Vogue NL is coming!

Lifestyle door Redactie

Nog maar twee dagen en dan is het zo ver! Dan kun je naar de winkels rennen om hem te bemachtigen: de allereerste editie van de Nederlandse Vogue! Alles is wonderbaarlijk goed geheim gehouden, dus wij zijn onwijs benieuwd naar alle interviews, editorials, fashion en natuurlijk naar de cover. De spanning stijgt!

vogue nl
The office van de Nederlandse Vogue

Aankomende woensdag, op 21 maart kun jij een van de geselecteerde Bijenkorf filialen binnenstormen voor jouw Vogue. Tijdens deze exclusieve voorverkoop is er een collector’s edition te koop: een speciale druk van het eerste nummer. Er is slechts een beperkte oplage, dus wees op tijd! Op donderdag is de Vogue landelijk verkrijgbaar, dus dan kan je ook nog je slag slaan.

vogue nl

Er zijn al achttien internationale titels van de Vogue en vanaf deze week heeft ook Nederland een eigen Vogue. Menig modelover hoopte al jaren op een Nederlandse editie, maar ook toen in november vorig jaar bekend werd dat die er kwam, werd nog een tijd lang geheim gehouden wanneer dan. Tijdens een besloten Vogue-diner op 21 februari werd de lanceringdatum dan eindelijk bekend gemaakt.

vogue nl

Vogue Nederland is volgens de makers vernieuwend, inspirerend en uitdagend. Waar nodig is het blad sexy en vrouwelijk, maar vooral inhoudelijk: vol interviews met mensen die ertoe doen. Vogue wordt ook wel de ‘queen of the fashion magazines’ genoemd.

Karin Swerink is de hoofdredacteur van Vogue. Zij was vormalig hoofdredacteur bij Glamour en zij vertrok samen met collega’s Martien Mellema en Fiona Heringnaar Vogue. Verder werkt Rinke Tjepkema van de Grazia nu voor Vogue en ook Saskia van Langevelde behoort tot Team Vogue. Je kunt ze allemaal volgen op Twitter.

vogue nl

Karin: “Het is een grote eer dit iconische tijdschrift te mogen maken. Vogue is fabulous, vooruitstrevend en enig in zijn soort. Ik ben een fantastisch team om me heen aan het verzamelen, de crème de la crème van al het talent dat er over de hele wereld is. Het blad wordt een inspiratiebron, zowel nationaal als internationaal. Vogue Nederland is dan ook een unieke toevoeging aan de Vogue familie.

vogue nl

Aanstaande woensdag staat RTL8 in het teken van de Nederlandse Vogue om te vieren dat HET fashion magazine naar Nederland komt! Om 20.30 begint de twee uur durende documentaire ‘The September Issue’ over hoe het er aan toe gaat op de Amerikaanse redactie van de Vogue onder leiding van Anna Wintour. Van 22.30 tot 23.00 wordt het ‘Vogue Report’ uitgezonden, waarbij je een exclusieve blik achter de schermen krijgt bij de lancering van de Nederlandse Vogue. Hier vind je een preview van het report. We Like!

vogue nl
Karin Swerink en Fiona Hering

Before it’s in fashion it’s in Vogue - Vogue visie

Ga jij deze week een Nederlandse Vogue bemachtigen?

Bron beeld: Reinier van der Aart

Door Annick