De dag van de aarde!

Lifestyle door Redactie

April is “Earth Month” en vandaag, 22 april, is Earth Day! En omdat wij bij Girlscene ons echt niet alleen maar druk maken over de kleur nagellak op onze nagels, de levens van onze favoriete celebrity’s en de ZARA, staan we hier graag even bij stil. We moeten zuinig zijn op onze planeet willen we hier nog een tijdje langer zorgeloos kunnen leven. Wij geven je tips om te helpen to save the world!

de dag van de aarde!

1. Let op je water gebruik. Zet die kraan uit als je je tanden poetst, sta niet langer dan nodig onder de douche (ook al is dat nog zo lekker). Drink liever water uit de kraan (in Nederland is kraanwater vaak zelfs gezonder dan flessenwater). Draai geen wasmachine voor drie kledingstukken en hetzelfde geldt voor de vaatwasser.

2. Heb je een auto, of rijbewijs? Gebruik die auto niet voor ieder wissewasje.  Zelfde geldt voor je scooter. En als je dan toch die auto / scooter moet gebruiken, combineer dan. Scheelt niet alleen heel veel aan CO2 uitstoot, scheelt je ook een hoop geld.

de dag van de aarde!

3. Gebruik je fiets als je naar school moet of de stad. Scheelt niet alleen CO2, ook weer een abonnementje op de sportschool. Dat fietsen is dus echt wel een vette work-out.

de dag van de aarde!

4. Recycle! Doe je plasticflesjes in de juiste afvalbak en als je moet kiezen tussen twee producten, kies dan altijd het product dat het minste afval geeft. Spaar al je oud papier op en breng het naar de papierbak.. Het is zo makkelijk, maar zo weinig mensen doen het daadwerkelijk!

5. Haal die stekkers uit het stopcontact als je ze niet gebruikt of je apparaten zijn opgeladen. Als je de oplader van je telefoon in het stopcontact laat zitten gebruikt hij nog steeds stroom.

de dag van de aarde!
(en dan kies je natuurlijk niet voor de broccoli die in plastic verpakt zit!)

6. Ga je boodschappen doen? Zorg dan altijd dat je een boodschappentas bij je hebt, zodat je geen plastictasjes hoeft te gebruiken!

7. Het klinkt heel vanzelfsprekend, maar doe die lichten uit als je de kamer verlaat en laat je computer niet dag en nacht aanstaan. Dat kost niet alleen retenveel energie, het is ook niet erg goed voor je computer.

8. Zet die verwarming niet direct hoog. OK, als het buiten vriest snappen we het helemaal. Maar heb je er wel eens aan gedacht dat je ook gewoon een lekkere trui aan kunt trekken?

de dag van de aarde!

9. Plant een paar bomen! Ze nemen CO2 op (en dat is goed!) en ze zorgen voor zuurstof! Hell yeah! (En ze staan ook nog eens leuk en gezellig!)

10. Ga in plaats van naar de sportschool lekker buiten sporten. Sportscholen verbruiken veel energie en je moet er ook nog eens naartoe. Daarbij is buitensporten ook een STUK goedkoper!

de dag van de aarde!

Heb jij nog tips om met een kleine aanpassing "de aarde te redden"?

Door Annemerel