The start of something new #4

Lifestyle door Redactie

Een tijdje geleden vroegen wij jullie om je leukste, grappigste en meest romantische love story. Want wat smullen wij van verhalen over de liefde. Daarom kunnen we ook zo heerlijk wegdromen bij romantische komedies. Dit zijn real stories, van jouw mede-Girlscene-lezeressen!

the start of someting new

Rachel: “Ik werkte al een tijdje achter de balie van het zwembad in mijn woonplaats. Elke donderdagavond kwam er een jongen zwemmen die mij altijd heel enthousiast begroette. Een paar weken later kwam die jongen op een feestje naar mij toe en vroeg verlegen: "Misschien een hele slechte openingszin hoor, maar werk jij niet bij het zwembad?". We raakten aan de praat en sloten de avond af zonder nummers te wisselen, maar beloofden dat we elkaar op Facebook toe zouden voegen. Zoals beloofd, voegde hij me toe op Facebook en nadat ik in een post verzuchtte dat ik mijn fiets nog op moest halen bij een vriendin, bood hij aan me naar haar toe te brengen. Achterop zijn fiets, negen kilometer lang. En dankzij die negen kilometer achterop zijn fiets en zijn hele slechte openingszin is hij nu al bijna een jaar mijn vriendje.”

the start of someting new

Josina: “Ik zat al twee jaar bij hem op school en vond hem er altijd al erg leuk en lief uitzien, maar ik had nooit nagedacht over hoe het zou zijn als we samen zouden zijn. Met kerst 2009 waren we beiden al een half jaar van de Middelbare school af en toen kwam ik hem tegen met uitgaan. Hij stond een beetje alleen en we begonnen te praten. Dit ging door tot de lichten aangingen. Vanaf dat moment dacht ik: 'Wauw, wat is hij leuk!’ Er ging een week voorbij en had hem niet meer gesproken. Ik kon niet wachten tot ik hem tegen zou komen met Oud & Nieuw. Toen het zover was en ik hem na 00:00 tegen kwam wenste we elkaar gelukkig Nieuwjaar! En dat werd zeker een heel mooi gelukkig nieuw jaar! Vanaf die avond hebben we elkaar niet meer losgelaten en we zijn inmiddels al ruim twee jaar samen. Ik hoop dat ik mijn hele leven nog met hem delen mag.”

the start of someting new

Michelle: “In het schooljaar 2008/2009 ging ik naar een andere klas. Mijn nieuwe klas was super leuk en in die klas zat Ryan. Bij het vak Duits zat Ryan een tafel achter mij. Ik had in die tijd eens van mijn verjaardagsgeld een ring van ti Sento gekocht en de lerares Duits vroeg voor de grap of ik ten huwelijk was gevraagd. Ik was wel in voor een grapje en zei: "Ja". Dus zij wilde natuurlijk weten door wie en ik keek achter me en koos een willekeurige jongen en zei "door Ryan!" Ryan schaamde zich dood, maar de grap ging verder en ik zei dat we gingen trouwen op 12-12-12 (dat leek toen nog ver weg). In 2010 zaten Ryan en ik nog steeds bij elkaar in de klas, maar nu begonnen we elkaar beter te leren kennen. In april gingen we met de eindexamenklas naar Venetië en op 21 april 2010 op het San Marco plein vroeg Ryan mij voor de grap met een roos (die hij had gekocht van zo'n man op straat) of ik met hem wilde trouwen. Dit was natuurlijk een grapje, maar later in hotel hebben we toch de liefde toegegeven aan elkaar. Volgende maand zijn we 2 jaar samen en nog steeds ontzettend verliefd.”

the start of someting new

Marloes: “Op een doodnormale donderdagmiddag besloot ik na school even een bezoekje aan de kapper te brengen. Eenmaal bij de kapper aangekomen zag ik dat het aardig druk was, maar ik nam toch maar plaats in de wachtruimte. Na een tijdje gewacht te hebben kwam er een jongen naast me zitten. Ik lette niet echt op hem totdat hij tegen me begon te praten. 'Zit je al lang te wachten?' vroeg hij. En ik keek hem aan in zijn mooie blauwe ogen. We hadden een gezellig gesprekje over van alles en nog wat totdat ik aan de beurt was.

De jongen kwam na een tijdje in de kappersstoel achter mij zitten en ik zag in mijn spiegel dat hij constant naar mij keek. Ik zag hem wel zitten maar, verlegen als ik ben, dacht ik er niet aan om een stap te zetten. Toen de kapster klaar was met mijn haar liep ik naar de balie om te betalen en precies op dat moment stond die jongen op om naar de wasbakken te lopen. Hij keek me aan en drukte een briefje in mijn hand. Ik voelde me het gelukkigste meisje op de wereld terwijl mijn kapster ons raar aankeek en 'Oh, dat heb je zeker laten vallen?' zei. Ik lachte en betaalde. Toen ik buiten was keek ik op het briefje en zag ik zijn naam en e-mailadres staan. Onderweg naar huis stuurde ik hem een mailtje. Nu zijn Matthijs en ik alweer een jaar samen en ik denk nog vaak terug aan dat leuke moment als mijn haren weer eens een knipbeurt nodig hebben!”

the start of someting new

Heb jij een lover? Of ben je happily single? 

Door Annick