Plan je eigen sweet sixteen

Lifestyle door Redactie

Hieperdepiep hoera! Een keer in het jaar is het zover, je bent jarig en wilt het liefst een mega groot feest geven. Deze ene dag draait het helemaal om jou en hoe leuk is het dan om samen met vriendinnen een tijdje van te voren al een feest te plannen? Het is veel werk en waarschijnlijk moeten je ouders bij sommige dingen helpen, maar er zijn een paar dingen die je zeker niet mag vergeten!

1. Afspraken maken
Een feestje plannen is best veel werk en kan vaak niet zonder je ouders, tenzij je er zelf voor gespaard hebt. Maak van te voren goeie afspraken en zorg dat je ouders niet voor vervelende verrassingen komen te staan. Een goed begin is het halve werk!

2. Thema
Het is altijd heel leuk om een thema aan je feestje te geven. Denk aan een land, een seizoen, films, een kleur, flower power, disco fever, gemaskerd bal of Barbie & Ken. Zorg dat al je gasten weten dat er een thema is zodat ze hun outfit hierop kunnen aanpassen.

sweet sixteen

3. Locatie
Een feestje thuis geven of liever ergens anders zodat je ouders niet met de troep opgescheept zitten? Bedenk van te voren waar je het wilt houden en wat de mogelijkheden zijn. Een feestje thuis is goedkoper, maar geeft wel troep. Misschien kun je het in de garage houden of lekker in de zon in de tuin? Buiten de deur kan natuurlijk ook altijd.

sweet sixteen

4. Gastenlijst
Een groot feest is leuk, maar het moet niet uit de hand lopen. Wil je van te voren een lijst maken met uitgenodigde gasten en aan de deur checken of er geen vreemden binnen komen? Je kunt ook alleen je beste vriendinnen uitnodigen en eventueel hun vriendjes of van te voren een maximum aantal vaststellen. Er zullen altijd mensen afzeggen of op het laatste moment beslissen om toch nog te komen. Kijk dus niet raar op als er een meer of minder komt.

sweet sixteen

5. Hapjes en drankjes
De avond is pas echt compleet met lekkere hapjes en drankjes. Het is leuk om in een hoekje een cocktailbar te maken en dat dan leuk aan te kleden. Als voorbereiding kun je 's middags al wat lekkere dingetjes klaarmaken met vriendinnen (en je moeder). Een avond lang dansen en feesten zorgt namelijk voor hongerige buikjes en een droge mond. Koude hapjes zijn op zo'n avond het handigst omdat je er geen werk meer aan hebt. Denk aan bijvoorbeeld sushi, satéprikkers met cherrybruschetta'stomaatjes en mozzarella bolletjes, zalm/roomkaas/botersla wraps in stukjes, bruschetta's of toastjes.

sweet sixteen

6. Muziek
Het allerleukste is als iedereen op een gegeven moment een beetje los komt en begint te dansen. Je moet dan natuurlijk wel de nieuwste hitjes op je iPod hebben of zorgen dat een vriendje komt draaien die dit leuk vindt om te doen. Muziek zorgt altijd voor extra sfeer en gezelligheid.

sweet sixteen

7. Kleding
Natuurlijk wil jij er die avond op je best uitzien. Vraag of je beste vriendinnen aan het eind van de middag al langskomen en ga samen lekker scrubben, maskertjes smeren, nagels lakken en haren krullen. Heb je van te voren al een leuk jurkje besteld? Zorg wel dat je dit minstens twee weken van te voren doet als je het via internet besteld. Levertijden kunnen soms erg lang duren.

sweet sixteen

Als laatste is een feest natuurlijk niet compleet zonder je beste vrienden en vriendinnen en een fotocamera. Altijd leuk om de volgende paar dagen nog na te genieten en alle leuke foto's terug te kijken!

Hou jij ook zo van leuke feestjes geven?

Bron beeld: weheartit

Door Eline