Speelgoed: onze favorieten van vroeger!

Lifestyle door Redactie

Van de week ging ik de zolder op en vond allerlei speelgoed van vroeger. Ik voelde mij weer eventjes dat kleine meisje van vijftien jaar terug. Superleuk om te zien wat er in de jaren 90’ een rage was! Speelgoed brengt bij iedereen denk ik speciale herinneringen op, ook bij ons op de redactie.

Met vriendinnetjes speelde ik heel wat af. Mijn Barbies woonden in een sprookjesbos, Knuf de hond kon vliegen en met mijn pannensetje kookte ik de lekkerste gerechtjes. Wat was jouw lievelingsspeelgoed? Op de redactie gaan we even terug in de tijd en vertellen we jullie onze favourites.

Flippo's

toys

Op het schoolplein wedstrijdjes Flippo gooien. Wat keken we toch altijd uit naar de pauze! En onze moeders maar chipszakken kopen, want daar zaten de ronde plaatjes in. Er waren zelfs verzamelmappen voor de verschillende soorten Flippo’s. Was jij ook een fanatieke Flippo verzamelaar?

Littlest Pet Shop

toys

Een katje met een gebroken pootje, no problemo! Jij zorgde er wel even voor dat deze naar een dag weer geheeld was. Met Littlest Pet Shop konden we dagen lang spelen met piepkleine speelgoeddiertjes. Cute!

Furby

toys

Dit robotdiertje was geweldig! Furby kon praten! In deze tijd was dit echt een uitvinding. Jammer genoeg waren deze robotjes best prijzig, dus was het even sparen voordat we er eentje konden kopen…

My Little Pony

toys

Voor veel meisjes waren deze paardjes een droom om te krijgen. De My Little Pony’s waren er in allerlei kleurtjes. Tegenwoordig zijn ze zelfs op televisie te zien. Toen wij klein waren verzonnen we onze eigen avonturen met de kleine pony’s. Ze konden in een dag de hele wereld over reizen en maakten iedereen blij met een bezoekje. In ons fantasiewereldje kon alles!

Polly Pocket

toys

Nog meer van die kleine poppetjes: Polly Pocket! Een speeltuin, een huisje of een pretpark, je kon verschillende varianten van Polly Pocket krijgen. Vroeger was het erg leuk om deze allemaal te sparen. Zo kon je een heel dorp met de verschillende huisjes bouwen. Verzamelde jouw vriendinnetje ze ook? Dan was het nog leuker om samen te spelen!

Trolls

toys

De Trolls waren een beetje vreemd. Ze hadden een gek huidje en pluizig haar in allerlei kleurtjes. Maar toch hebben we er jaren mee gespeeld! Ook dit waren collectors items. Zullen deze Trolls nog eens een rage worden?

Tamagotchi

toys

Ze waren er in tientallen kleurtjes. Dit kleine computertje moest wel mee in de rugzak naar school. Want Tamagotchi moest toch te eten krijgen! Wat waren deze kleine diertjes schattig. Had jij er vroeger ook één?

Barbie

toys

Barbie hoort toch echt in dit rijtje thuis. Deze poppen waren onze favoriet. Op zolder liggen nog dozen vol met kleertjes, auto’s en accessoires voor deze modemeisjes. Al het spaargeld ging op aan Barbies. Wat jammer dat we nu geen kleine meisjes meer zijn…  

Scoubidou

toys

Scoubidou touwtjes, ken jij ze nog? Het is nog niet zo heel lang geleden dat deze gekleurde touwtjes een rage waren. Van kikkertjes tot sleutelhangers, je kon het zo gek niet bedenken of het was te Scoubidouen! Heb jij nog Scoubidou touwtjes in de kast liggen?

Wat was vroeger jouw favoriete speelgoed?

Door Evi