Photo a day

Lifestyle door Redactie

Ken jij de photo a day challenge al? Dit is een super leuke ‘competitie’ waar je gemakkelijk aan mee kunt doen. Het enige wat je nodig hebt is een camera! Elke maand komt er een nieuwe lijst van challenges uit en het is aan jou om daar een zo creatief mogelijke invulling aan te geven.

De photo a day challenge is bedacht door Fat Mum Slim, een Australische blogger. Hoe het precies werkt? Elke maand komt er een nieuwe lijst met challenges uit. Zo was die van april bijvoorbeeld als volgt:

photo a day

Het enige wat je hoeft te doen is elke dag één foto te maken van het onderwerp dat bij die dag staat. Dus op 1 april was dat je eigen weerspiegeling bijvoorbeeld. En zo vul je de hele maand met verschillende foto’s. Super leuk om aan het einde van de maand naar terug te kijken!

Maar, het is natuurlijk nog leuker als je de foto’s met de rest van de wereld kunt delen. Dat kan op verschillende manieren, die we hieronder uitleggen. De meest populaire manier is om je foto’s via Instagram up te loaden - vooral omdat je je foto’s dan ook een leuke bewerking kan geven (worden ze vaak gelijk een stuk spannender van!).

photo a day

Instagram
Upload of maak je foto via Instagram, gooi er een mooi filter overheen en zet #photoadayMay in het bijschrift zodat anderen je foto's kunnen vinden. En deel als je wilt op Twitter, Facebook, Tumblr, Flickr etc.

Twitter
Upload je foto via Instagram of gelijk via Twitter en vergeet vooral niet de hashtag #photoadayMay te gebruiken zodat anderen je foto’s zien!

Facebook
Je photo a day challenge deel je makkelijk op Facebook met al je vrienden door er een album voor aan te maken en elke dag je foto toe te voegen. Wat je ook kunt doen is je foto delen op de Fat Mum Slim Facebook-pagina.

Pinterest
Maak een eigen board voor je photo a day challenge of voeg ze telkens toe met de hashtag #photoadayMay zodat mensen ze makkelijk kunnen bekijken.

Blog & Tumblr
Ook hier geldt weer: maak een speciale blog of tumblr aan voor de challenge, of deel ze op je al bestaande blog en/of tumblr.

Flickr
Voor degenen die Flickr hebben, deel je foto’s dan in de photo a day 2012 Flickr groep!

Voor degenen die gelijk enthousiast zijn geworden, dit is de challenge voor deze maand.

photo a day

Ga jij volgende maand meedoen aan de photo a day challenge?

PS: in dit artikel gebruikten we voor de hastags het voorbeeld #photoadayMay, maar dit verandert natuurlijk per maand! Dus voor volgende maand wordt het #photoadayJune.

Door Zoë