk vindt. Toen het nog aan was met je ex-lover had je hier geen tijd voor, omdat je onderhand om de dag bij elkaar op de lip zat. Nu ben je deze uurtjes helemaal vrij om te gaan en staan waar je wilt! In het begin zal dit even wennen zijn en zul je steeds aan de momenten denken dat je anders gezellig bij hem op de bank had gezeten. Maar deze gedachtes zullen langzaam maar zeker verdwijnen. Ook zijn sporten beoefenen of andere vrije tijdsbestedingen samen leuker dan alleen. Dus zoek een teamgenootje die dezelfde interesses heeft als jij. Misschien hebben jullie wel meer gemeen met elkaar dan jullie van te voren dachten!

Lekker snotteren en brullen
Big girls don’t cry… Alhoewel dat soms stiekem toch wel fijn is. Even alles eruit gooien, even lekker zielig zijn. Draai de volumeknop van je cd-speler op max. En zet een lekkere tranentrekker van Adele of Maria Mena op. Laat die tranen maar rollen. Houd je voor niemand in. Of ja, misschien is het wel eventjes verstandig ramen en gordijnen dicht te doen. Zo weet je zeker dat je morgen geen bezorgde buurvrouw aan de deur hebt staan, die de hele nacht niet heeft kunnen slapen omdat ze wilde weten wat er met je aan de hand was! O ja, en check na deze uitbarsting wel eventjes je make-up voor je de deur uitgaat…

ex

Shop till you drop
En last but not least: Shoppen! Veel outfits zullen je aan hem herinneren, dus tijd voor een grote schoonmaak in je kledingkast! En wat er hangt is misschien ook wel aan vervanging toe… Dus twee goede redenen om je eens lekker in de stad uit te leven. Je zult na de eerste winkel hem al (bijna) vergeten zijn. Want met je nieuwe outfit steel je aankomend weekend de show op dat leuke feestje. En wie weet loopt jouw droomman daar wel rond!

Heb jij nog goede tips bij een break-ups?

Bron beeld: weheartit

Door Evi

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved