Tips: Laat je goede voornemens uitkomen!

Lifestyle door Redactie

We hebben het er met jullie al even over gehad: goede voornemens! Uit jullie reacties zagen we dat er voor dit jaar weer heel veel voornemens zijn gemaakt. Dus hier een aantal handy tips om ze ook écht na te komen!

genesis

Verdeel goed!
Je kunt natuurlijk proberen om vanaf nu elke dag al je huiswerk te gaan maken, daarbij ook nog een uur te sporten, niet meer te snoepen, meer boeken te lezen. En dan ook nog eens extra tijd besteden aan je vriendje, je beste vriendin of je huisdier, zoals je van plan bent.

Jezelf uitdagen is heel goed maar maak het niet te moeilijk! Er zit maar 24 uur in één dag,  je bent geen machine en niet al je dagen zijn hetzelfde (gelukkig!). Dus misschien is het dan beter om alles wat meer te verdelen. Je kunt bijvoorbeeld zorgen dat je je huiswerk kunt maken op bepaalde dagdelen, voor jezelf bepalen dat je op maandag, woensdag en vrijdag naar de sportschool gaat en als doelstelling zetten dat je minimaal een keer in de week iets leuks gaat doen met je vriendje!

genesis

Plannen
Vaak helpt het heel erg als je dingen opschrijft. Als je in je agenda schrijft wanneer, waar en hoe lang je iets wil gaan doen dat met je goede voornemen te maken heeft,  heb je niet alleen de tijd vastgezet maar is het ook heel concreet: ik ga dan en dan werken aan mijn goede voornemen!

genesis

Geduld…
Als je in de eerste week van januari gaat hardlopen, verwacht dan niet over een week een halve marathon te kunnen lopen! Dat klinkt misschien overdreven en je kunt zeggen ‘dat doe ik heus niet’, maar het is een makkelijke valkuil waar we allemaal in kunnen trappen! Want na een dag gezond eten ben je niet meteen die tien kilo lichter en na een uur piano spelen ben je geen Beethoven, terwijl je dat misschien wel zou willen. Heb een beetje geduld met jezelf en wees daarin lief voor jezelf. Zeg dan maar gewoon: ‘Ik ben er dan nog niet, maar ik ben tenminste wel op weg!’

genesis

Wees trots!
Want ook al ben je niet meteen kampioen hardlopen na je eerste vijf kilometer of een gezondheids 'guru' na je eerste ervaring in de keuken, dat je op weg bent is al een mijlpaal op zich. Vier al je kleine stapjes en overwinningen. Wees blij met wat je dag voor dag bereikt en probeer trots te zijn op wat je doet!

genesis

Beloon jezelf
Doe je goed je best? Dan mag je jezelf best af en toe cadeautjes geven! Een leuke nagellak na een maand vier keer in de week sporten? Een mooi paar pumps? Lekker uit eten? Kies iets wat je leuk vindt!

Nu ben ik ook wel benieuwd hoe jullie van plan zijn jullie goede voornemens vol te houden? Please share!

Door Genesis