Trouwen voor één dag!

Lifestyle door Redactie

Herinneren jullie je een zekere Sex and the City aflevering waarin Carrie trouwt met zichzelf? Doodmoe van alle cadeaus die ze voor vrienden moet kopen voor verlovingen, trouwerijen en kinderen stuurt ze een brief dat ze met zichzelf getrouwd is. Haar verlanglijstje ligt bij schoenenwinkel Manolo Blahniks.

Heb jij ook zin om met jezelf te trouwen? Of misschien met je oma, je iPhone, je favoriete outfit, de ketting die je al jaren dagelijks draagt, je zuurverdiende It-bag, je zus of een reep chocolade? Dat kan!

trouwen in een dag

Op zondag 1 april in Rotterdam kun je voor één dag trouwen met wat je maar wilt. Nee, het is geen grap. Waarom er dan toch voor 1 april gekozen is? Het is een bizarre actie en daarbij hoort eenzelfde soort datum.

Wat dit grapje kost en hoe je meedoet?

Trouwen voor één dag wordt mogelijk gemaakt door Cordaid Microkrediet. Met hun platform Cordeals, bedoeld om geld inzamelen weer leuk te maken, halen zijn geld op voor ondernemers in ontwikkelingslanden. Ondernemers krijgen een klein bedrag om hun onderneming op te starten, vervolgens betalen zij dit wekelijks in kleine hoeveelheden terug. Vervolgens wordt dat geld weer gebruikt om andere ondernemers te steunen.

http://www.cordeals.nl/deals/trouwen-voor-een-dag/

Op de website van Cordeals kun je zelf aangeven hoeveel geld je over hebt om aan deze 'deal' deel te nemen. Meedoen kan met een minimum bedrag van 25 euro!

Doe jij mee?

Door de redactie