Puberonzekerheden

Lifestyle door Redactie

De lezeressen van onze zus Ze.nl zijn iets ouder en schrijven een brief aan hun 16-jarige ik: Ken je dat? Dat je terugdenkt aan je pubertijd en denkt... ‘Oh my, waar maakte ik me allemaal druk om in die tijd, en wat wás ik onzeker!’  En nu, als euh.. volwassen en wijze vrouw, zou ik dit tegen mijn 16-jarige ik willen zeggen.

Lieve 16-jarige ik,
Om je maar meteen gerust te stellen: die pukkels gaan echt weg hoor. Misschien niet helemaal. Maar voor een groot deel. En dan durf je zelfs af en toe zonder een dikke laag klei op je gezicht over straat. Hoezee!

En ja, die beugel. Dat is echt niet erg hoor. De lijdensweg duurt even maar het eindresultaat mag er wezen! *smile*

puberonzekerheden

Waarom je nog niet ongesteld bent en je vriendinnen het allemaal op hun twaalfde al waren? Ach… doet het er toe? Wees blij dat je nu nog niet met zo’n dikke luier in je onderbroek euh… string hoeft te lopen. En je hoort er heus wel bij als je ‘het’ nog niet bent. En dat je tegen iedereen hebt zitten liegen dat je wél al ongesteld bent, is niet zo slim. Want nu moet je een soort fake-agenda bijhouden, met wanneer je zogenaamd ongesteld bent. Anders hebben ze je door.

Die jointjes rokende jongen op die scooter is niet de ware.

Een vriendje? Nee, daar begin je voorlopig nog niet aan hoor. Ja, je bent een laatbloeier inderdaad. So what? Over een paar jaar zien al die sukkels uit je klas die je nu niet zien staan, je ineens wél staan.

puberonzekerheden

Meiden die je nu achter je rug om uitlachen om je figuur, komen zichzelf later allemaal tegen. Gerechtigheid!

En die leuke jongen? Laat hem achter jou aan lopen! Dromen, zwijmelen en hopen dat ‘ie ooit zijn tong in je mond steekt is oke, maar ga hier niet vanuit want dan kan het alleen maar meevallen!

De wereldbevolking bestaat niet alleen uit kliekjes. Be yourself!

puberonzekerheden

Het is heel schattig dat je denkt dat vriendschap voor altijd is, maar dat loopt negen van de tien keer anders dan verwacht. Ook in de liefde kom je struggles tegen. Maar ook daar kom je wel overheen. Ook al denk je op dat moment dat je de rest van je leven zal blijven rouwen om hem op liedjes van Mariah Carey.

De songs van de Spice Girls zitten inderdaad vol levenswijsheden.

Het komt allemaal goed, lieve 16-jarige ik. Heb even geduld.

Geschreven door Ze.nl