Vier de lente met 15 tips!

Lifestyle door Redactie

Het is alweer een paar weekjes lente en dat vinden wij meer dan fijn. Ook al laat het zonnetje zich niet elke dag zien, de mooie dagen zitten er wel aan te komen! Warme temperaturen en zonnestraaltjes op ons hoofd maken ons helemaal happy en we krijgen gelijk zin om de hele dag buiten te zijn.Wij geven je vijftien tips om optimaal te kunnen genieten van de lente!

Terrasjes
Als de zon een dagje goed schijnt is het heerlijk om weer eens op een terrasje te pakken. Nu moet je misschien nog een jas aan, maar dat neemt het lentegevoel niet weg.

IJsjes
Na een lange schooldag rijdt je met je vriendinnen langs de ijswinkel op de hoek van de straat. Als het lekker warm is, is ijs een prima reden om je schoolwerk nog eventjes uit te stellen! Softijs, waterijs… Yummie!

vier de lente

Opruiming kledingkast
Spit je kledingkast uit en ga op zoek naar je lentekleding. Bedenk wat je wil houden en wat je meteen weg wil gooien. Het is altijd leuk als je je lente items weer uit de kast kunt halen en zo zie je meteen wat je nog moet aanschaffen. Wat je wegdoet kun je naar een goed doel als de kledingbank doen. Dan heb je ook nog een goede daad verricht! Je kan natuurlijk ook lekker cashen door je items te verkopen op een rommelmarkt of met Koninginnedag. Dan heb je weer geld voor een nieuwe garderobe ;)

Shoppen
En wat daarna komt natuurlijk: shoppen voor nieuwe lentekleren! De nieuwe collecties hangen al in de winkel en het brengt je meteen in de lentestemming. Maar eigenlijk is elk excuus om te winkelen natuurlijk welkom.

Relaxen in het park
In plaats van thuis gelijk met een warme kop thee achter de computer te kruipen,  besteden we onze tijd liever buiten. En welke plek is hier geschikter voor dan het park? En als de zon zo lekker warm is, vinden we dat gekriebel van het gras helemaal niet zo erg. Geen park in de buurt? De tuin voldoet natuurlijk ook.

vier de lente

Afspeellijst
Maak een afspeellijst met de meest zonnige liedjes. Of liedjes die je aan een leuke vakantie of leuke dag op het strand doen denken. Als je die opzet wordt je meteen vrolijk!

Shorts en skirts
Tijdens de wintermaanden was het vaak de kunst om zoveel mogelijk laagjes over elkaar aan te trekken. Inclusief panty's onder je broek en drie paar sokken. In de lente en zomer is het heel wat makkelijker: shorts en hempjes. En als de zon het eventjes laat afweten vandaag, is er natuurlijk altijd de mogelijkheid om een panty te dragen onder je minirokje!

vier de lente

Zonnebrillen
De zon wordt steeds feller. En om ogenknijpen fashionable te voorkomen is er natuurlijk maar een oplossing: de zonnebril! De aviator-bril blijft hip dit jaar. Voor de meiden die aan iets nieuws en gewaagders toe zijn: probeer eens de cateye-zonnebril. Of een John Lennon waardig rond zonnebrilletje aka de keyhole zonnebril.

Bloemenprintjes
Het bloemenprintje is altijd leuk. Maar in de lente is het toch wel het leukst. Kies een fleurige legging of voor de dare-devils een gebloemd jurkje of een broek.

vier de lente

Voorjaarsschoonmaak
Veel mensen doen aan het begin van de lente een voorjaarsschoonmaak. Dan ruim je alles op, gooi je dingen weg die je niet meer gebruikt en maak je alles schoon. Als je daarna het raam openzet, voelt alles weer fris en schoon en ben je klaar voor een nieuw seizoen.

Vrolijke nagellak
Vrolijke nagellak kan altijd, maar is zeker het leukst als het lekker weer is. Schattige bloemetjes of gewoon een funky kleurtje: nagellak maakt je lente-outfit helemaal af!

vier de lente

Boybands
Gezellig in het parkje chillen is toch nog net iets gezelliger met een lekker muziekje op de achtergrond. Boybands zijn hier perfect voor. Een paar tips? The Kooks, Chef’Special, One Direction en Go Back To The Zoo. Nu kun je echt gaan genieten van het weer!

Slippers
Oké , toegeven: het is niet iedere dag even mooi weer. En dus niet iedere dag even praktisch om je slippertjes naar school aan te trekken. Maar het geeft zo’n lekker gevoel om je versgelakte teennagels te zien als je naar beneden kijkt. En zo zien je tenen ook weer eens een beetje zon na deze lange winter :)

vier de lente

Bruin worden
En de zon heeft natuurlijk nog een voordeel: bruin worden. Een kleurtje in je gezicht kan nooit kwaad. Het geeft net dat gezonde tintje. En dat ziet die neonroze bikini er ook ineens een stuk leuker uit!

Zwemmen
En dan bedoel ik natuurlijk niet in het binnenzwembad, maar in het meertje of een buitenzwembad. Of voor de echte diehards misschien zelfs in de zee. Want het buitenzwembad is leuk, maar er gaat toch niets boven in de zon lekker zwemmen en daarna neerploffen op je handdoek.

vier de lente

Weet jij nog leuke tips om de lente te vieren?

Bron beeld: weheartit

Tip en artikel ingezonden door Janna