Tips: een fijne Vaderdag

Lifestyle door Redactie

Vandaag is het weer Vaderdag. Iedereen viert dit weer anders, maar de essentie van deze dag is natuurlijk dat je je vader even goed in het zonnetje zet. Je zorgt dat hij een hele fijne dag heeft en daarmee laat je zien hoeveel hij voor je betekent. Maar wat doe je nou op zo’n dag?

Sommigen pakken uit met grote cadeaus en andere nemen alle stomme klusjes van hem over. Wij geven een paar tips om Vaderdag geweldig te maken voor je vader, zonder dat het een dag vol klusjes wordt voor jou.

vaderdag

’s Ochtends
Laat je vader uitslapen en breng hem, als hij wakker is, ontbijt op bed. Liever gewoon aan de eettafel ontbijten? Dek de tafel dan gezellig en maak een gekookt eitje, verse jus d’orange, toast en koffie voor hem.

Geef hem tijdens het ontbijt ook gelijk de cadeautjes, dat geeft hem gelijk het gevoel dat het een speciale dag is. Je kunt trouwens ook een knutselwerkje maken in plaats van een cadeautje kopen, vaders zijn daar net zo gevoelig voor als moeders. Ook een leuke cadeautip: een foto van jou en je broertjes of zusjes. Dan kan hij lekker pronken met zijn kinderen op zijn werk.

Houden jullie van een luie zondag? Laat hem kiezen wat er op tv aan staat. Jij kunt heus wel eventjes wat anders doen, toch?

vaderdag

tips fijne vaderdag

’s Middags
Als je vader plannen heeft voor overdag kan je hem dit natuurlijk gewoon laten doen. Als hij niks te doen heeft kan je met hem een spannende film kijken die ook leuk is voor jou, denk aan Harry Potter, The Hunger Games of Oceans 11. Niet dezelfde filmsmaak? Kies dan een film die misschien iets minder leuk is voor jou, maar waar je wel kan wegzwijmelen bij al het mannelijk schoon.

Is je vader sportfanaat? Je kunt ook een middagje met hem voetballen, tennissen of skiën in Snowworld! Geen tijd om middags wat te doen? Zijn favoriete muziek opzetten in de woonkamer geeft hem ook al het gevoel dat je hebt nagedacht over een leuke dag voor hem.

tips fijne vaderdag

tips fijne vaderdag

’s Avonds
Kookt je vader altijd? Kook dan een keer voor hem. Kookt hij nooit? Zorg dan dat zijn lievelingsgerecht op tafel komt. Hoe dan ook, eet wat hij lekker vindt.

Natuurlijk hoef je niet al deze dingen te doen. Vaderdag en Moederdag worden maar door weinig mensen echt (goed) gevierd. Je kunt natuurlijk ook gewoon je eigen plannen maken of één van de tips opvolgen. Je kunt deze dag helemaal zelf inrichten.

Vier jij Vaderdag? En zo ja, hoe?

Door Annick

Beeld: weheartit