Report: Carlotta in Londen

Lifestyle door Redactie

London calling! Hier alweer mijn tweede report vanuit Londen om jullie op de hoogte te houden van alles must-see’s, do’s en hoe het dagelijks leven van een student er hier uit ziet.

Maar eerst even wat meer over mijzelf, aangezien velen zich afvroegen wie ik ben en wat ik in Londen doe! Mijn naam is Carlotta, ik ben een nuchter Hollands meisje en, na het behalen van mijn Vwo-diploma, besloot ik om naar Londen te vetrekken en daar journalistiek te gaan studeren. Hoewel ik nu twintig ben en in mijn laatste studiejaar zit, weet ik eigenlijk nog steeds niet wat ik echt wil. Er zijn zoveel leuke dingen! En één van die dingen is leven in Londen...

carlotta

Toen ik twee jaar geleden naar Londen verhuisde, was het in het begin erg spannend. Een nieuwe studie, een nieuwe stad, een nieuw land. En dan moet je opeens zelf gaan koken, boodschappen doen en de rekeningen betalen! In het begin had ik ook best heimwee. Maar gelukkig ging dat snel voorbij toen ik leuke mensen leerde kennen, niet alleen Britten, maar mensen met verschillende nationaliteiten! Feestje hier, etentje daar en de heimwee was zo verdwenen!

Ik ben natuurlijk erg druk bezig met mijn studie, maar ik probeer in mijn vrije tijd zo up-to-date mogelijk te blijven over de laatste ontwikkelingen in modeland en het ontdekken van deze geweldige stad. Er is hier altijd wel iets leuks te doen! En deze dingen wil ik graag met jullie delen!

Deze keer vond ik het tijd worden om iets typisch Engels te doen en een beetje van de cultuur te proeven (letterlijk)! Ik heb genoten van een heerlijke Afternoon Tea met scones en finger sandwiches. Er waren zoveel smaken thee waar ik uit kon kiezen! En de thee moest natuurlijk op z’n Engels gedronken worden: met melk en heel veel suiker.  

londen

Hoewel het theeleuten heel erg leuk was, was het hoogtepunt deze maand toch echt het optreden van Rihanna. Maar liefst drie avonden trad ze op in de gigantische O2 Arena en ik was één van de gelukkigen die erbij aanwezig mocht zijn! Van begin tot eind was het een geweldige show. Rihanna rocked it!  Ze zong super en kwam tevoorschijn in tientallen outfits, die stuk voor stuk prachtig waren. Eén van haar fans heeft ze een extra leuke en spannende avond bezorgd, toen ze haar het podium optrok en haar een lapdance gaf!

rihanna

Het leuke aan Londen is dat er elke dag wel ergens wat te doen of te zien is, en je hoeft er lang niet altijd voor te betalen! Deze maand heb ik een bezoekje gebracht aan de leuke buurt Brick Lane, die erg trendy en gezellig is. Eén van de vele galeries rondom Brick Lane hield een gratis expeditie van bijzondere high heels. Alice in Wonderland geïnspireerde hakken, Nike hakken en Christian Louboutin ballerina’s (met een extreem hoge hak!) waren hier allemaal te spotten.

londen

londen

londen

londen

londen

Ook heb ik in de leuke wijk Carnaby Street het chique warenhuis Liberty bezocht. Deze department store bestaat al sinds 1875 en dat is zeker te zien! Bijvoorbeeld aan het originele trappenhuis en aan de buitenkant van dit gigantische gebouw. Erg mooi!

londen

londen

londen

londen

Ook al is het gebouw antiek, de spullen die ze er verkopen zijn echt van deze tijd! Van huisartikelen tot textiel, alles is er verkrijgbaar! Bijna elke fashion merk is wel in het warenhuis te vinden.

londen

londen

londen

Ook de schoenen- en accessoire-afdeling is ge-wel-dig! Helaas alleen om naar te kijken, tenzij je een heel goed gevulde portemonnee hebt…

londen

londen

londen

londen

Mocht je meer op zoek zijn naar shops die wat vriendelijker voor je bankrekening zijn, dan ben je bij het warenhuis om de hoek aan het juiste adres. Daar ligt Carnaby Street, waar heel veel leuke, alternatieve en vintage boetiekjes te vinden zijn. Voor ieder wat wils! Deze winkelstraat was erg populair in de jaren ’60 en de hippie vibe is nog steeds aanwezig!

londen

londen

londen

londen

In deze fashionable buurt zit ook Lily Allen’s vintage winkel en deze is zeker niet te missen!

londen

londen

Eind oordeel: Carnaby Street is zeker een plek die ik aanraad om te bezoeken voor fashion inspiration. Niet alleen de winkels zijn mooi aangekleed, ook de mensen op straat zijn erg stijlvol.

Do: Alle mooie items in Liberty bezichtigen en vintage boetiekjes bezoeken die te vinden zijn in Carnaby street.

Don’t: Te veel mooie hakken passen op de schoenenafdeling van Liberty, want er hangt (helaas voor mij) een behoorlijk prijskaartje aan deze schoenen.

Tot de volgende keer!

Liefs uit Londen,

Lezeres Carlotta