Basic is hip!

Fashion door Redactie

We zien steeds meer superbasic outfits, gedragen door sterren en fashionista's op feestjes en op de straat. De kleding is veelal effen, zwart, wit of grijs gekleurd en érg basic gecombineerd. Alleen hier en daar wat accessoires leuken de boel op...

...en toch is dit op dit moment wat écht hip is! Het is ook een beetje de tegenhanger van de huidige New Rave en Eighties Revival trend, met de vele kleurtjes, gekke accessoires en grote grafische prints. Deze trend is erg rustig, basic en eenvoudig. Maar ja, velen zeggen: less is more!

Mary-Kate Olsen gaat voor een eenvoudig tuniekjurkje, gladiator sandals en een grote Hermès tas als eyecatcher. De accessoires? Een simpele zwarte zonnebril en wat zwarte armbandjes.

Kate Moss is op & top minimalistisch: grijze skinny, sandaaltjes met studs, een plain white t-shirt enne... zelfs geen beha!

Het topmodel May Andersen kiest voor een zwarte jumpsuit, een mannenhoedje en slippertjes. En okee, een mooie (maar erg basic!) Chanel tas.

Clean & simpel, deze combinatie van een onbekende vrouw op de streetstyle blog The Sartorialist. Een jumpsuit met heren-jazz-schoentjes eronder. En dat riempje maakt 't af!