Fotoshoot tips

Lifestyle door Redactie

Een fotoshoot met vriendinnen vinden veel meiden heel leuk. Maar er zijn natuurlijk ook een aantal fotografie fanaten die het alleen gaaf vinden om foto’s te maken waar zij zelf niet op staan. Voor die ladies hieronder een paar tips! Een deel klinkt misschien heel logisch, maar is zeker handig om als checklist te gebruiken. Want het is nogal vervelend als je iets vergeten bent en daar pas later - op locatie (we spreken uit ervaring) - achter komt.

- Probeer een vriendinnetje te vragen die fotogeniek en niet bang is om te poseren. Kies dus iemand waar je veel plezier mee hebt, maar die ook af en toe serieus kan zijn!

tips fotoshoot

- Zorg dat je een leuke locatie vindt. Een rijk, luxe locatie kan leuk zijn, maar een oud, verwaarloosd huis of een industrieterrein ook. Denk goed na over wat je wilt uitstralen en zorg dat je jezelf bij elk onderdeel (visagie, locatie, model, enzovoort) weer vraagt: klopt dit bij wat ik wil uitstralen met de foto?

tips fotoshoot

- Neem een goede camera mee. Als je een spiegelreflexcamera hebt is dat natuurlijk helemaal mooi meegenomen, maar een paar foto's maken met een analoge camera of zelfs een wegwerpcamera, kan ook heel leuk zijn. Je bent met de laatste twee camera's genoodzaakt kieskeuriger te zijn in het schieten; je kunt de foto namelijk niet meteen bekijken of wissen!

tips fotoshoot

- Neem meerdere kledingsetjes mee en denk na over de visagie. Kies voor een natuurlijke look als je de make-up tussendoor niet wil veranderen. Wil je dat wel doen? Vergeet dan de make-up remover niet!

- Zorg dat je camera voldoende opgeladen is en natuurlijk dat je genoeg schijfruimte hebt om lekker los te gaan met fotograferen.

tips fotoshoot

- Bekijk van te voren wat voor weer het wordt. Het weer is heel bepalend voor het eindresultaat. Ook de hoogte van de zon is belangrijk, dus bedenk ook of je de fotoshoot in de ochtend, middag of avond wil houden. In de middag bij felle zon is meestal geen goed idee. Het beste is als de zon net doorbreekt, een beetje bewolkt (niet 'te' bewolkt, aangezien de zin om te fotograferen dan ver te zoeken is) en natuurlijk geen regen!

- Neem eten en drinken mee als je op verschillende locaties wilt schieten.

tips fotoshoot

- Tegen het licht in fotograferen heeft geen zin (tenzij je alleen silhouetten wil showen). Als je met het licht mee fotografeert, dan moet je rekening houden met het feit dat je model de hele tijd in de zon moet kijken.

tips fotoshoot

- Soms is het fijn een laptop bij de hand te hebben om de foto’s gelijk in het groot te bekijken, dit is natuurlijk alleen mogelijk als je met een spiegelreflexcamera fotografeert. Zo kun je snel zien welke instellingen je moet veranderen, maar je kunt ook details snel bijwerken, zoals wanneer de ketting van je model scheef hangt.

Heb jij nog goede tips voor een geslaagde fotoshoot?

Bron beeld: weheartit

Door Annick