Boost je zelfvertrouwen

Lifestyle door Redactie

Heel veel meisjes hebben er af en toe last van en het is zeker geen fijn gevoel. Een rotopmerking van een vriendin of een onvoldoende voor je proefwerk. Sommige dingen in het leven geven je een rotgevoel en zorgen ervoor dat je weinig zelfvertrouwen hebt. Hoe je over jezelf denkt, is bepalend voor de rest van je leven. Een negatief zelfbeeld is heel vervelend en gaat vaak niet zo snel weer weg.

Vergelijk jezelf niet met anderen
Jezelf vergelijken met anderen heeft geen enkele zin. Er is altijd wel iemand die mooier is dan jij, of iemand met een kledingstijl waar je u tegen zegt. Door jezelf te vergelijken met anderen word je alleen maar onzeker. Stel niet te hoge eisen aan jezelf.

Zelfvertrouwen

Geniet van complimenten
Geniet ervan als iemand een complimentje geeft. Je haar, je make-up, een nieuw shirtje of gewoon omdat iemand je aardig vindt... Bedank diegene die een leuke opmerking over je maakt en haal jezelf vooral niet naar beneden. Het is nergens voor nodig om te zeggen: 'O echt? Ik vind dat eigenlijk niet...'

Kritiek
Zie kritiek niet altijd als negatieve kritiek, bekijk het op een andere manier. De persoon die je kritiek geeft, heeft toch maar even de moeite gedaan om je wat tips te geven zodat je beter wordt. Vaak bedoelt ‘de kritiekgever’ het niet negatief, maar doet hij of zij het om je te helpen!

Zorg goed voor jezelf
Besteed aandacht aan je uiterlijk. Sport minimaal één keer in de week, zodat je goed in je vel zit. Houd af en toe een beautydagje voor jezelf of met vriendinnen, verwen jezelf met maskertjes, verzorg je voeten, epileer je wenkbrauwen en bekijk leuke dvd’s terwijl je geniet van een heerlijke reep chocola.

Zelfvertrouwen

Geloof in jezelf
Geloof dat als je iets wil, je het ook kunt bereiken. Vaak kun je veel meer dan dat je zelf inziet.

Gebruik make-up
Met make-up kun je jouw uitstraling verbeteren. Door goede make-up benadruk je jouw goede punten, maar verberg je niet achter super dikke lagen!

Zelfvertrouwen

En…
Richt je alleen nog maar op de positieve mensen om je omgeving, de mensen die jou een slecht gevoel geven, zijn de moeite niet waard.

Dit zijn slechts een paar tips. Een beter zelfvertrouwen heb je niet in één klap maar begin eens met deze tips. Een goed begin is het halve werk! Ik hoop dat je weet dat als je jezelf mooi vindt, je dit uitstraalt en andere mensen je dan ook mooi vinden. Iedereen is mooi op zijn eigen manier, ook jij.

Hoe zorg jij dat je meer zelfvertouwen krijgt?

Bron beeld: weheartit

Door Eline