Lifestyle

Fotografille

Kennen jullie de leuke (en handige!) website van Evelien al? Fotografille is een Nederlandse website voor meiden die het hartstikke leuk vinden om te fotograferen, maar geen zin of doodgewoon geen tijd hebben om zich in het hele ingewikkelde technische aspect te verdiepen. Evelien maakt fotograferen makkelijk en (nog) leuker!

Fotografille

Fotografille

Wat is Fotografille precies?
Fotografille is een website over fotografie en beeldbewerking speciaal voor meiden. Geen lastige saaie teksten maar simpele uitleg van technieken, inspiratie, tips waarmee je snel zelf aan de slag kan, Photoshop tutorials, DIY en fotowedstrijden om aan deel te nemen.

Fotografille

Waarom ben je fotografille begonnen?
Fotografille is begonnen als een blog waarop ik mijn 52 weken project kon zetten. Ik maakte in 2011 iedere week een zelfportret en plaatste dat op mijn site. Al snel begon ik ook Photoshop tutorials te maken en volgden er inspiratieartikelen. Fotografie wordt vaak gezien als een technische en ingewikkelde hobby maar ik weet dat er veel meiden zijn die (net als ik) de creatieve kant willen ontdekken op een makkelijke manier. Omdat ik zo’n site niet kon vinden ben ik er zelf één begonnen. Ik vind het leuk om mensen iets te kunnen leren en ik vind het super om te zien wanneer iemand een tip heeft opgevolgd of een tutorial heeft uitgevoerd.  

Fotografille

Waar komt jouw passie voor het fotograferen vandaan?
Al van kleins af aan ben ik altijd creatief bezig geweest. Ik wist dan ook meteen dat ik een  creatieve opleiding wilde doen na mijn middelbare school. De keuze voor grafisch ontwerper was snel gemaakt. Tijdens mijn opleiding kreeg ik veel fotografielessen, ik vond het leuk om de ideeën en beelden in mijn hoofd om te zetten naar een foto. Een foto kan juist ook heel anders worden dan hoe je hem in je hoofd zag. Je hebt vaak niet overal grip op en daar ontstaan de leukste en origineelste foto’s door. Daarnaast vind ik het leuk om mooie, leuke of speciale momenten vast te kunnen leggen voor later.

Fotografile

Wat wil je met fotografille bereiken?
Ik wil mijn bezoekers enthousiast maken en zelf aan de slag laten gaan met fotografie en het bewerken van foto’s. De technische kennis is niet zo moeilijk als het lijkt, en door dit met voorbeelden te laten zien wordt het heel toegankelijk voor alle leeftijden. Daarnaast wil ik dat bezoekers hun creativiteit en emoties om kunnen zetten in foto’s en zich niet hoeven in te houden door gebrek aan techniek. Inmiddels zijn er twee fotowedstrijden op Fotografille geweest en ik hoop dat er nog veel zullen volgen!

Fotografille

Fotografille

Vinden jullie fotograferen ook zo leuk? Kennen jullie de website van Evelien al?

Beeld: Fotografille

Door Annemerel

LOVE dit artikel
10 meiden hebben deze blog geloved