Lifestyle

Vriendschap met een jongen. Kan het?

Vrienden zijn met een jongen. Kan dat? Daar verschillen de meningen aardig over. Hier op de redactie hebben wij allemaal goede vriendschappen met jongens. Maar er zijn meiden die denken dat het niet werkt. Wanneer werkt het wel en wanneer werkt het niet? Lees het hier!

vriendschap

Het vooroordeel over vriendschappen tussen jongens en meisjes is dat één van de twee altijd meer zou voelen. Ook hoor je vaak dat er 'een bepaalde spanning' zal hangen tussen de twee. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Zo zou je vriend ook gewoon op jongens kunnen vallen of jij op meisjes. Maar daar wordt minder heftig op gereageerd. Een vriendschap tussen twee hetero's wordt veel vaker bediscussieerd.

Waar moet je rekening houden bij een vriendschap met een jongen?

- Emotionele buien begrijpt hij niet, daarvoor kun je beter bij je vriendinnen terecht.

- Jongens maken graag grove grapjes, ook over andere meisjes...

- Hij zegt niet zo vaak als je vriendinnen hoe blij hij met jou is als vriendin. Bij jongens moet je dat uit zijn gedrag halen en niet uit zijn woorden.

- Pas op dat je geen verkeerde signalen afgeeft. Natuurlijk kun je je vriend dikke knuffels geven of gewoon een kus op zijn mond, maar hij moet niet denken dat je verliefd op hem bent. Als hij dat denkt, zou hij zich plotseling anders kunnen gaan gedragen.

vriendschap

- Op een gegeven moment zal hij zich ook gaan gedragen alsof je one of the guys bent. Bereid je voor op lichaamsgassen!

- Vergeet niet dat mannen toch van een andere planeet komen, hij zal jou niet altijd begrijpen en andersom ook niet. Communicatie werkt bij jongens en meiden gewoon allebei anders.

- Heeft hij te veel gedronken? Dan kan hij aanhankelijk worden...

- Over seks praten kan natuurlijk, maar houd details over de bedprestaties van je vriend een beetje buiten beschouwing. Jij wil je toch ook niet kunnen voorstellen hoe je beste vriend het met zijn vriendin doet? Jullie hebben nou eenmaal een beetje een broer-zus relatie...

- Van je omgeving krijg je reacties als: 'Waarom zijn jullie geen stel? Jullie zouden zo leuk bij elkaar zijn!' of 'Is hij echt niet verliefd op je?'. Negeer dat en lach er om, jullie weten hoe het zit en daar gaat het om!

vriendschap

Heb je vrede met alle bovenstaande punten? Mooi! Want een vriendschap met een jongen is super leuk én handig. Als jij bijvoorbeeld verliefd bent, kan hij je mooi helpen als je ergens over twijfelt. Hij weet tenslotte als geen ander hoe mannen werken. Ook hebben mannen vaak heel erg droge en scherpe opmerkingen, zo kun je samen lekker in een deuk liggen! En twijfel jij of je jurkje je wel staat? Een jongen zal het je altijd eerlijk zeggen.

Vraag jezelf wel even af voor je vrienden wordt of je echt niets voor hem voelt. Voor je het weet sta je in MTV's Friendzone...

Geloof jij in jongens/meisjesvriendschappen? En heb jij zelf zo'n vriendschap?

Door Esmée

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved